Alavalikko

Kolme perhefillariretkeä Tukholmaan, osa 1

Olemme tehneet kolme koko perheen fillariretkeä Tukholmaan. Ensimmäisenä kesänä, vuonna 2006, menimme autolla, fillarit telineessä ja peräkärry nipussa auton takakontissa. Autolla siksi, että kävimme myös Ahvenanmaalla Maarianhaminassa. Toisena kesänä päätimme tehdä fillariretken ilman autoa kansankodin pääkaupunkiin, kahdella hybridillä ja yhdellä peräkärryllä. Viimeisimmän retken teimme toissa kesänä, tällä kertaa Bakfietsillä, hybridillä ja peräkärryllä.

Viime kesän lomareissu suuntautui sitten Berliiniin.

Kaikilla reissuilla on ollut sama hotelli, ei se välttämättä vaihtamalla paranis, hoodit joutuisi sitten opettelemaan uudestaan. Nyt on hienoa kun tietää kaupat ja kuppilat naapurustossa, kotiutuu iisimmin. Hotellissa oli parkkihalli mihin olemme saaneet fillarikamat yöksi – tarvitsi vain pyytää. Olisi loma helposti pilalla jos fillareille tapahtuisi jotain ikävää.

Ruokailu on ollut päävoittoisesti camping-henkistä kokkailua puistoissa päivisin, iltaisin on sitten välistä törsäilty jopa ravintolassa. On oltu tyytyväisiä tähän irtonaiseen kaupunkiretkeilyyn.

Ensimmäisen kesän retkellä ei ollut varsinaisesti tarkoitus sen ihmeemmin ajella peräkärryn kanssa Tukholmassa, päätavoitteemmehan oli Ahvenanmaalla jossa piti olla hyvä fillaripössis.

Varovaisen alun jälkeen fillarointi peräkärryn kanssa paljasti hauskuutensa. Kun sai vähän tuntumaa liikenteeseen sekä oppi hieman perusreittejä majoituspaikan ja ympäristön välillä niin Tukholma avautui koko komeudessaan. Tukholmalainen liikennesuunnittelu ja asenteet ovat fillarointiin suopeampaa kuin meillä härmässä.

Fillarin selästä näkee niin paljon enemmän kuin julkisilla tai kävellessä liikkuessaan. Ei ole pysäköintihuolia, ja joka paikkaan pääsee kohtuuvaivalla, kohtuuajassa. Tutustuminen paikallisiin on luontevaa, ja jäätelö on sielläkin hyvää.

Suosikkipaikoiksemme muodostui tällä reissulla ruotsalaisten mahtavien leikkipuistojen lisäksi tietysti Junibacken joka on Astrid Lindgren satujen pohjalta tehty pienoismallimaailma joka on lapsiperheen tavoite numero yksi.

Puistoista mainittakoon Humlegården Östermalmilla sekä Rålambshovsparken Kungsholmenilla. Molemmissa on mahtavat leikkisysteemit, kahvia, jäätelöä, ja hodareita voi ostaa pikkunälkään ja ahdistukseen. Gröna Lundissa kävimme myös huvittelemassa. Olimme Tukholmassa tällä kertaa vain kaksi yötä.

Maarianhamina oli pienoinen pettymys Tukholman jälkeen, satamasta sai tosin huippusiikaa joten kokkailut onnistuvat sielläkin.

, , , , , , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Traktorihoppaa
Alkoiko nyt kaikkien aikojen perhepyöräilyvuosi?

Suomen Babbboe sai vihdoin vuoden alussa nettikauppansa auki. Velosport on lupaillut tuovansa kontillisen Bakfietsejä odottamaan ostajia. Classic Biken Jari myi...

Close