Alavalikko

Peräkärry + juna = pyöräretki mummolaan

Fillariretken mummolaan voi hoitaa lastenkuljetusvaunun kanssa näpsäkästi myös ilman, että ottaa oman pyörän mukaan.

Homma toimii näin:

  1. Pakkaa lapsi ja kamppeet pyöräilykärryyn, jonka saa muutettua myös työntökärryksi. Ota mukaan pyöräilyaisa ja sovitinpala, jolla aisa kiinnitetään polkupyörään.
  2. Osta junalippu mummolaan ja hyppää kärryjen kanssa kyytiin. Ota kyydissä rennosti.
  3. Mummolassa pyydä lupaa käyttää jotain mummolan pyöristä. Kiinnitä aisain sovitinpala, kiinnitä kärry pyörän perään ja lähde retkelle.


Kokeilimme tätä systeemiä Tavarafillari.fin testissä olevalla Croozerin Kid for 1 -kärryllä. Homma toimi hyvin, ja reissu oli rento.

Croozerin vaunu oli jopa niin tilava, että sinne sai ahdettua turvakaukalon junamatkan ajaksi. Asemalla kaukalo siirrettiin kärryistä autoon, ja automatka asemalta mummolaan hoitui lakien ja säännösten mukaan. Junan käytävillä yhden lapsen Croozer mahtui kulkemaan juuri ja juuri, eikä sitä tarvinnut turhan päiten panna matkalla kasaan.

Sovintinpalan kiinnitys uuden pyörän akseliin oli helppo homma eikä vaadi erityisiä teknisiä taitoja. Yksi mutteri piti kiertää auki, panna sovitin akselille ja kiertää pultti kiinni. Hommasta selvisi papalta lainatulla 15mm avaimella.

Matkasta jäi tosi hyvä mieli. Reissu osoitti senkin, miksi pyöräilyvaunuun kannattaa panostaa sen verran, että hankkii työntökärryksi muuntuvat vaunut. Bilteman/Spectran vaunulla, joka sopii vain pyörän perässä vedettäväksi, tällainen reissu ei olisi onnistunut.

, , , , , , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Kaksi Laatikkopyörää Arabianrannassa
Yksivaihteessa kootaan (Laatikko)pyöräkimppatilausta Hollantiin

Jos on aikeissa hankkia kaksipyöräisen laatikkopyörän (kuvassa) niin nyt kannattaa ilmottautua Yksivaihteen keskustelupalstalla.

Close