Alavalikko

Pakkiratas – halpoja laatikkopyöriä Kokkolasta

Mallilltaan Pakkirattaan pyörät muistuttavat perinteisiä tavarafillareita.

Laatikkopyörä alle tonnilla? Kokkolasta niitä saa.

Pakkiratas on tuore halpoihin laatikkopyöriin erikoistunut nettikauppa, joka aloitti Kokkolassa tänä kesänä. Sitä pyörittävät veljekset Juha ja Timo Viitala – Timo Kokkolassa, Juha Hollannissa.

”Olen asunut Hollannissa jo pitkään, ja laatikkopyöristä tuli siellä todella suosittuja 5-6 vuotta sitten. Meidän perheellämmekin on ollut tuollainen jo pari vuotta”, Kokkolassa lomaillut Juha kertoi. ”Hollannissa yritysjohtajien vaimot vievät lapset aamulla tarhaan ja hoitavat ostoksensa laatikkopyörällä. Mutta Suomessa noita ei vielä näe.”

Veljekset päättivät ruveta pyöräkauppiaiksi. ”Tosin meillä on kyllä molemmilla vielä omat leipätyömme ja aika pienimuotoista tämä on. Mutta katsotaan, miten tämä lähtee kehittymään.”

Bakfietsiin verrattuna puoleen hintaan

Pakkirattaan fillarimallistoon kuuluu seitsemän mallia. Niitä kaikkia myydään Pakkirattaan omalla tuotemerkillä.

Ilman sähköavustusta pyörien hinta on 800 euron kieppeillä, sähkömoottorin kanssa puolisentoista tuhatta euroa. Bakfietsiin, Christianiaan ja Niholaan verrattuna hinta on alle puolet, Babboeenkin verrattuna eroa on rutkasti.

Pyörät tilataan netin kautta, ja ne pitää itse koota. Koko mallisto on koeajoa varten Kokkolassa. ”Koetamme saada Suomeen koeajettavien pyörien verkoston tuttujen avulla”, Juho Viitala sanoo. Ainakin Jyväskylään on tulossa yksi koeajopyörä.

Kuvien perusteella pyörät muistuttavat runsaasti ulkomailla (ja Suomessa) muilla tuotenimillä myytäviä halpoja laatikkopyöriä. Juha Viitala myöntääkin, että pyörät tehdään Aasiassa, mutta on tarkemman alkuperän suhteen vaitonainen. ”Ei sitä haluaisi ryhtyä kilpailijoille huutelemaan.”

Mutta mitenkäs laatu? ”Kyllä hinta-laatu nyt ainakin on kohdallaan”, Juha Viitala sanoo. Hän kertoo esittelevänsä pyörän kestävyyttä hyppimällä laatikossa tasajalkaa. ”Minä en ole mikään pieni mies, ja kyllä se pyörä on sen hyppimisen kestänyt.”

Koeajo

Tavarafillari.fi kävi Kokkolassa ottamassa Pakkirattaan laatulupauksesta mittaa.

Koeajossa oli kolmivaihteinen ja kolmipyöräinen R-3. Kevyt se ei ole – Laatikossa ja sen rungossa on painoa valtavasti, ja kokonaispaino on noin 55 kiloa eli kahden Bullittin tai puolentoista Christiania Lightin verran. Painoa olisi enemmänkin, jos runko olisi yhtä tuhtia tekoa kuin vanerilaatikko.

Laatikko on kokonaisuutena onnistunut. Sisusta on tilava ja hyvin suunniteltu. Vyöt (joita laatikkossa on neljät muuten) ovat Bakfietsia paremmat ja penkit pehmustettuja. Pyörä tuntuu kääntyessä tukevalta jykevän laatikon ansiosta. Kahdelle pyörälle ei pyörää testiajossa saatu kallistettua.

Runko ei ole yhtä osaa vaan pyörä taittuu kuljetukseen kahtia. Alapalkissa on pikalinkku istuinputken ja laatikon välissä. Taite toi ajoon selvää huteruutta.

Vertailukohtana toimineeseen, yli kaksi kertaa kalliimpaan Bakfiets Cargobike Long -laatikkopyörään verrattuna pieniä eroja kertyi paljon. Ne selittävät hintaeroa. Pakkirattaan vaihteet, vanteet, jarrut tai tarakat eivät ole luksustavaraa, mutta toimivaa sorttia totta kai.

Suurin ero tietenkin on jo moneen kertaan mainittu hinta. Jos halpa hinta kannustaa hankkimaan tavarafillarin esimerkiksi kaupunkiajoon auton rinnalle, on Pakkiratas pyörä paikallaan.

Kysy, kauppias vastaa

Onko sinulla kysymyksiä Pakkirattaan veljeksille? Esitä ne nyt ja tässä.

Viitalat ovat luvanneet pitää Tavarafillari.fin keskustelua silmällä ja vastailla kysymyksiin tällä viikolla.

, , , , , ,

One Response to Pakkiratas – halpoja laatikkopyöriä Kokkolasta

  1. Rodrigo 22.9.2016 at 01:28 #

    Moro ,

    olen kinnustunut ostan tämä pyörä!

    Onko vielä olemassa?

    T.Rodrigo

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Trail-Gator on vajaan satasen maksava varuste, jolla lapsen pyörän saa liitettyä aikuisen pyörän perään. Vetopyöränä Pelago Stavanger ja hinauksessa Frog 43.
Fillarin hinauspuomin avulla lapsi pääsee pidemmille pyöräretkille ja harjoittelemaan liikenteen sekaan

Trail-Gator on hinauspuomi, jolla lapsen pyörän saa liitettyä oman pyörän perään perhetandemiksi. Tämä on juuri nyt meidän kuopuksen suurin suosikki,...

Close