Alavalikko

Näin kiinnität turvakaukalon laatikkopyörään

Laatikkopyörään kiinnitetyssä turvakaukalossa on alle yksivuotiaan hyvä kölliä.

Laatikkopyörällä pystyy kuljettamaan jopa muutaman viikon ikäistä vauvaa, kun laatikkoon asentaa autoiluun tarkoitetun turvakaukalon.

Turvakaukalon saa asennettua laatikkopyörän vanerilaatikkoon karkeasti ottaen kahdella eri tavalla: Laatikkoon voi asentaa pysyvästi turvakaukalosovittimen, johon sitten napsauttaa näppärästi turvakaukalon paikalleen ja lähtee ajamaan. Toinen vaihtoehto on kiinnittää turvaukaukalo laatikkoon kuormaliinoilla samaan tapaan kuin se kiinnitetään autoon kolmipisteturvavöillä.

Turvakaukalosovitin eli adapteri

Turvakaukalosovittimen hyvä puoli on, että niiden avulla turvakaukalon saa nopeasti kiinni ja irti pyörän kyydistä. Huono puoli on, että kiinteästi asennettu soviin vie tilaa laatikon pohjalta.

Hollannissa ja Tanskassa myydään laatikkopyöriin tarkoitettuja turvakaukalosovittimia. Suomesta niitä ei saa, mutta sovittimen voi tilata netistä, askarrella itse tai pyörässä voi käyttää autoon tarkoitettua sovitinta hieman muokkaamalla.

Tässä kuvalliset ohjeet itse askarrellun turvakaukalosovittimen kiinnitykseen.

Tarvikkeet: Itse tehty turvakaukalosovitin + pora + neljä 6mm pulttia, aluslevyä ja siipimutteria kiinnittämiseen.

Poraa kiinnityspultteja varten reiät sekä sovittimen että laatikon pohjan läpi. Poraa kulmiin, älä keskelle - keskellä kulkee pyörän runkoputki.

Sovittimen alle kannattaa panna pala vanhaa retkipatjaa tärinänvaimentimeksi.

Paina pultit läpi rei'istä.

Kiristä siipimuttereilla (tavallisetkin mutterit käyvät kyllä) laatikon alta. Kannattaa muuten harkita myös reikäkohtien kyllästämistä esimerkiksi vernissalla, niin vesi ei pääse vanerin viilujen sisään tekemään tuhojaan.

Tämä vinkurallaan oleva kuva havainnollistaa, miten turvakaukalo kiinnittyy sovittimeen.

Kaukalon kiinnitys kuormausliinalla

Turvakaukalon saa jämäkästi kiinni laatikkopyörään myös niin, että asentaa laatikkoon koukut lastin kiinnitystä varten ja kiristää kaukalon kiinni koukkuihin kuormausliinalla.

Sovittimen käyttöön verrattuna näpräämistä on enemmän kaukaloa kiinnittäessä ja irrottaessa. Hyvä puoli on, että sovitin ei ole jatkuvasti laatikossa viemässä tilaa.

Koukut kannattaa laatikkoon asentaa joka tapauksessa, sillä ne helpottavat kaikenlaisten kuormien kiinnittämistä pyörän kyytiin.

Tässä kuvallisia ohjeita inspiroimaan asennusta:

Tarvikkeet: Pala vaahtomuovia (esim vanhaa retkipatjaa) vaimentamaan tärinää + pora + kuormausliina (Biltemasta n. 4 euroa) + 4-6 kpl koukkupultteja, runsasti aluslevyjä, lukkomuttereita (6mm riittää, voi olla myös 8mm - valitse omasi lähimmästä rautakaupasta.)

Poraa kiinnityskoukkuja varten reiät laatikon pohjaan. Minä porasin kuusi: kaikkiin kulmiin ja lisäksi pituussuunnassa laatikon keskelle.

Työnnä koulut läpi rei'istä. Tässä käytössä 8mm umpilenkki, 6mm koukku olisi voinut olla käytännössä parempi.

Kiinnitä koukkupultit muttereilla laatikon alta. Käytä aluslevyjä, että saat kiristettyä (laatikon vaneri on sen verran ohut, ettei pultin kierre välttämättä ala ajoissa).

Retkipatjan pala tulee kaukalon alle pehmentämään tärinää. Kuormausliina kulkee koukuissa vaikkapa näin.

Pujota liina turvakaukalon takana olevan turvavyökoukun kautta, niin kaukalon takaosa pysyy paikallaan.

Myös kaukalon sivuissa on paikat turvavöillä kiinnittämistä varten. Pujota liinat niihin ja siitä kiinni laatikon pohjaan.

Kiristä liina paikalleen ja voilá: Kaukalo on paikallaan turvallisesti. Lisää vain vauva ja kiinnitä vyö.

, , , , , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Perheet saapuvat pyörillä kouluun varhain aamulla Amsterdamissa.
Ruuhkat, pysäköintimaksut, julkkisperheet pyörillä: Näin laatikkopyörät löivät läpi Hollannissa

Amsterdamissa laatikkopyörät eivät ole erikoisuus, vaan jokaisesta korttelista voi bongata Bakfietsin. Perheet hoitavat fillarilla kauppamatkat ja vanhemmat polkevat lapsensa kouluun....

Close