Alavalikko

Classic Bike: Pullantuoksua ja perhepyöriä

Classic Biken Jari Vainio Christiania Light-kolmipyörän selässä. Ympärillä näytillä olevaa Pashleyn mallistoa.

Classic Bike on ainakin toistaiseksi pyöräkauppa, joka ei näytä pyöräkaupalta.

Jos minun pitäisi nyt taivutella maalaisnostalgiaan ja vanhoihin esineisiin ihastunut vaimoni perhefillarin hankintaan, tekisin sen Mummolassa. Veisin perheen syömään Vantaan Tikkurilaan. Pyytäisin pöydän läheltä esittelyssä olevia retrofillareita. Tarjoaisin vaimolle sienikeittoa, ja sopivan tilaisuuden tullen loisin merkitsevän silmäyksen ensin vauvaan ja sitten Christiania-kolmipyörään: ”Kulta, eikös tuollainen lastenkuljetuspyörä olisi juuri meille…”

Christianiabikesin ja Triobiken tavarafillareita ja Pashley-klassikkoluksuspyöriä maahantuovalla ja myyvällä Classic Bikellä ei vielä ole omaa myymälää, vaan näytillä olevat pyörät ovat esillä nostalgisesti sisustetussa ravintola Mummolassa. Sekä ravintola että pyöräkauppa kuuluvat Jari Vainiolle. Ravintola on perustettu kolme vuotta sitten, pyöräbisnes on vasta aluillaan.

Ravintola Mummola on sisustukseltaan ehtaa nostalgiaa. Ruokakaan ei ollut hullumpaa.

Oikeastaan Vainio ei ole pyöräkauppias, sen hän sanoo itsekin. Täällä ei ole tarjolla hyllykaupalla varaosia tai rekkikaupalla pyöräilytrikoita. Pyörät ovat osa ihan toisenlaista kokonaisuutta, johon nostalginen ravintola Mummolakin kuuluu.

Klassikkopyöräkauppias puhuu pitkään siitä, miten maailma on muuttumassa: Nuoret aikuiset eivät enää halua vain tehdä rahaa, kuten hänen oma sukupolvensa. ”He haluavat kasvattaa lapsia, muuttaa kauemmas ja ostaa rivitalonpätkän jossa voi takapihalla viljellä mansikoita. He ostavat takaisin isovanhempiensa maatilan. He tekevät niitä asioita, joiden menettämistä heidän vanhempansa kirosivat.” Ja tämän kokonaisuuden osa on tyylikäs pyöräily.

Fillareita omaan myymälään ja ekokauppaan

Britannialaisen Pashleyn tyyliä, taustalla nostalgisia lastenvaatteita suomalaisena käsityönä.

Ravintolassa on esillä muutama Pashley ja yksi Christianiabikesin kevyt kolmipyörä. Lisää pyöriä on pari kerrosta alempana autotallissa, ja varsinainen varasto on Tapanilassa.

Haussa on oma myymälätila, mieluusti Helsingin kantakaupungista. ”Sielläkin saisi tuoksua pulla ja olla ehkä tällaista kahvilameininkiä.”

Tuoreena maahantuojana Classic Bike etsii myös jälleenmyyjiä pyörille. Vainio itse ei ole erityisemmän innostunut ajatuksesta, että pyörät tulisivat myyntiin jättiketjujen hypermarketteihin. Se ei tuntuisi aidolta. Oikea paikka perhe- ja arkipyörille eivät välttämättä olisi urheilu- ja harrastepuoleen keskittyvät pyöräkaupatkaan.

Ehkäpä Christianiaa voisi myydä ekotavaratalosta tai partioliikkeestä, triobike voisi sopia Stockmanin brändiin. Tai kukaties sopiva myyntipaikka lastenkuljetuspyörille olisivat lastentarvikemyymälät? ”Kukaties”, Vaino sanoo. Kaikki on vielä auki.

Christiania Light puukopalla ja pehmustetulla istuimella ja kaksilla turvavöillä. Tämä kokoonpano maksaa noin 2000 euroa.


”Ihanaa, että näitä viimein saa Suomesta”

Tieto Christianiabikes-pyörien uudesta maahantuojasta on levinnyt hyvin, ja Vainio on kaupannut alkuvuodesta monta tavarafillaria eri puolille Suomea. ”Ihmiset ovat soittaneet ja sanoneet, että ihanaa, että näitä vihdoin saa Suomesta”, Vainio sanoo. ”Christianiabikesin brändi vain on niin vahva, ilmeisesti.” Totta, monille perheenkuljetuspyörä ja Christianiabike ovat yksi ja sama asia.

Modernimpia Triobike-pyöriä ei sen sijaan ole juuri kyselty. Vainio itse käyttää sellaista kahden taaperoikäisen lapsensa kuljetteluun kotona Keravalla. ”Tykkään ihan älyttömästi. Lasten kanssa voi koko ajan jutella ja olla kontaktissa.”

Triobike Mono, kahden lapsen kuljetukseen tarkoitettu moderni kuljetuspyörä. Hinta 2450 euroa.

Fillarit saa koeajoon Mummolasta, mutta kannattaa etukäteen soittaa kauppias Vainiolle ja varmistaa, että toivottu pyörä ja kauppias ovat paikalla.

Classic Biken pyöriä pääsee koeajamaan myös ensi viikonlopun Fillarimessuilla sekä Tavarifillarin järjestämässä Energiatehtaan koeajotapahtumassa 26. maaliskuuta.

Tavarafillari.fi ottaa kevään ja kesän mittaan myös Classic Biken pyörät kunnon koeajoon ja puolueettomaan arvioon. Pysykää kanavalla.

Classic Bike
Kielotie 8, toinen kerros
Vantaa
Tarkemmat yhteystiedot Classic Biken sivulta

Ravintola Mummola sijaitsee käsittämättömän ruman kaakelitalon toisessa kerroksessa. Kun näet tämän kyltin, olet perillä.

, , , , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Kaira
Haja-asutusalueiden laatikkosähköpyörä Kaira Box Electric

Pohjanmaan lakeuksilta tulee haastaja hollantilaisille ja tanskalaisille laatikkopyörille. Ainakin hinta on kohdallaan.

Close