Alavalikko

Tavarapyörät testissä: Bullitt ja Bakfiets Cargobike

Bakfiets.nl CargoBike Long vs Harry vs Larry Bullitt from Teppo Moisio on Vimeo.

Oijoijoi, tänään päästiin testaamaan kahta tavarapyörää nätissä kevätsäässä: Ensin rullailtiin Workcyclesin pimppaamalla Bakfiets.nl Cargo Long -laatikkopyörällä ja sitten kiihdyteltiin vauhtia Larry vs Harryn Bullittilla.

Olin molemmista ihan liekeissä – minkä huomasi siitä, että hymyilytti koko iltapäivän koeajojen jälkeen. Iso kiitos vielä molempien pyörien omistajille pyyteettömästä lainasta!

Kummatkin taakkapyörät tuntuivat yllättävän kevyiltä ajaa, vaikka kokeilin molempia 8. kuukaudella raskaana oleva vaimo kyydissä. Hyvin nousivat mäet ylös, vaikka etukäteen ajattelin, että talutteluksi menee. Molemmat tuntuivat myös turvallisilta, vaikka kyydissä oli kaikista kallein lasti.

Vaimokin koetti molempia pyöriä, pitkästi kahdeksannella kuulla raskaana. Tykkäsi myös, eikä ollut liian raskasta. En mennyt kyytiin lisäpainoksi, vaan kuvasin videota vierestä.

Molemmat pyörät ovat siis hyviä, mutta erilaisia.

Bakfiets.nl tuntui vakaammalta, mutta se oli sen verran Bullittia pidempi, että pienessä tilassa ketteryys kärsi. Kopassa matkustanut vaimo totesi, että Bakfietsin kyydissä oli enemmän tilaa. Sen näki kyllä ihan silmämitallakin. Ajoasento oli kuninkaallisen pysty.

Bullitt oli puolestaan selvästi nopeampi. Kisapeli, rakettivehje. Vaimo sanoi, että parempi ajaa, mikä oli vähän yllätys. Kuvittelin, että nojaavampi a.k.a. vauhdikkaampi asento ei olisi ollut mimmilleni mieleen.

Molemmat olivat mahtavia. Bakfiets.nl retromeininkiä arvostavalle perheelle ja kahden tai useamman lapsen kuljettamiseen. Bullitt alle, jos sielu huutaa enemmän vauhtia. Bakfiets on tavarapyörien Oiva ja Aino, Bullitt on kisakireä katupyörä. Toivottavasti näitä näkee loppukesästä Helsingissä lisää!

Meidän perhe varmaan päätyy Bakfietsiin. Bullittin pelkkä runko Suomeen rahdattuna maksaa saman verran kuin Bakfiets lastilaatikon, suojapressun, sadeteltan ja järeän lukon kanssa. Ja ehkä se on myös enemmän tätä meidän leppoista tyyliämme, kun eihän me mitään kisapyöräilijöitä tai fillarilähettejä olla.

, , , , , , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Workcyclesin perustaja Henry Cutler esittelee Tavarafillarin Tepolle uusien kolmipyörien prototyyppejä Amsterdamissa. "Näissä on myös peruutusvaihde." "Eikä? Miten se toimii?" "Se on monimutkaista. Mutta toimii."
Tavarafillari.fi Amsterdamissa: Workcyclesin uudet “superlaatikkopyörät”

Tavarafillari.fi piipahti Hollannissa tsekkaamassa WorkCyclesin uudet "superCargoBiket". Hienoiltahan ne näyttivät ja tuntuivat, lyhyen testin perusteella. Ja kolmipyörät ovat vielä parempia...

Close