Alavalikko

Bongattu kaupungilla: Tavarafillari

Greenbiken Macon omatekoinen Long John -tavarafillari.

Kävin pyörähtämässä Greenbikessa tänään etsiskelemässä käyttöpyörälukkoa, ja lähtiessäni pois huomasin viereisen ravintelin seinustalla melkoisen hienon long john -pyörän, jollaista en ollut aiemmin nähnyt. Hetkosen ynnäilin todennäköisyyksiä ja sitten piti pyörähtää takaisin kauppaan kysymään, onko Greenbikella jotain tekemistä fillarin kanssa.

”Joo”, paikan mekaanikko Maco sanoi. ”Se on mun.”

Jutusteltiin Macon kanssa tovi. Fillari on miehen itse tekemä, ja sillä on reissattu ympäri lähiseutuja pari vuotta. Lähiseudut ulottuvat tässä tapauksessa Baltiaa Latviaan asti. ”Lautalla yli ja sitten ajoin Viron läpi.”

Pyörä on tehty parista pyöränraadosta ja rautaputkesta ja kantaa 200 kiloa (ohjeita itse väisäilyyn on muuten koottu tavarafillari.fin keskustelupalstalle). Toinen samanlainen on työn alla, vaimolle. Moisen voisi tilatakin – ”jos joku olisi siitä valmis maksamaan”. Hintaa pyörälle tulisi 3000 euroa.

Huikkasin Macolle, että tulisi vaimon kanssa esittelemään pyörää äitienpäivän perhefillariretkelle a.k.a. tavarafillarien kokoontumisajoille. Ehkä nähdään siellä, tai sitten kesäkuun retkellä.

Tätä ennen onkin kaupungilta tullut bongattua vain Ilkan sähköavusteinen Bakfiets ja Sävyn Christiania. Minkäslaisia bongauksia te olette kaupungilla tehneet tänä keväänä?

,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Mallilltaan Pakkirattaan pyörät muistuttavat perinteisiä tavarafillareita.
Pakkiratas – halpoja laatikkopyöriä Kokkolasta

Tavarafillari.fi kävi testaamassa sikahalvan laatikkopyörän ja jututti kauppiaat.

Close