Alavalikko

Sähköavusteinen tavarafillari

Kesällä 2008 meidän perheeseen tuli Bakfiest.nl-tavarafillari sekä sähkömoottori menoa avustamaan. Sähkömoottori piti itse asentaa ja muutaman manööverin jälkeen se sitten pelittikin nätisti. Moottori on Crystalyten 36v 250w -napamoottori. Voimalähteeksi tilattiin yhdeksänamperituntinen lithium-ioni-akku. Viime kesänä innostuin hankkimaan 20 amperitunnin akun joka pidensi vanha akun kanssa toimintasäteen aiemmasta 25 kilometristä yli 70 kilometriin.

Munkassa

Fillarin ostin Sähköpyörästä Kaapelitehtaalta. Toimitusaika oli puoltoista kuukautta, sähkömoottori tuli jälkitoimituksena Belgiasta. Moottori tuli itse asenettavana sarjana mm. valmiiksi tehty etukiekko napamoottorilla kuului toimitukseen. Johdotusta joutui pidentämään koska kitti on suunniteltu normaalikokoiselle fillarille.

Etukiekon alkuperäinen napajarru vaihtui napamoottorin myötä vannejarruksi, aluksi laitoin porukoita naurattavan vanhan tiesminkä-jarrun, pitkähkön, ei-niin-aktiivisen etsiskelyn jälkeen löytyi jämerä BMX-puolen Diacompen Big Dog. Valmiiksi napamoottoriin puolattu onneton pläkkikehä sai uuden elämä varaston puolella vahvan Halo SAS-kehän asennuksen myötä. Kesärenkaana käytän Schwalben Big Apple 50-406:sta ja talvirenkaana Schwalben Jumpin Jack 57-406:n joka löytyi Lauttasaaren Pyörähuollosta nastoitettuna.

Takakiekkoon talvirengasta hankkiessa törmäsinkin siihen että kehän erto oli 590mm. Ei 559mm mikä on normi 26″ eikä 622 mikä on normi 28″ aka 700C. Jännän kapeahko olikin talvirengasvalikoima. Shimanon Nexus 8 -napaan puolattu kehä vaihtuikin sitten 559mm koska sovitettu 622 oli ahtaan oloinen runkoon.

Tavara ja lapset liikkuvat sähköavusteisen tavarafillarin kyydissä ruuhkattomilla pyöräteillä iloisesti ja vaivattomasti. Reissua on tehty lasten kanssa Tukholmaa myöten. Tukholma kuten muutkin kaupungit avautuvat paremman näköisenä fillarin selästä kuin metrolla tai bussilla liikkuessa.

munkka

Ajeltua tulee lähinnä työmatkoja, samalla vien ja haen lapsia koulusta. Reissuilla kulkee erinnäistä tavaraa paljonkin mukana liittyen töihin ja harrastuksiin.

Vaikka lapset kasvavat pikkuhiljaa ulos laatikosta niin tulen varmasti pitämään laatikkopyörän kokoelmissa, on se sen verran kätevä.

, , , ,

Comments are closed.
Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Brooksin B73 -satula ja kaksi sen hoitoon käyvää rasvaa. Vasemmalla Kiwin Waged & Oiled leather protector cream, 100ml, 7,50 euroa / Asematunnelin suutari. Oikealla Brooksin Proofide-purkki, 40g, 12,90 euroa / Brooksin nettikauppa.
Nahkasatulan (Brooksin) perushoito-ohje

Nahkasatula vain paranee ja komistuu vuosien mittaan, kunhan sen muistaa suojata sateelta ja rasvata säännöllisesti.

Close