Alavalikko

Mainosständistä tulikin kahvilanpitäjän käyttöpyörä

Christiania-kolmipyörä houkuttelee kahvila Sävyn edustalla asiakkaita. Mikko Sarén hoitaa pyörällä myös asioinnit tukussa.

Kahvila Sävyn edustalla Helsingin Alppiharjussa seisoo komea Christiania-kolmipyörä, jonka kylkiin teipatut mainokset kutsuvat sisään pieneen kahvipuotiin.

Pyörä onkin hankittu marraskuussa avattuun kahvilaan nimenomaan houkuttimeksi. ”Viime kesänä Helsingissä puhuttiin (mainos)kolmioständien kieltämisestä. Järkeilimme, että polkupyörää nyt ei ainakaan voi kukaan kieltää”, nauraa kahvilan omistaja Mikko Sarén.

Sen sijaan varsinaista käyttöä perhefillariklassikolle ei kuviteltu kovinkaan paljoa. ”Ajattelin, että jos kauniina päivänä joskus veisi lapset Seurasaareen, niin se olisi varmaan siinä.”

Kahvila Sävyssä kannattaa piipahtaa. Asiakaspaikkoja ei ole montaa, mutta kahvi on erinomaista.

Toisin kuitenkin kävi. ”Pyörällä on tullut ajettua aivan älyttömästi”, Sarén sanoo. Kahvilanpitoon liittyvät asiat hoituvat pyörällä – kolmipyörällä käydään hakemassa maidot tukusta ja leivät leipomosta. Myös 2- ja 5-vuotiaat Sarénin lapset kulkevat pyörän kyydissä, totta kai – ja moneen muuhunkin paikkaan kuin Seurasaareen.

”Yllätyin, miten hyvä talvipyörä tuo on”, Sarén sanoo. ”Sen kanssa ei tarvitse huolehtia liukkaillakaan pystyssä pysymisestä, voi keskittyä vain runttaamaan eteenpäin.” Vastaan ei ole tullut juurikaan kohtia, joista kolmipyörä ei mahtuisi kulkemaan. ”Se on kuitenkin vain vähän yli 80 senttiä leveä.”

Sarén hankki pyöränsä Ruotsista. Myyjänä oli Westlings Cyklar, joka toimitti pyörän Tukholmassa Vikingin terminaaliin. ”Veroton hinta oli noin 1700 euroa.”

Sarénin nelihenkinen perhe ei omista autoa, ja Christania toimii arjen kuormajuhtana suur-Kallion alueella pyörivässä elämässä. ”Pyörä on esimerkiksi hyvä veneretkillä”, Tervasaaren edustalla venettään pitävä Sarén sanoo. ”Lasten penkin alle mahtuu juuri sopivasti putkikassi, ja kopassa kulkee kaikki mitä viikonloppupurjehduksella tarvitaan.”

, , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Teurastusta odottelevia mullikoita taas moikkailemassa. Kuvassa näkyvä viiri toimi hyvänä turvavarusteena minimimmille.
Bullitt-perhepyöräretki Helsinki-Ilosaari 2010

Tavarafillari sopii myös retkeilyyn. Vuonna 2010 reissattiin lapsen ja vaimon kanssa Bullittilla viisisataa kilometriä rokkifestareille.

Close