Alavalikko

Video: Laatikkopyörä on pätevä myös sateella

Suurimpaan osaan laatikkopyöristä saa lisävarusteena sadesuojan kurjassa kelissä ajelua varten. Sellainen kannattaa hankkia, sillä kuomusta on iloa paitsi märässä, myös koleassa säässä.

Meillä Bakfietsin kuomu oli käytössä pitkin talvea – se suojasi kylmältä viimalta. Kun kuomun ulkopuolella pakkasta oli kymmenen astetta, sisätilan mikroilmastossa lämpö oli nollan kieppeissä.

Ja hei, ajatellaanpa Suomen säätä ja laatikkopyörän käyttötarkoitusta: Fillarilla on tarkoitus helpottaa arkea, ja arki on usein sateinen. Kuski saa kyllä suojattua itsensa sadekamoilla ja se pienikin kevyt polkupyörän pojenta pitää lämpimänä, mutta kyydissä voi tulla kylmä ja märkä ilman sääsuojaa. Sääsuojan kanssa sen sijaan suurin osa päivistä on ajopäiviä eli sitä kalliilla ostettua pyörää voi myös oikeasti käyttää ilman hirveää hampaiden kiristystä.

Otetaan esimerkiksi tämä videolle ikuistettu reissu: Piti lähteä hakemaan passi neljän kilometrin päästä. Metrolle olisi pitänyt kävellä sateessa kilometri tai vaihtoehtoisesti parisataa metriä bussipysäkille odottelemaan kyytiä ja toivomaan, ettei kastu läpi.

Ei huvittanut.

Siispä pojalle kevyt välihaalari niskaan ja istumaan laatikon kyytiin, koppa kiinni. Varttitunnin pyöräily kyttikselle, siellä asiointia viisi minuuttia ja vartti fillarilla takaisin. Omat kamat kastuivat ja menivät kotona vaihtoon, poika oli koko matkan kuiva ja hyväntuulinen. Tekisin koska vaan uudestaan.

, , , , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Bakfiets Marekin juttuun
Fillarivirkamies: Laatikkopyörä ei sovi suorittajalle

Marek Salermo testasi sähköavusteisen Bakfiets Cargobiken. Lapset rakastivat istua laatikkopyörän kyydissä, ajaminen helppoa ja arjen askareiden hoito kätevää. Pitkän työmatkan...

Close