Alavalikko

Näin käyt tavarafillariostoksilla Hollannissa

Kidz&Bikes tarjoaa tavarankuljetuspyörissä valinnanvaraa. Klikkaa suuremmaksi.

Tavarapyörän hankkiminen oli pyörinyt mielessä hetken aikaa ja olimme lueskelleet muiden kokemuksia nettipalstoilta. Koska rahtihinnat vaikuttivat kalliilta ja muutenkin oli tarkoitus lähteä käymään Keski-Euroopassa, päätimme lähteä matkaan pakettiautolla ja käydä ostamassa Bakfietsin Hollannista. Yksivaihde.netistä mukaan löytyi vielä pari muutakin tavarafillaritarvitsijaa.

Tilasimme pyörät etukäteen kahdesta liikkeestä. Kaksi vähän käytettyä esittelypyörää löytyi Workcyclesistä Amsterdamista ja kolmas pyörä päädyttiin ostamaan Kidz&Bikes-liikkeestä Eindhovenista. Erilaisia tavara- ja lastenkuljetuspyöriä myyviä liikkeitä Hollannissa on paljon ja lisäksi käytettyjä pyöriä on myynnissä runsaasti. Etsimme aluksi käytettyä pyörää yksityiseltä myyjältä, mutta tiukahkon aikataulun vuoksi vaikutti liikkeestä ostaminen loppujen lopuksi mutkattomimmalta vaihtoehdolta.

Workcycles on hyötypyöriin erikoistunut liike Amsterdamissa. Klikkaa kuva isommaksi.

Workcycles on erikoistunut laatikkopyöriin, työpyöriin ja käsintehtyihin kaupunkipyöriin. Heillä on kaksi liikettä Amsterdamissa. Virailimme hieman keskustan ulkopuolella olevassa kaupassa, jonne oli helppo päästä autolla.

Kidz&Bikes on erikoistunut lastenpyöriin, mutta liikkeessä on tarjolla myös laaja valikoima mm. tavara- ja perhepyöriä sekä peräkärryjä. Liikkeenpitäjä Marcel Verwimp oli asialleen omistautunut ja palvelu oli erittäin hyvää. Bakfiets.nl long -pyörä oli Kidz&Bikesissä tarjouksen johdosta huomattavasti Workcyclesin vastaavaa pyörää edullisempi.

Pari laatikkoa irrottamalla VW Transporter -pakettiautoon mahtui juuri sopivasti kolme pitkää Bakfiets cargo -pyörää ja matkatavarat. Neljännen pyörän kyytiin saaminen olisi tehnyt jo tiukkaa.

Mahtuisiko kyytiin vielä yksi? Tuskin.

Taloudellisesti pelkän pyörän hakeminen tuskin kannattaa, mutta lomamatkaan yhdistettynä siitä ei välttämättä tule kohtuuttomia lisäkustannuksia. Itse haettaessa myös markkinat ovat laajemmat: pyörä on mahdollista ostaa käytettynä tai pienemmästä liikkeestä, josta lähetys ei välttämättä onnistu. Ja pääseepä samalla kurkkaamaan millaisia kuljetusvirityksiä paikalliset ovat menopeleihinsä kyhänneet.

Kidz&Bikes
http://www.dekinderfietsspecialist.nl/

Workcycles
http://www.workcycles.com/

Käytettyjä ja uusia pyöriä
http://www.marktplaats.nl/

Teksti ja kuvat: Sakeri Savola & Milja Liimatainen

, , , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Ennen oli lastenistuimet, nyt on perävaunut, laatikkopypörät, potkupyörät ja – halleluja – sähköapu!
Lastenistuimista sähköavusteisiin laatikkopyöriin – Tekninen kehitys vie perhepyöräilyä eteenpäin

Perhepyöräilyn osalta on tapahtunut viimeisen kymmenen vuoden aikana melko paljon teknologista kehitystä. Edistysaskeleet laajentavat perheiden pyöräilymahdollisuuksia.

Close