Alavalikko

Haja-asutusalueiden laatikkosähköpyörä Kaira Box Electric

Fillarimessuilla tuli vastaan yllätys, kun messuhallissa pönötti pyöräänsä esittelemässä täysin tuntematon, suomalainen laatikkopyörämerkki Kairahallit.

Kaira Box Electric -fillari oli melko tuhti ilmestys, joka antoi näppituntumalta vaikutelman halpapyörästä. Mustassa, valtavan kokoisessa vanerilaatikossa oli turvavyöt neljälle (!) lapselle ja menoa avustamassa sähkömoottori. Se varmaan on tarpeen, sillä valmistajan mukaan kokonaisuus painaa 75(!) kiloa – tuplaten saman verran kuin Bakfiets CargoBike, jota sitäkin pidetään raskaana verrattuna parikymmenkiloiseen Bullittiin.

Kairan laatikkopyörän myyntivaltti ei olekaan paino tai tyylikkyys, vaan hinta. Iso sähköavusteinen lastenkuljetuspyörä, jonka mukaan tulee lastenkuljetukseen tarkoitettu ikkunallinen sadekuomu, tavaratilan ajon aikana suojaamiseen tarkoitettu suojapressu, pyörän talvisäilytykseen tarkoitettu varastointipressu sekä ajajan sadeviitta, maksaa kokonaisuutena 1790 euroa. Ilman sähkömoottoria koko paketin hinta on 1290 euroa.

Vertailuksi: Oma Bakfiets Cargobikeni maksoi kahden perssun kera 2300 euroa.

Kairahallien yrittäjä kertoi messuilla, että pyörää on markkinoitu ennen kaikkea haja-asutusaluiden vanhuksille autonkorvikkeeksi. Kauppa on käynyt hyvin – fillareita on kauppiaan mukaan mennyt talven mittaan kuutisenkymmentä kappaletta, ja messuillakin kiinnostus oli suurta. Messuhallissa yrittäjä oli ruvenut miettimään, että varmaan pyörää voisi myydä kaupunkilaisillekin.

Toukokuussa Kairahallien on tarkoitus perustaa Helsinkiin (oliko se Kontulaan?) myyntipiste, josta pyörän saisi koeajoon.

Kokeilemaan pyörää ei fillarimessuilla päässyt. Näppituntumalta fillarin runko tuntui painosta huolimatta löysältä, mutta pahahan tuosta on koeajamatta sanoa.

, , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Jari Vainio ja ensi viikolla avautuva Classic Biken liike Mechelininkadulla Helsingissä. Remonttia on vielä jäljellä.
Tähän avataan ensi viikolla Helsingin nostalgisin pyöräkauppa

Tyylikkäitä, klassisia laatupyöriä sekä Christianian ja TrioBiken perhepyöriä myyvä Classic Bike avaa ensi viikolla kaupan Mechelininkadulle. Vaikka remontti oli vielä...

Close