Alavalikko

Pelago: Tyylikkäitä käyttöpyöriä ja harvinaisia hyötyosia

Mikko Hyppönen ja Pelagon piskuinen puoti kaaoksen tilassa. Kuvaaja saapuu aina varoittamatta etukäteen.

TYkkään Pelago Bicyclesin pikkuruisesta fillaripuodista Vallilassa ihan mielettömästi, koska Pelago on pyöräkauppa, ei urheiluliike. Ja osin siksi sieltä saa tavaraa, jota urheiluun keskittyvistä pyöräkaupoista ei saa. ”Pelagossa kysymys on ennen kaikkea kaupunkipyöristä ja kaupungissa liikkumisesta”, toinen Pelagon perustaneista graafikkoveljeksistä, Mikko Hyppönen sanoo. ”Kunnon kohoaminen on sivuasia.”

Pelago ampaisi pintajulkisuuteen viime vuonna, kun firman tekemät Pelago-polkupyörät noteerattiin lähes kaikissa naistenlehdissä tyylikkäinä ja muodikkaina menopeleinä. Mikko poseerasi veljensä Timon kanssa läpi Imaget ja Hesarin Nyt-liitteet.

Pelagon omat pyörät ovat kyllä hienoja, mutta erityisen hienoksi hyötypyöräkaupaksi Pelagon tekevät siellä myytävät varusteet. Kaupasta voi ostaa hollantilaisista ja tanskalaisista kaupunkipyöristä tuttuja osia ja tarvikkeita, joita Suomessa ei muualta juuri saa: lastaamista helpottavia kaksijalkaisia seisontatukia, tukevia pyörän etutavaratelineitä ja Bobiken lastenistuimia. Saapa Pelagolta varaosana ohjauksenpalautusjousenkin, vanhojen hyötypyörien lastauksenhelpotuslaitteen.

Myös keikareille ja erikoisuudentavoittelijoille on tarjolla kaikenlaista kivaa, kuten Brooksin nahkasatuloita ja Carradicen satulalaukkuja. Tykkään niistäkin, vaikka tunnustan, että timanttisen käytännöllistä hyötykamaa ne eivät ole.

Pelago olisi helppo kuvitella myös tavarafillariliikkeeksi – tyylikkäiden kaupunkipyörien sekaan sopisi myös muutama perhekäyttöön varustettu laatikkopyörä. Kiinnostusta kauppiailla selvästi olisi, tilaa sen sijaan ei.

Pelago Bicycles
Kauppa ja huolto: Eurantie 12, Helsinki

, , , , , , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Tässä kulkee kevään Suomen-uutuus Winther Kangaroo Luxe. Taustalla muuten rajussa lapsikuskitestissä Helkaman perhepyörä Family.
Kaikkien aikojen perhepyörämessut

Fillarimessuilla oli esillä enemmän laatikkopyöriä kuin koskaan. Tavarafillari.fi pikatestasi testivoittajan, kolmipyöräisen Winther Kangaroon.

Close