Alavalikko

Vinkki: Tavarafillari kimpassa yhteiseen käyttöön

Roihuvuorelaiset puuhasivat homeen takia puretun leikkitilan tilalle parakkimökin ja ovat nyt hankkineet kimppapyörän. Kuvauspäivänä oli jääninnanrakennustalkoot.

Roihuvuorelaiset puuhasivat kosteusvaurion takia puretun leikkipuistorakennuksen tilalle parakkimökin ja ovat nyt hankkineet kimppapyörän. Kuvauspäivänä oli jäälinnanrakennustalkoot.

Keväällä 2012 Roihuvuoressa järjestettiin paikallinen kaupunginosan pyöräilytapahtuma. Vastaavanlaisia on kai järjestetty muissakin Helsingin lähiöissä. Ajatuksena oli auttaa asukkaista helppojen pyöränkorjausongelmien kanssa, saada pyöräilijöitä tapaamaan tosiaan ja keskustelemaan alueen pyöräilyolosuhteista.

Tapahtuma oli hauska ja kaikin puolin onnistunut. Yksi odottamatonkin tulos sillä oli. Roihuvuori-seuran aktiivit ihastuivat Christiania-pyörään. Se ja muut tavarafillarit olivat vain sellaisia, että niitä haluttiin katukuvaan. Sopisivat Roihuvuoren ilmeeseen siihen, mitä aktiivit ajattelivat Roihuvuoren voivan olla.

Muutama viikko myöhemmin järjestettiin Roihuvuoren kirsikkapuistossa Hanami, japanilainen kirsikankatselujuhla. Sinne saatiin lainaksi Christiania, jolla kuljetettiin Hanamin ruokatarpeet keittiöstä puistoon. Juuri tämäntyyppisissä keskisuurissa tapahtumissa pyörä oli todella hyvä roudausapu. Autolla ei olisi kehdannut enää tapahtuman aikana ajaa ihmisten joukkoon.

Syksyllä 2013 Roihuvuoressa järjestettiin kyläjuhlat. Silloin oli käytössä jo seuralle hankittu Christiania. Hyviä fiilistelykuvia saatiin, kun kyläjuhlilla roudattiin lastillinen auringonkukkia tapahtuman avajaisiin. Pyörä on käytössä Roihuvuori-seuran tapahtumissa ja muutenkin sitä yritetään pitää näkyvillä paljon.

Ensi keväälle pyörän käyttöä on tarkoitus laajentaa yleisesti roihuvuorelaisille lainattavaksi. Ajatus on, että näin roihuvuorelaiset pääsevät kokeilemaan pyörää kunnolla ja että voidaan helpottaa pienten roudauskeikkojen tekemisiä.

Mutta miten lainaussysteemi toimisi parhaiten?

Lainaussysteemi on vielä pohdinnassa, mutta laitetaan se tähän. Ehkä Tavarafillari.fi:stä löytyy hyviä ideoita.

  1. Ensimmäisellä lainauskerralla pitää käydä läpi pieni perehdytys pyörän käyttöön (katsotaan jarrut, seisontajarru, vaihteet, liikkeellelähtö, kippaamisvaara kääntyessä kovaa ja korostetaan, että pyörä pitää lukita vaijerilla johonkin kiinteään jos se jää valvomatta).
  2. Pyörän istuinlaatikossa on ledivalot, vaijerilukko, siivousriepu, paikkasarja, rengasraudat, pumppu, pyörän pikaopas ja keräyslipas
  3. Pyörän istuinlaatikko on lukittu numerolukolla. Pyörän palautuksen voi hoitaa viemällä pyörän säilytyspaikalle, lukitsemalla sen ja laittamalla avaimen säilytyslaatikkoon ja sen numerolukolla lukkoon.
  4. Pyörää saa lainata päiväksi kerrallaan.
  5. Maksuja ei kerätä, mutta vapaaehtoisen kolehdin voi jättää keräyslippaaseen.
  6. Lainaajan pitää olla tunnistettu Roihuvuori-seuran jäsen.

, , , , , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Edellisellä perhefillariretkellä oli kovasti Bakfietseja. Entäs kesäkuussa?
Tervetuloa kesäkuun perhefillariretkelle!

Tavarafillari.fin kesäkuun perhefillariretki kokoontuu sunnuntaina 5.6. klo 12 kahvila Regattalle ja suuntaa rantoja pitkin Villa Elfvikiin Espooseen.

Close