Alavalikko

Video: Laatikkopyörällä höyhensaarille

Meidän perheessä laatikkopyörää on käytetty torkkuautomaattina siitä lähtien, kun esikoinen oli ihan pieni. Pyörän kyytiin nukahtaa liki takuuvarmasti, vaikka muuten uni ei tulisi.

Kikka on ajoittaa matka oikein: Kavereille kannattaa lähteä juuri ennen päiväuniaikaa. Lapset nukahtavat kyytiin ja heräävät perillä, virkeinä ja hyväntuulisina.

Toisaalta automaattinukutuksessa on kääntöpuolensa: Välillä päivärytmi menee metsään, kun matkaa on tehtävä muulloin kuin päiväuniaikaan. Silloinkin nimittäin saattaa kyytiläisiltä mennä rauhallisessa tärinässä taju.

Joskus lähden haukkaamaan pyörän kanssa happea lasten kanssa ihan vain ulkoillakseni. Kun sen tekee päiväuniaikaan, saa polkea omaan tahtiin ja rauhassa ajatustensa kanssa, kun lapset nukkuvat kyydissä. Konsepti on sama kuin rattaiden kanssa kävelylle lähtemisessä, mutta matka taittuu nopeammin, joten nähtävää on enemmän. Rattaiden kanssa kyllästyin koti-isän saavutettavissa oleviin reitteihin nopeasti, pyörällä pääsee aina katsomaan jotain uutta.

Mutta miten laatikkopyörän kyydissä nukutaan? Meillä tyyli on aika vapaa. Hankalin kohta on nuokkumisvaihe, jossa lapsi istuu turvavöissä ja heiluu penkillä unen rajamailla. Bakfietsissä asento ei ole kovin tukeva ja heiluminen melkoista. Välillä hirvittää, ettei pieni pää kolahda vanerilaatikon reunaan. Joskus on kolahtanutkin.

Kun uni sitten tulee, irrotamme lapsen vöistä ja nostamme laatikon pohjalle. Alle on hyvä laittaa viltti, jotkur rakentelevat tarkoitukseeen melkoisen hienoja unipesiä. Jos tavaraa on mukana enemmän, pitää niitä vähän järjestellä, mutta isompien lastienkin kanssa on laatikosta aina löytynyt kelvollinen nukkumapaikka.

Tämä postaus virisi aiemmin tavarafillarifoorumilla käydyn keskustelun pohjalta. Keskustelu on kommentteina tässä perässä, ja omia kokemuksia ja kysymyksiä voi hyvin lisätä joukkoon.

Miten teidän perheen laatikkopyörässä nukutaan?

, , , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Yksi monista kadulta käytöstä bongatuista Bakfietseista. Tässä oli näppäränä lisävarusteena teline lastenrattaille. Kuka tois näitä Suomeen? Pliis?
Tavarafillari.fi Amsterdamissa, osa 2: Millä hollantilaiset kuljettavat lapsiaan?

Tavarafillari.fi kävi syksyllä toiviomatkalla Amsterdamissa, kaupungissa jossa joka korttelissa on koristeena kuormapyörä ja jossa ihan tavalliset lapsiperheet hoisivat ydinkeskustassa asioitaan...

Close