Alavalikko

Alkoiko nyt kaikkien aikojen perhepyöräilyvuosi?

Traktorihoppaa

Vuosi sitten Fillarimessuilla Classic Biken Jari veikkasi, että vuosi 2013 on se, jona laatikkopyörät breikkaavat isosti Suomessa. No, vuosi 2013 alkoi, onko tämä nyt se vuosi?

Aika hyviä merkkejä on ilmassa. Babboe.fi sai vuoden aluksi vihdoin auki suomalaisen nettikauppansa, mahtavaa! Tähän mennessä Suomesta on voinut ostaa netistä asialliseti perhepyöriä vain Pakkirattaalta, tarjonta tuplaantui juuri.

Olen keskustellut myös Christianiaa ja Triobikea myyvän Classic BIken ja Bakfietsejä maahantuovan Velosportin kanssa, ja molemmat lupailevat toimivaa tavarafillarinettikauppaa.

Classic Bike on esimerkillisesti satsannut siihen, että Suomessa on pyöriä varastossa, ja Christianian saa haluamassaan värissä ja varusteilla alle ilman kuukausien odottelua. Velosportissakin on vakavassa harkinnassa, että yksittäistilausten sijaan keväällä Suomeen rahdattaisiin kokonainen kontillinen Bakfietseja laatikkopyöräkansan ostettavaksi. Silloin siis pyörän saisi mukaan suoraan kaupasta, sen sijaan että tarvitsee odotella pyörää tehtaalta viikko, pari tai kuukausi.

Homma rullaa siis eteenpäin. Hienoja juttuja.

Muitakin hienoja merkkejä on kantautunut silmiin ja korviin. Jos hyvin käy, päheät Johnny Locon ja Urban Arrow’n pyörät saavat maahantuojan ja niitä voi ostaa sen jälkeen myös Suomesta. Sähköpyöristä tuttu Electrobike sekin on kuulemma tiedustellut, jos voisi sähköistää perhekäyttöön tarkoitettuja tavarapyöriä. Kiinnostusta siis on.

Jonkin verran on ollut kiinnostusta myös Tavarafillari.fin Pieneen perhepyöräilyoppaaseen. Aika on ollut kortilla, mutta olen haaveillut, että Tavarafillari, kunnat ja perhepyöräkauppiaat voisivat tässä iskeä hynttyyt yhteen ja teettää painoksen, jota jaeltaisiin päiväkoteihin, liikuntapaikkoihin ja neuvoloihin – sinne, missä tarvetta tiedolle on. Tavarafillari.fi tarjoaisi oppaan (sehän on jo nyt kenen tahansa tulostettavissa omaan käyttöön), kauppiaat maksaisivat painokulut ja kaupunkien / kuntien hommaksi jäisi kustantaa jakelu.

Ja sitten on tämä arkifiilis. Tuntuu, että joka toinen kaveriperhe haaveilee laatikkopyörän hankkimisesta. Konsepti alkaa olla omassa kuplassa varsin tuttu jo suurin piirtein kaikille. Jso toissavuonna ensimmäinen laatikkopyörä tuli kaupunkiin, viime vuonna joka kaupunginosasta alkoi löytyä perhefillari. Löytyykö tämän kesän jälkeen loota joka korttelista?

Mikäs teillä on pöhinä? Onko tulossa kaikkien aikojen perhepyöräilyvuosi? Onko teidän perheeseen tänä vuonna tulossa uusi laatikkopyörä, tai onko tauti leviämässä tuttavaperheisiin?

, , , , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Bakfietsissa kulkee jo testiajossa kaksi lasta. Tämä kuva on Energiatehtaan koeajotapahtumasta 2011.
Arvio: Bakfiets CargoBike Long -perhepyörä

Bakfiets on perhepyörien Cadillac. Siinä yhdistyvät laatu, klassinen muotoilu, fiksut ratkaisut ja hyvä fiilis.

Close