Alavalikko

Vinkki: Pyöräilyaiheisia paketteja pukinkonttiin

Pukki kulkee valkoisella Christianialla, kiitos kuvauslainasta Classic Bikelle. Tällaisen ehtii muuten vielä tilata kotiin jouluksi!

Joulu ei osu aivan pyöräilysesongin keskelle, mutta mitä tuosta! Talvi ei ole pyöräilyn este – ja vaikka itse ei talvisin pyöräilystä niin perustaisi, pakkasvapailla on kiva kertailla kesäisiä fiiliksiä.

Tässä muutama omista laareista ja aktiivisilta palstalaisilta keräilty vinkki pyöräilyperheen pukinkonttiin sopivista lahjoista.

Tavarafillari

Suomen Babboe-maahantuoja Babboe.fi lupaa tällaisen Babboe Cityn toimituksen parissa viikossa – eli juuri ja juuri jouluksi kotiin!

Vielä on kaksi viikkoa jouluun, eli jos oikein onnistaa, tänään tilaamalla ehtisi pyörä kotiin ennen joulupukkia.

Ainakin Babboe Suomen Gert-Jan lupaili, että saa toimitettua pyörän viikossa tai kahdessa. Myös Classic Bikella on Suomessa varastoa – soittelin eilen Jarille, joka kertoi, että Christianiasta saa jouluksi kotiin kaikkia malleja ja värivaihtoehtojakin olisi tarjolla.

Babboen pyörät maksavat noin 1500 euroa, Christianiat 2000-2500 euroa.

Muilta kauppiailta taitavat toimitusajat venyä yli joulun, mutta toki lupaus perhepyörästä on hieno lahja sekin.

Tavarafillarin tuunaus

Meidän perhe taitaa noudattaa Jukan vinkkiä ja hankkia pukinkonttiin sähkömoottorin vanhaan Bakfietsiin. Sillä tulee pari vuotta käytössä olleeseen pyörään uutta eloa ja talvinen ajelukin muuttuu mukavammaksi.

Aikataulu tosin menee tiukalle, mutta tarkoitus on kysellä Velosportista Bakfietsin omaa sähköistyssarjaa. Hintaluokka on Hollannissa vähän yli tonnin, eli ihan halvasta lahjasta ei ole kyse. Toisaalta, jakautuu kivasti koko perheen kesken, ainakin isä ja äiti kiittävät.

Muutenkin vanhan pyörän tuunaaminen on hyvä joululahjaidea. Aineettomien lahjojen aatelia olisi lahjakortti pyöräliikkeeseen fillarin keväthuoltoa varten.

Fillarileluja lapselle

Sunkaa-potkumopo on erinomainen lelu tasapainon opetteluun. Talvella toimii myös sisällä, kesällä on puolitoistavuotiaasta eteenpäin ihan ässä ulkona.

Keskitalvi ei ole ehkä paras aika alkaa harjoitella fillarilla ajelua, mutta sisälläkin voi ottaa tuntumaa pyörällä potkutteluun vaikkapa tällaisella Sunkaan myymällä muovisella potkumopolla.

Kovin kaunishan tuo mopo ei ole, mutta meillä se on ollut vuoden kovin leluhitti. Pyörä on kevyt ja ketterä, ja sillä on hyvä opetella tasapainoa ja pyörällä liikkumisen sääntöjä. Keväällä lumien sulettua sitten oikean pyörän kyytiin.

Sunkaa-mopoja saa netistä tai Hakaniemestä Ekopuodista. 1-2-vuotiaiden malli maksaa 28 ja vähän vanhempien malli 32 euroa. Suosittelen.

Fillarileluja sen sijaan peruskaupoista on ollut vaikea löytää. Pikkuautoja on vaikka kuinka, mutta mistä pikkupolkupyöriä liikenneleikkeihin?

Barbie-maailmaan voi ainakin hankkia peräpyörän kanssa polkevan barbien ja Sylvanian families -nukkesarjaan saa piknikille pyöräilevän kettuperheen. Lisäksi joissain legosarjoissa on mukana fillareita. Kannattaa tsekata fillariaiheisia leluja -keskusteluketju palstan puolelta.

Perinteiset kovat ja pehmeät paketit

Pukinkontistahan löytyy aina sukkia, kalsareita ja kirjoja, eivätkö mitkään näistä ole huono vaihtoehto fillariperheelle paketoitavaksi.

Tavarafillari.fin upouudet pupupaidat ovat ykkösidea pyöräilyperheen pukinkonttiin. Aikuisten paidat (naisten ja miesten malli) 25 euroa, lasten paidat ja vauvojen bodyt 15 euroa kappale.

MAINOS: Paras lahja-idea pehmeään pakettiin olisi tietenkin upouusi Tavarafillari.fi-pupupaita, joita löytyy ihan justsiltään varastosta lasten, aikuisten ja vauvojen kokoina. Paitoja voi ostaa Tavarafillari.fin nettikaupasta, ja kaikki tuotot tukevat tämän sivuston ylläpitoa. MAINOS PÄÄTTYY

Itse ainakin jokatalvisiin toiveisiin kuuluu hyvät villasukat, mielellään sellaiset vaelluskäyttöön tarkoitetut sekoitejutut, jotka kestävät mummon neulomia sukkia paremmin pesua ja käyttöä. Suosittelen kaikille pyöräileville isille ja äideille – näitä löytyy mistä tahansa urheilukaupasta, mutta itse olen suosinut retkeilyliikkeitä.

Toinen ikitoive on merinovillakerrasto. Se lämmittää eikä pieni hikoilukaan haittaa, koska villa ei rupea haisemaan samaan tapaan kuin keinokuituiset urheilukerrastot. Huono puoli on, että ohuet villahousut eivät kestä kovin hyvin hankausta, etenkään yhdistettynä hikoiluun: onnistun polkemaan kerraston housut haaroista puhki yhden talven aikana. Eivätkä ole myöskään kovin halvat – otetaan nyt esimerkiksi vaikka nämä suomalaiset silkkivillavaatteet, jotka maksavat 57 euroa.

Ja pyöräilyaiheiset kirjat, sellainenhan sopii mainiosti joulun pyhinä lehteiltäväksi! Itse ainakin innostuisin Kaisa ja Cristoffer Lekan Tour D’Europe -sarjakuvakirjasta tai Yehuda Moon -albumista. Jos veressä virtaisi tippa enemmän ketjuöljyä, myös Robert Pennin Rakkaudesta polkupyörään olisi hyvä lahjaidea.

Mitä sinä antaisit / haluaisit joululahjaksi?

Mitä fillariaiheista teillä pakataan pukinkonttiin? Mitä sinä haluaisit pukilta saada, mutta et ole kehdannut pyytää?

Ideat jakoon, vielä on kaksi viikkoa aikaa (ja ainakin minä olen vielä paria vinkkiä vailla,)

, , , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
kertausjuttu-banneri
Lapsi pyörän kyytiin – lastenistuin, perävaunu, peräpyörä vai laatikkopyörä?

Pyöräily on yksinkertainen ja kiva tapa hoitaa arjen liikkumiset paikasta toiseen. Se on simppeliä myös lapsen kanssa, ja onnistuu isommallakin...

Close