Alavalikko

Ensivaikutelmia polkupyörien perävaunuista

Spectran kahden istuttava kärry (testissä) Pelagon Stavanger -pyörän (oma) perässä.

Sain keskiviikkona testattavakseni pari erimerkkistä ja -tasoista lastenkuljetusvaunua, joita olen nyt testaillut ahkerasti muutaman kymmenen kilometriä. Testailen vielä lisää ja kirjoittelen enemmän myöhemmin, mutta tässä joitain ensivaikutelmia:

  1. Laatuero tuntuu. Halvemmassa, Prismoissakin myytävässä Spectran kärryssä yksityiskohdat eivät ole yhtä hyvin mietittyjä kuin toisessa, melkein kaksi kertaa yhtä kalliissa Croozerin KidFor1-vaunussa. Ei Spectran vaunukaan kelvoton ole, satunnaiseen käyttöön sopii varmasti ihan OK.
  2. Roudaamista on liikaa laatikkopyöräarkeen tottuneelle. Tavarafillari on ulkosäilytyksessä. Sen saa liikkeelle napsauttamalla lukon auki ja panemalla lapsen kyytiin. Perävaunuilla lähtiessä pitää hakea fillari yhdestä varastosta ja keplotella vaunut toisesta. Poika meinaa saada pitkästymisraivarit odotellessa.
  3. Tavarafillariin verrattuna on yksinäistä. Lapsi on siellä takana, eikä sitä oikein näe.
  4. Ajaminen sinänsä on mukavaa ja helppoa – tottumattomalle varmasti paljon helpompaa kuin ensikerta Bakfietsilla. Ei se vaunu siellä perässä kauheasti tunnu, mitä nyt vähän kiihdytyksissä tuntuu keinuntaa kun kiinnitysjousi työntää ja vetaa.

Niin ja sitten on tämä kypäräongelma. Molemmissa vaunuissa on selkänojana kangas, joka painaa pikkusällin kypärän silmille. Siitä seuraa turhautumista ja kitinää. Kypärättä kitinää ei tule, mutta mieluusti kyllä opettaisin kypärän käyttöön.

Tässä näyte kypäräongelmasta Spectran kärryn kanssa. Samalla saa vähän maistiaisia meiningistä muutenkin.

Nokosajelu – Ride for a little nap from Teppo Moisio on Vimeo.

, , , , , , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
laatikko sateella
Video: Laatikkopyörä on pätevä myös sateella

Sateella kuski kastuu, mutta lapsi pysyy kuivana Bakfietsin sadesuojan alla. Ja kuskin kastuminenkin on kamoista kiinni.

Close