Alavalikko

Arvio: Burley Solo -lastenkuljetusvaunu

Burley Solo on paria yksityiskohtaa lukuun ottamatta mainio kärry yhden lapsen ja kauppakassien kuljettamiseen. Se pärjäsi ominaisuuksillaan ja turvallisilla materiaaleillaan myös saksalaisen Test.de -kuluttajalehden kesäkuussa 2010 tekemässä vertailussa.

Meillä Solo on ollut aktiivikäytössä reilun vuoden verran, hieman yli vuoden iästä alkaen. Kärryä on tarvittu pääasiassa lapsen kuljetukseen hoitoon, jonkin verran myös pidempiin, noin 10 kilometrin matkoihin.

Hankimme kärryn saksalaiselta bike24-sivustolta. Sille tuli hintaa hieman yli 400 euroa.

Kärry on vastannut lähes kaikilta ominaisuuksiltaan hyvin odotuksia ja siihen käytettyjä euroja.

Kevyt ja melko näppärä vaunu

Noin 11 kilon painoinen Solo on kevyt, ja kantaa enimmillään 34 kilon kuorman. Viidentoista kilon painoista lasta ja kymmenen kilon tavaroita vetää seitsemänvaihteisella peruspyörällä mukavasti, tosin jyrkemmissä ylämäissä saa polkea tosissaan.

Kahden ja puolen vuoden ikäinen lapsi mahtuu kärryyn hyvin parin isomman kauppakassin kanssa. Isompi lapsi kulkee mukana tinkimällä hieman tavaratilasta.

Vetoaisa kiinnittyy polkupyörään sokalla ja varmistushihnalla. Kiinnitys vaatii hieman sorminäppäryyttä, mutta sujuu opettelun jälkeen hetkessä. Weberin tarvikekiinnityksellä tämä olisi ilmeisesti vielä helpompaa, mutta siitä ei ole kokemusta. Renkaat kiinnittyvät napin painalluksella.

Helposti kiinnitettävä viisipisteturvavyö ja alumiinikori tuovat turvallisuutta. Akselinsa ympäri pyörivä aisa takaa, että kärry ei helpolla kaadu, vaikka pyörä kaatuisi. Muovisissa ikkunoissa on uv-suojaus. Eteen saa sään mukaan joko ikkunan tai hyttysverkon.

”Takakonttiin” pääsee kätevästi avaamatta etupressua. Kahdella kangaslenkillä toteutettu etupressun kiinnitys voisi olla kätevämpikin, mutta toimii.

Burleyn mukana tulee pieni etupyörä lastenvaunukäyttöä varten. Se toimii, mutta pieniin kauppoihin tai liikennevälineisiin tällä yhdistelmällä ei tee mieli mennä. Lisävarusteena saa kääntyvät pikkupyörät, joiden kanssa kärry ei vie tavallisia yhdistelmävaunuja enempää tilaa.

Myrkytön, Chariotia halvempi

Hinta ja materiaalit tekivät Burleystä oman valintani. Test.de -lehden testi kritisoi halvempaa mutta ominaisuuksiltaan muuten melko samanlaista Croozeria kangasosien kemikaaleista, jotka voivat olla terveydelle haitallisista. kemikaaleista. Test.de -lehden testin voittanut Chariot Cougar sai hieman Burleytä paremmat pisteet, mutta on huomattavasti kalliimpi.

Burley Solo on toiminut erinomaisesti päivittäisessä käytössä hoitopaikalle viemisessä ja satunnaisissa pyöräretkissä. Maan tasolla oleva tilava pyöräkellari on ollut iso osa käyttömukavuutta. Ilman sitä olisin ehkä harkinnut työmatkakäytössä raskaampaa mutta helpommin ulkona säilytettävää laatikkopyörää.

Suositeltava lisävaruste on taustapeili, jolla näkee mitä kärryssä tapahtuu – vauvaikää isomman lapsen kanssa pystyy kyllä hyvin juttelemaankin. Sadesään käytössä kannattaa harkita lisäpalaa takalokasuojaan.

Tavarafillari.fin muut perävaunujutut

[posts-by-tag tags = ”perävaunut” number=”25″]

, , , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Tavarafillaripaita
Tilaa kesän 2012 Tavarafillari.fi -paitasi nyt!

Luomupuuvillaiset tavarafillaripaidat ennakkotilauksena 25 euroa / kpl, ensi viikolla vitosen enemmän.

Close