Alavalikko

Video: Talvipyöräilyä tavarapyörillä

Ei talvella pyöräily ole hankalaa. Talvella pyörällä liikkuminen on vain hankalampaa kuin kesällä, ihan samalla tavalla kuin autoilu ja kävely.

Meillä laatikkopyörä on ympärivuotisessa käytössä. Vaimo välttelee pahimpia muhjukelejä ja kovimpia pakkasia, mutta minä ajelisin lähes säässä kuin säässä – jos vaimo suostuisi omalla pyörällään mukaan.

Ihmiset ihmettelevät, miten uskallan ajella liukkaillakin lapsen kanssa. Eihän se yhtä helppoa ole kuin kesäajelu, mutta tottuneelle helpompaa kuin samoilla keleillä ajaminen peruspyörällä. Nyt toisena talvena en kokenut tarpeelliseksi edes nastarenkaiden asentamista.

Bakfietsin pitkä akseliväli ja matala painopiste tekevät siitä huomattavasti peruspyörää vakaamman ajaa. Välillä pitää toki pahassa paikassa ottaa jalalla tukea maasta ja joskus pidon loppuessa ylämäkiä taluttaakin, mutta en ole onnistunut kaatumaan pyörällä päistikkaa – peruspyörällä kyllä.

Talvella käytännössä kaikki lasten kanssa tehtävät reissut ajetaan meillä kuomu päällä. Kun viima pysyy poissa, säilyvät pikkuiset lämpimänä.

Täytyy kuitenkin tunnustaa, että Andreaksen Nihola näyttää vielä paremmalta kulkineelta talvisin. Itse en ole (vielä) kokeillut kolmipyörää talvella, mutta vakaalta ja mukavaltahan tuo meno näyttää.

Tilaa tarra, kerro tavarafillareista

Tavarafillari.fi tarvitsee apuasi perhepyöräilyn ilosanoman levittämisessä. Vie sivuston lentolehtinen leikkipuiston ja terveyskeskuksen ilmoitustaululle, niin neuvolan tätikin tietää, miten lapset nykyään kulkevat fillarilla.

Jaossa on nyt myös hienoja tavarafillari.fi-tarroja omakustannehintaan.

Lisäinfoa keskustelupalstalla.

Ensi viikolla: Tavarapyörien Kööpenhamina

Tavarafillariblogi päivittyy seuraavan kerran tiistaina 20. maaliskuuta. Silloin on tarjolla Superhessun kuvareportaasi Kööpenhaminan kaduilla pyöräilevistä perheistä.

, , , , , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Babboen kaksipyöräinen City maksaa nettikaupassa 1549 euroa ja Tavarafillari.fin alennuskoodilla TF-01-2013  siihen saa kaupanpäällisiksi ilmaisen suojapeitteen tai 50 eurolla muita lisävarusteita.
Babboe avasi kaupan Suomessa – Tavarafillari.fin lukijoille alennuksia

Babboe Suomi sai vuoden alussa verkkokauppansa auki. Hollannissa nopeasti supersuosituiksi tulleet laatikkopyörät saa siis nyt suomalaiselta kauppiaalta, ja mikä parasta,...

Close