Alavalikko

Kevät! Aika siirtyä turvakaukalosta Bakfietsin penkille!

Ensimmäinen pyöräretki kasvot kohti keulaa. Vapautta on sekin, että saa tuntea kasvoilla keväisen tuulen.

Riittävästi jalkatilaa.

Nyt kun kevät, aurinko ja lämpö vihdoin tulivat, tuntui sopivalta ottaa seuraava askel perhepyöräilyssä. Turvakaukalo siis syrjään ja poika istumaan Bakfietsin penkille!

Poika on matkustanut kolmekuisesta asti Bakfietsin laatikkoon kiinnitetyssä turvakaukalossa. Nyt, yhdeksänkuisena hän istuu jo sen verran tukevasti, että oli aika vaihtaa vauvamatkustamisesta pikkupoikamoodiin.

Kävimme poikaporukalla alkuviikosta Biltemassa, mistä mukaan tarttui halpa lastenistuin hintaan 24,90. Kovin komea se ei ole ja tuntuu vähän vetkulalta, mutta tähän käyttöön hinta-laatu vaikutti ihan sopivalta: siitä saisi sopivan sivuttaisistuntatuen pikkuiselle, jonka ei enää tarvitse matkustaa selkä menosuuntaan kaukalossa, mutta jolle kovalla vaneripenkillä istuminen olisi vielä liian haastavaa.

Istuimen sai näppärästi kiinni Bakfietsin penkille pyörän omilla Y-vöillä. Olin valmistautunut käyttämään asennuksessa poraa ja pultteja, mutta se ei onneksi ollut tarpeen. Säilyy laatikko nätimpänä.

Baby on a Bakfiets from Teppo Moisio on Vimeo.

Päivän kirkkaimpana hetkenä aurinko kävi vähän pikkuisen silmiin, mutta pienen totuttelun jälkeen sälli tuntui nauttivan menosta kovasti. Pää kääntyi aina ihmisiä ohittaessa, ja iltaretkellä pikkumies jo huuteli ohitettaville. Harmi (vai onni?) ettei ulosannista vielä ottanut tarkemmin selvää. Huuteliko se rivouksia vai kannustuksia?

Huomiota saatiin kovasti myös, hymyjä ja huudahduksia. Toivottavasti poika osasi nauttia paikastaan valtaistuimella, valtavan pyörän keulakuvana.

Lastenistuimessa torkkuasento ei ole ihan parasta.

Huonojakin puolia tuki-istuimen asennuksessa oli. Istuin on sen verran iso, ettei penkille oikein mahdu toista lasta istumaan viereen. Lisäksi kaukalo oli selvästi mukavampi paikka nukkua – nyt sälli painui nukahtaessaan lysyyn ja saattoi herätä nuokahtaessaan. Pitää katsella, saisiko penkin asennettua vähän takakenoon, jolloin nukkuminen istuimessa onnistuisi paremmin.

Laiskan virittäjän ratkaisu on, että päiväunilenkit tulee torkkuasentosyistä hoidettua varmaan vielä muutaman kuukauden ajan turvakaukalon kanssa.

Käytännön hyötypyöräilyongelmakin paljastui: Yksin kaupassa käydessä ei pysty kuljettamaan kuin yhden kassin ostoksia pyörältä kotiovelle, koska lasta pitää koko ajan kantaa toisessa kainalossa. Kaupasta kotiin kulkisi enemmän, mutta ei parane ahnehtia…

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Tavarafillari.fin upouudet pupupaidat ovat ykkösidea pyöräilyperheen pukinkonttiin. Aikuisten paidat (naisten ja misten malli) 25 euroa, lasten paidat  ja vauvojen bodyt  15 euroa kappale.
Tilaa nyt jouluksi Tavarafillari.fi -pupupaita!

Tässä olisi täydellinen joululahja sinulle, isoäidille ja kummilapselle! Paitatilaus lähtee tehtaalle tistaina 27. marraskuuta. Kun lähetät tilauksesi sitä ennen, saat...

Close