Alavalikko

Vinkki: Liikaa lunta? Pyöräilyvaunuilla pääsee!

Chariotin Cougar toimii paitsi pyöräilyvaununa, myös näppärinä pahan kelin rattaina.

Helsingissä on ollut taas luminen talvi, ja kellarissamme olevat Chariotin pyöräilyvaunut ovat olleet arvossaan. Pyörän perässä niitä ei ole juuri tullut vedettyä (liikumme talvisin mieluummin laatikkopyörällämme), mutta sitäkin enemmän niitä on tullut käytettyä ihan tavallisina rattaina.

Syy? Pienirenkaiset perusrattaamme juuttuvat lumeen, mutta isorenkaisella pyöräilykärryllä puskee läpi isommastakin aurausvallista. Ihan vain asian todistaakseni vetelin kärryn kuvattavaksi Herttoniemen kallioiden lumilinnalle, satakunta metriä kinttupolkua pitkin. Kun veti eikä yrittänyt työntää, kärryt kulkivat umpilumessakin ihan hyvin. Poika nukkui kyydissä koko matkan.

Pyöräilyvaunut ovat myös siitä oivat talvirattaat, että niissä on perusrattaita parempi sääsuoja. Sen alla lapsi on kivasti turvassa viimalta ja tuiskulta. Kovemmilla pakkasilla huomasi, että kärryn sisällä oli selvästi lämpimämpää kuin ulkona.

Jos liikkuisi enemmän umpilumilla lapsen kanssa, fillarivaunun voisi muttaa kelkaksi asentamalla alle jalakset.

Onko pyöräilykärrystä sitten ainoiksi rattaiksi? Ei meidän perheessä. Busseissa ja metroissa huomaa, että pyöräilyvaunut ovat tuskaisen isot rattaat. Niissä käyttää mieluummin pienempiä tavisrattaita, kunhan kadut eivät ole sohjosta tukossa. Tilanne voisi olla toinen, jos koskaan ei olisi tarvetta sovittautua ahtaisiin paikkoihin.

Joka tapauksessa suosittelen lämpimästi hankkimaan pyörän perässä vedettäväksi sellaiset vaunut, jotka saa muutettua myös työntörattaiksi. Käyttö monipuolistuu kummasti. Esimerkiksi kauppareissut hoituvat kätevämmin, kun vaunut voi ottaa mukaan sisälle kauppaan/kauppakeskukseen.

Lainaa pyöräilyvaunut testattavaksi

Tavarafillari.fillä on muuten kahdet polkupyörän perävaunut, joita saa lainata testattavaksi: Chariotin Cougar 1 ja Croozerin Kid for 1.

Lue lisää kärryjen lainaamisesta.

, , , , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Chartiot Cabriolet on mainio vaunu kaksilapsisen perheen arkeen.
Arvio: Chariot Cabriolet -pyöräkärry

Kahden lapset Chariot Cabriolet on tilava pyöräilyvaunu, joka – ainakin käytetynä ostettuna – helpottaa arkea hintansa edestä.

Close