Alavalikko

Tavarafillarilla löytää pyöräväylien virheet

_MG_0412

Kas tässä ehdotus: Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto voisi hankkia pari tavarankuljetusfillaria fillariväylien testaamiseen. Tavarafillarilla nimittäin huomaa, kun suunnittelu/toteutus mättää.

Raiteilla ja reiteillä tavarafillarilla pyöriessä ottavat päähän sellaiset jutut, jotka lenkkipyörällä on sivuuttanut pieninä ja helposti ohitettavina lapsuksina.

Korkeaan kanttikiveen kiinnittää ihan toisella tavalla huomiota, kun sen yli ei voi hypätä. Oikein korkean kanttikiven yli ei edes pääse – pyörällä ei yksinkertaisesti pysty nousemaan takaisin pyörätielle, jos on joutunut kiertämään tien tukkivan auton ajoradan kautta.

Tiukat mutkat ovat todella tiukkoja ja jyrkät mäet jyrkkiä. Jos alikulkutunnelin päässä on pysähdyttävä katveen takia ja sitten yritettävä ylös jyrkkää ramppia, liikennesuunnitteluinsinöörin kiroaa alimpaan helvettiin.

Liian kapeista väylistä, kehnoista päällysteistä ja keskelle väylää lätkäistyistä tolpista en edes aloita, koska se vuodatus ei loppuisi ikinä.

Suunnittelijoille ja suunnitelmien toteuttajalle olisi varmasti valaisevaa koluta kulmia vaikkapa kolmipyöräisellä Christianialla omat tai lainalapset kyydissä. Maailma näyttäisi erilaiselta.

Kuitenkin tiet pitäisi miettiä juuri tuollaisia perheenkuljetuspyöriä ajatellen. Niillä pyörästä tekisi kunniallisen ja kelvollisen vaihtoehdon myös hyvin toimeentulevien lapsiperheiden kulkupeliksi. Kaikkien ei tarvitsisi esikoisen aikaan vaihtaa Jopoa farmariautoon ja vaatia lisäkaistoja ruuhkautuville kokoojakaduille. Ne tulevat kalliimmaksi veronmaksajille kuin kanttikivettömät kadunylitykset.

Tavarafillarit kokoontumisajolla Halkolaiturissa

,

2 Responses to Tavarafillarilla löytää pyöräväylien virheet

 1. Profile photo of Jukka
  Jukka Sinda 19.1.2011 at 22:36 #

  tuo väylien kapeus monin paikoin on kyllä aito ongelma ja tästä johtuen käytän kyllä itse aika paljon ajorataa. Ainakin vielä on pyörän tuomat sympatiapisteet riittäneet ja ei autoilijoilta ole juuri pahaa silmää lennellyt.

  • Profile photo of Teppo
   Teppo 19.1.2011 at 23:40 #

   Totta tuo sympatia. Mulle on taksi antanut tietä paikassa, jossa sillä olisi etuajo-oikeus. Ei tapahdu, paitsi tavarapyörällä.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Football Transport by Mikael Colville-Andersen
”Bullittin valtteja ovat ketteryys ja voima”

Onko lähes 2 280 euroa maksava katumaasturipyörä kallis? On, mutta niin on esimerkiksi 86 000 euroa maksava maastoautokin.

Close