Alavalikko

Video: Virtuaaliajelu lasten kanssa laatikkopyörällä ja peräkärryllä

Vasemmalla: Christiania Light -kolmipyöräinen laatikkopyörä, n. 2350e, Classic Bikesta. Oikealla: NordicCabin perävaunu kahdelle lapselle.

Peräkärry vai laatikkopyörä? Peräkärry on halvempi, mutta minusta laatikkopyörä on ylivertainen etenkin yhdestä syystä: Siinä lapset kulkevat kivasti silmien alla. Ilon aiheet näkee heti, samaten matkalaisten kärttyisyyden eri asteet.

Peräkärryssä lapset ovat poissa silmistä, ja kontaktia matkustajiin on todella hankala saada.

Olen nyt parin kesän ajan aina silloin tällöin lasten kanssa ajellessani kuvannut videopätkiä kypäräkameralla. Alla olevan videon katsomalla pääset virtuaaliajelulle kahden erilaisen laatikkopyörän ja yhden peräkärryn kuskiksi.

Kulkupeleinä videolla ovat kolmipyöräinen Christiania Light, kaksipyöräinen Bakfiets Cargobike Long ja Croozerin yhden lapsen kärry. Nämä kaikki on arvioitu Tavarafillari.fissä jo aiemmin.

Video kuitenkin paljastaa joitain uusia juttuja.

Ensinnäkin, vaikkakin videolla viimeisenä, peräkärryyn katsekontaktin saaminen ajon aikana on pikaista pälyilyä, eikä silloinkaan kärryn sisälle oikein näe.

Toiseksi, laatikkopyörien kyytiin näkee todella hyvin ja lasten kanssa kontakti on erinomainen, kun ajaa ilman kuomua. Kuomun kanssa tilanne on kuitenkin toinen, ja kuomuissa on eroja.

Meillä testissä olleessa Christiania Lightissa oli virtaviivainen ja varsin hienon näköinen bugatti-kuomu. Sen kanssa laatikon kyytiin ei kuitenkaan näe käytännössä lainkaan. Kuomun takana on kyllä ikkuna, mutta se on niin alhaalla, että sisälle kurkistaminen ei siitä onnistu. On melkein helpompi kurkistella sivusta, joskin itse olin sivuikkunaan kurotellessani vähällä ajaa ojaan. Armeliaasti, tämä episodi ei tallentunut kameralle.

Bakfietsin kuomu on tässä mielessä parempi. Sen saa takaa auki ja puheyhteys lapsiin säilyy paremmin. Kuomun keskituki kuitenkin tulee tielle, eikä keskellä koppaa istuvan vauvan meininkejä näe kurkottelematta. Tosin vaadittava kurotus on paljon pienempi kuin Christianialla ajellessa.

Okei, huijasin sen verran, että näitä kurotuksia videolla ei ole. Niistä näkee vain, miten kuomun kanssa kyytiin ei näe.

Myös kuomun kanssa laatikkopyörässä lapset kuitenkin matkustavat lähempänä kuin peräkärryssä ja ainakin Bakfietsissä myös juttelu onnistuu. Kauppiaan mukaan Christianian preeriakuomu, ns. vankkurimalli, on samalla tavalla hyvä: siitä saa kuljettajan puoleisen sivun auki, jolloin lasten kanssa juttelu matkustajaosaston kanssa käy helposti.

Mikään tähän asti testaamistani pyöristä ei kuitenkaan ole tässä mielessä ollut täydellinen. Kuomujen tuotekehittelyssä olisi vielä työsarkaa. Toivottavasti tästä otetaan koppi ja markkinoille tulee parempia tuotteita. Sitä odotellessa, harkitsen askarteleveni täydellisen kuomun itse. Vinkkejä otetaan vastaan.

, , , , , , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
junakuva
Peräkärry + juna = pyöräretki mummolaan

Polkupyörän perävaunun voi työntää junaan ja panna vasta mummolassa pyörän perään. Tsekkaa junamatkailuvideo!

Close