Alavalikko

Pyörähuolto.com: Mahtavan pitkiä periä

Yuba Mundon pitkään tarakkaan saa valtavan kokoiset laukut, joihin mahtuu nelihenkisen perheen koko viikon ruokaostossatsi - tai kolmilapsisen perheen vauva. Pyörähuolto.comin Okka Granbacka pitää pyörää pystyssä, kun Nuuti havainnollistaa laukun kokoa.

"Iskä, tuuks sä kans kyytiin? Tilaa olis." Yuban sivulaukkuihin mahtuisi useampikin vauva, mutta vastuullinen vanhempi ei kyllä näin pientä poikaa lähde laukkukyydillä ajeluttamaan.

No huh huh. Tähän laukkuunhan mahtuisi vaikka mitä. ”Tässä on tällaista Amerikan-meininkiä, että käydään kaupassa kerran viikossa ostamassa koko viikon ruokasatsi”, Pyörähuolto.comin Okka Granbacka kuvailee Yuba Mundon käyttötarkoitusta.

Lauttasaarelaisen pyöräliikeen valikoimassa on ollut jo pari vuotta kohtuuhintaisia, tavarankuljetukseen tarkoitettuja pitkäperäpyöriä. Pitkäperäpyörässä etuosa on kuin tavallisessa polkupyörässä, mutta takaosa on pidennetty kaksinkertaiseksi. Tarakalle mahtuu peräkkäin kaksi lastenistuinta sekä valtavat sivulaukut, joihin saa pakattua yhteensä neljästä kuuteen kassillista ostoksia.

”Nämä ovat minusta parhaita tavarankuljetuspyöriä, koska niiden ajaminen ei poikkea oikeastaan ollenkaan tavallisen pyörän ajamisesta”, Okka sanoo.

Toinen ylivertainen puoli yli tuhat euroa maksaviin laatikkopyöriin verrattuna on hinta. Yuba Mundo maksaa noin 800 euroa, ja varastossa olevat viime vuoden mallit saa pari sataa halvemmalla. Kokonainen pyörä on halvempi kuin monet polkupyörän perävaunut.

Vanhaan maastopyörään rakennettu XtraCycle-pitkäperäpyörä on Pyörähuolto.comin rahtijuhta.

Poimintoja: Globe näyttää kaupunkipyörässään mallia kunnon seisontatuesta. Kaksijalkainen sen olla pitää. Valitettavasti näitä ei saa tarvikeosina Pyörähuolto.comista.

Toinen poiminta Globen hyötypyörästä: ohjauksenpalautusjousi. Tämä pieni vimpstaaki auttaa kovasti hillitsemään lastaamisvaiheessa vinkuroivaa fillaria. Milloinkohan näitä näkee muissakin pyörissä?

Pyörahuolto.comista saa myös XtraCycle-asennussarjoja. Sen avulla vanhasta peruspyörästä saa tehtyä suurtenkin lastien kuljettamiseen sopivan pitkäperäpyörän. ”Erityisen hyvin XtraCycle sopii beach cruiser -tyyppisiin pyöriin, noin ulkonäön puolesta”, Okka sanoo.

Liikeen omassa käytössä on vanhasta maastopyörästä XtraCycle-sarjalla rakennettu pitkäperäpyörä. ”Ruuhka-aikaan sillä tulee käytyä Kampissa Matkahuollossa”, Okka kertoo. ”Matka hoituu nopeammin kuin autolla.” Hän kertoo välillä kiusanneensa autoilevia lauttasaarelaisia sanomalla, ettei saarikaupunginosassa tarvitsisi käyttää autoa lainkaan. ”Kaikki on täällä yhden tai korkeintaan kahden kilometrin päässä. Sellaiset asiointimatkat hoituisivat pyörälläkin.”

Pitkäperäpyörien lisäksi liikkeestä saa tyylikkääseen arkiasiointiin sopivia Globe Haul -pyöriä, joissa on tukeva runko ja lastia kestävä tavarateline sekä lastaamista helpottavia pikku yksityiskohtia (ks. kuvat).

Yuba Mundo on koeajettavana lauantaina 26. maaliskuuta Helsingin Kaapelitehtaalla Energiatehtaan tavarafillarirastilla.

, , , , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Babboen toimitusjohtaja Epcot Vlugt ja uutuuspyörä Babboe Curve.
Testissä: Babboen tyylikäs uutuuspyörä Curve

Tavarafillari.fi vieraili Hollannissa Babboen pääkonttorilla ja pääsi testaamaan ensimmäisten joukossa uutuuspyörän Curven. Muitakin uutuuksia on tulossa.

Close