Alavalikko

Kesäkuvakisan voittajan fillarilla kulkee perämoottori ja perhe

”Veneretkelle” voitti Tavarafillari.fin kaikkien aikojen ensimmäisen valokuvakisan.

Tässä se on, Tavarafillarin ensimmäisen valokuvakisan voittaja. ”Veneretkelle” -kuva sai määräaikaan mennessä kuusikymmentä tykkäystä, ja se voitti kisan monen kymmenen tykkäyksen kaulalla.

”Voiton salaisuus on kova jalkatyö”, kuvan ottanut oululainen opettaja Johannes Kata nauraa. Hän kertoo jakaneensa tietoa kisasta tuttaville ja kehottaneensa äänestämään. ”Ensin odottelin, ja kun kuva sai heti alkuun yli kymmenen tykkäystä, ajattelin että tästähän tykkäävät muutkin ja sitä kehtaa mainostaa.”

Kuva ei ole lavastettu, Kata sanoo. ”Meillä on kilometrin päässä vene rannassa, ja sinne mennään pyörällä perämoottori ja muut tarpeet kyydissä.” Kuvassa kyydissä näkyy myös nuorimman pojan potkupyörä. ”Nuorimmainen jatkaa potkutella itse alkumatkan, sitten nostetaan pyörä kyytiin ja jatketaan.”

Usein kyydissä on myös ämpäreitä ja muita puutarhatarvikkeita, sillä samalla matkalla käydään perheen viljelyspalstalla. ”Vaimo pääsee palstalle ja minä veneilemään, meillä on tällainen yhteinen harrastus”, Kata nauraa.

Kun diesel hyytyy, pyörä pelastaa

Katan perheen Christiania Light -pyörä hankittiin viime marraskuussa, kun Johannes Kata oli isyysvapailla 2- ja 4-vuotiaiden poikiensa kanssa. ”Pyörä on ollut kovassa käytössä, autolla ei talvella juuri tullut ajeltua.”

Liikkeellä ollaan oltu myös äärioloissa. ”Kun auton diesel jäätyi -30 asteessa, liikuttiin pyörällä”, Kata sanoo. ”Ei se menoa haitannut.”

Katat asuvat kolmen kilometrin päässä keskustasta, ja pyörä on niillä etäisyyksillä nopein kulkupeli. ”Jos vertaa siihen, että pakkaisi lapset ja rattaat autoon, ajaisi parkkipaikalle ja pakkaisi lapset autosta rattaisiin, pyörä voittaa. Sillä pääsee suoraan oven eteen, ja asioinnin jälkeen nopeasti kotiin.”

Kuulostaa sitä, että ostos ei ole harmittanut? ”Ei. Ihmiset aina ensimmäisenä kauhistelevat pyörän hintaa, mutta kyllä se on ollut hintansa arvoinen.”

Ja arpa suosi…

Palkinnoksi äänestyksen voitosta Katoille lähti viikonloppuna Ellan ja Aleksin laatikkopyöräpeli. Lisäksi syksymmällä voittaja saa koko perheelle hienot, uudet Tavarafillari.fi-paidat.

Palkintoja arvottiin myös kaikkien osallistujien kesken. Tavarafillari.fi -paidan voittivat Heidi Waltari, Veli-Matti Vainionpää ja Iiro Linden. Laatikkopyöräpelin voitti Veera Prinssi.

Onnea kaikille voittajille!

, , , , , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Kuva 16
Video: Koko perhe pitkällä Bakfietsillä

Täydessä lastissa laatikkopyörästä tulee entistäkin mukavampi ajettava - vain pakarat sanovat vastaan vaimon kyytsäämiselle.

Close