Alavalikko

Stadibike 2011 koeajolla kuultua

Ensimmäistä kertaa järjestettyä Stadibike-fillaritapahtumaa ei sää hellinyt. Oli tuulista ja kylmää, joten mikään iloisen fillarikansan kevätretkipaikka Suvilahden tapahtuma-alue ei ollut.

Kävimme Tomin kanssa esittelemässä koeajoradalla tavarafillareita. Radan varrella käytiin monta mukavaa keskustelua perheiden kanssa fillaroinnista ja itse fillareista. Oli ilo kuulla myös, kuinka monelle Tavarafillari.fi oli sivustona jo tuttu.

Suurin ilo oli kuitenkin katsella, miten paljon riemua fillarit taas tuottivat. Kylmästä säästä huolimatta ajelu laatikkopyörän kyydissä kirvoitti hymyjä. Tsekkaa video jos et usko!

Oli mielenkiintoista kuunnella koeajajien kommentteja fillareista. Itse toin testattavaksi oman pitkän Bakfiets Cargobikeni, Tomi XtraCycle-pitkäperänsä. Radalla oli kokeiltavana myös Classic Biken kolmipyöräinen Christiania Light ja Triobike Mono.

Suuri jako oli pitkäperän ja laatikkopyörien välillä: Lapsiperheet keskittyivät tutustumaan laatikkopyöriin, sinkut ja dinkut katselivat pitkäperää asiointipyöräksi.

Laatikkopyörissä kaksipyöräinen Bakfiets taisi olla tällä kertaa yleisön suosikki – toisin kuin pienellä ja hitaalla Energiatehtaan testiradalla, missä kolmipyöräiset Christiania ja Triobike keräsivät eniten kiitosta. Kävelynopeuksissa kolmipyörä on tukevampi, ja Kaapelitehtaan pienellä sisäradalla Bakfietsin kiikkeryys hitaassa vauhdissa taisi säikäyttää monet. Suvilahdessa käytössä oli pitkä ulkorata, jolla saattoi käytännössä kokea kolikon toisen puolen: Etenkin isät viilettivät kaksipyöräisellä laatikkopyörällä kaksinkertaista vauhtia kolmipyörätesteihinsä verrattuna.

Monissa perheissä jako oli se, että äiti tykkäsi kolmi- ja isä kaksipyörästä. ”Minulle vähempikin vauhti riittäisi”, yksi perheenäiti nauroi puolisonsa intoa.

Aika paljon noista puheista sai vahvistusta ajatuksiin, joista kirjoitin postauksessa kaksi- ja kolmipyöräisten laatikkopyörien eroista. Se täytyy kuitenkin todeta, että jokaisella pyörällä oli oma faninsa ja että puheet menivät osin ristiin. Makuasioita, kun laadukkaita pyöriä keskenään vertaillaan.

Muutamat koeajajat taisivat tehdä radalla jo ostopäätöksiä, ja joku lupasi myös tulla mukaan kesän fillariretkille. Mikäs sen mahtavampaa, toivottavasti pian tavataan!

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Babboe matala
Arvio: Kolmipyöräinen Babboe Big -perhepyörä

Babboe Bigissä yhdistyvät auton, ehkäisevän mielenterveystyön, leikkitelineen ja kuntosalin parhaat puolet kohtuulliseen hintaan.

Close