Alavalikko

Laatikkopyörien hintahäirikkö Babboe saapui Espooseen

Babboe, Hollannin perhepyörämarkkinoita muutaman vuoden hämmentänyt hintahäirikkö, on nyt tulossa Suomeen. Hollannissa Babboen laatikkopyörät ovat nousseet suursuosioon, koska ne tarjoavat kelvollista laatua, mutta hinnat ovat vain puolet esimerkiksi Bakfiets.nl:n hinnoista.

Ja nyt niillä on suomalainen kauppias, Espoossa asuva ”hullu hollantilainen” Gert-Jan Hendriks, mies joka tutustui laatikkopyöriin paremmin vasta viime vuonna. Ja hän vastaa nyt Tavarafillari.fin lukijoiden kysymyksiin.

”Kun saimme lapsen, sanoin vaimolle, että meidän pitää hankkia pyörä”, hän kertoo. Pariskunta lähti pyöränostomatkalle Hollantiin. ”Hollantilaiset ystäväni suosittelivat Babboeta, hinta-laatusuhteen takia.”

Ja seuraavaksi Hendriks huomasikin puhuneensa itselleen Babboen Suomen-edustuksen. Hendriksillä on nyt kymmenkuinen lapsi, jota hän ajeluttaa kaksipyöräisellä Babboe Cityllä. Ja Babboen verkkokauppa, jonka pitäisi aueta muutaman viikon kuluessa osoitteessa Babboe.fi.

[adrotate group=”2″]

Hinnat eivät Hollannin tasoa

Ensimmäiseksi huonot uutiset: Suomessa pyörät eivät tule olemaan yhtä halpoja kuin Hollannissa, missä ne maksavat alle tuhat euroa. Kaksipyöräisen Babboe Cityn hinta tulee olemaan 1499 euroa ja kolmipyöräisen Babboe Bigin 1449 euroa, sähkömoottorilliset versiot vastaavasti 2199 ja 1999 euroa – jos ne hakee Espoosta, kokoamattomina. Postitus Suomen sisällä ja koottuna toimittaminen maksavat vielä lisää.

Toinen huono uutinen: Suomeen ei enää voi ostaa Babboen pyöriä hollannin hinnoilla. Hollanninkielisille verkkosivuille halpojen hintojen ääreen ei pääse ja puhelinasiakkaatkin ohjataan asioimaan Espooseen.

Hendriksin mukaan syitä kovemmille hinnoille on kaksi: Babboe myy Hollannissa pankkien sponsoroimia pyöriä, ja siellä myös arvonlisävero on matalampi. Koska pyöräkauppiaan pitäisi vielä pystyä elämäänkin pyöräkaupalla, nousevat hinnat pakosti useita satoja euroja matkalla Suomeen.

”Tiedän, että hintojen nousu tulee turhauttamaan ihmisiä. Paljon.”

Päiväkotiesittelyitä ja koeajomahdollisuuksia

Hyvät uutiset: Vastedes Babboen pyöriä pääsee koeajamaan Suomessa ilman, että metsästää netistä tai kaduilta yksityisiä pyöränomistajia. ”Espoon Olarissa meillä on Babboe City, Babboe Big Electric ja Babboe City Electric”, Hendriks sanoo.

Toimitusajat ovat Hendriksin mukaan viikon. ”Tai sanotaan kaksi, ettei tule luvattua liikoja.” Nopeaa silti, verrattuna nykymenoon muissa suomalaisissa laatikkopyöräkaupoissa.

Hendriks haluaisi järjestää mahdollisuuksia pyörän kokeiluun myös muualla kuin Espoossa. ”Toivoisin pystyväni järjestämään koeajopäiviä esimerkiksi päiväkodeissa. Pyöriä olisi myös mukava saada esille pyöräkauppoihin ja lastentarvikeliikkeisiin.”

Hendriksistä itsestään ei päiväkotikoeajojen vetäjäksi ole. ”Siellä pitäisi osata Suomea paremmin.” Siksi hän toivookin löytävänsä ihmisiä, jotka omalla alueellaan esittelisivät Babboen pyöriä ja perhepyöräilyä. ”Myydyistä pyöristä voisi saada provisiopalkkaa.”

Hendriks on jo nyt rakentanut verkostoa pyöriä ostaneista innokkaista pyöräilijöistä, joista voi tulla Babboen koeajoja tarjoavia ”katumyyjiä” eri puolilla Suomea.

Nämä ovat hyviä ja tervetulleita ajatuksia. Tähän asti laatikkopyöriä on Suomessa kaupattu lähinnä netissä, urheilupyöräliikkeissä ja pyöräilymessuilla. Niitä on esitelty pyöräilijöille, kun markkinoita olisi pitänyt etsiä sieltä, missä on perheitä.

Kysy, Babboe Suomi vastaa

Kerroin viime viikolla olevani menossa tapaamaan Babboen edustajaa ja pyysin kysymyksiä. Niitä tuli paljon – kiitos siitä! – mutta juttelumme hurahti ohi ennen kuin ehdin ryhtyä grillaamaan Hendriksiä teknisillä yksityiskohdilla ja eettisillä kysymyksillä.

Niinpä pyysin Hendriksiä päivistämään tällä viikolla Tavarafillari.fin keskustelupalstalla vastaamassa palstalaiset kysymyksiin. Siispä: kysy, areena on vapaa, ja Babboe Suomi on luvannut olla paikalla vastaamassa kysymyksiin.

Viikon päästä esittelyssä on muuten Pakkiratas, toinen suomalaisten laatikkopyörämarkkinoiden uusi hintahäirikkö. Muistakaahan klikkailla takaisin Tavarafillari.fihin siis viimeistään ensi tiistaina!

, , , , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Babboe city electric
Koeajossa: Babboe City Electric – sähköavusteinen laatikkopyörä

Tässä on hauska peli! Matka taittuu lasten ja ostosten kanssa hurjaa vauhtia eikä pyöräillessä tule edes hiki!

Close