Alavalikko

Oregonissa yritetään kieltää alle 6-vuotiaiden kuljetus pyörällä

Yhdysvaltain Oregonissa on näköjään meneillään yritys kieltää lailla alle 6-vuotiaiden kuljettaminen pyörän tai polkupyörän perävaunun kyydissä. Säännön rikkojia rangaistaisiin 90 dollarin eli jotakuinkin 60 euron sakolla.

Paikalliset pyöräihmiset ovat tietenkin nostaneet asiasta melkoisen metelin. Lakia valmisteleva virkamies sai uutisen tultua julki sata meiliä, joissa idea haukuttiin pataluhaksi.

Oregon on muuten osavaltio, jossa on Portland, ”Yhdysvaltojen pyöräilypääkaupunki”. Portlandissa tavarapyörät ovat pop, ja moni perhe on luopunut autosta (tai ainakin toisesta autostaan) ja alkanut kuljettaa lapsiaan tavarafillarilla.

Hyvä, että puolustavat oikeuksiaan.

Viinit jäähtyvät näppärästi Bakfietsin lootassa. Image by LGRB

Suomessa muuten on päivastoin luvallista kuljettaa kahta alle 6-vuotiasta polkupyörällä. 6-12-vuotiaita saa kyydissä olla vain yksi.

Sen sijaan Chigagossa osataan käyttää tavarafillareita aikuisten oikeesti.

, , , ,

Comments are closed.
Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Babboen kaksipyöräinen City maksaa nettikaupassa 1549 euroa ja Tavarafillari.fin alennuskoodilla TF-01-2013  siihen saa kaupanpäällisiksi ilmaisen suojapeitteen tai 50 eurolla muita lisävarusteita.
Babboe avasi kaupan Suomessa – Tavarafillari.fin lukijoille alennuksia

Babboe Suomi sai vuoden alussa verkkokauppansa auki. Hollannissa nopeasti supersuosituiksi tulleet laatikkopyörät saa siis nyt suomalaiselta kauppiaalta, ja mikä parasta,...

Close