Alavalikko

”Bullittin valtteja ovat ketteryys ja voima”

Football Transport by Mikael Colville-Andersen

Bullitt John Player Spezial on hiljainen kuin laatu-sedan, ketterä kuin pienempänsä, mutta kuormakelpoinen.

Herraskainen ja viimeistelty kulkupeli käy kaupunkiajoon, mutta selviäisi maavaran, polkemisen ja vetokykyjen puolesta myös maaston puolella. Voi tietysti kysyä, moniko raaskisi ajaa silmäteränsä golfkentän kuvetta vaativampaan maastoon.

Moni mieltää, että erityispitkän fillarin keulille sopii vain muhkea kuorma, vähintään joulukuusi tai kaksi. Koeajettu nykyaikainen ja aiempaa komeampi voimanpesä saa ajattelemaan toisin.

Hyvän ajoergonomiansa ansiosta moottorittomassa tehomyllyssä on puhtia raskaankin kuorman liikutteluun. Koeajetun Bullit John Player Spezialin hiilidioksidipäästöt ovat maltilliset 0 grammaa kilometrillä.

Kevyt polkeminen pääsee oikeuksiinsa muhkuraisilla, jäisen sohjon kuorruttamilla pikkukaduilla. Vääntöä piisaa jyrkkiin ylämäkiin. Seitsenlovinen manuaalivaihteisto ei jätä hammasteltavaa.

Talvisessa koeajossa kuudenkymmenen kilon keskikuorma ylittyi hieman alle puolella kuin ilmaa vain.

Alusta ja nautinnollinen ajoasento nielevät matka-ajossa ja kaupungissa katujen epätasaisuudet. Ohjaus on kevyeksi tehostettu, ja kuljettaja kiittää sitä kaupungissa ja pysäköintihalleissa. Maantiellä valittua ajolinjaa saattaa joutua ajoittain korjaamaan.

Tavaroille on tilaa 120 litraa. Kontin matala nostokynnys ja leveys helpottavat käyttöä. Kun pyörään kiinnittää perävaunun tai hankkii perhekäyttöön tehdyn tavarafillarin, pyörällä kulkee jopa neljä lasta tai sata kiloa ostoksia.

Nykybullitin varustelu on varsin kattava jo vakiona. Paksulompakkoinen voi ruksia lisävarustelistalta sen seitsemät lisäherkut, joista fiksuimmasta päästä on perhepaketti. Sen osia ovat turvakori, lastenistuin ja sadesuoja. Paketilla on hintaa kolmisen sataa euroa.

Hinnan suhde laatuun on sama kuin järjen suhde tunteeseen. Kallista kun on vain se, mihin ei ole varaa.

Onko lähes 2 280 euroa maksava katumaasturipyörä kallis? On, mutta niin on esimerkiksi 86 000 euroa maksava maastoautokin.

Toisaalta rahalle saa rutkasti vastinetta. Materiaalit hellivät, kaikki toimii ja elektroniikka ei hajoa.

Rahalla saa myös hyvän jälleenmyyntiarvon. Ja naapurustossa ulosmitattavan merkkimielikuvan.

Tämä postaus kannattaa lukea huumorilasien läpi. Toim. muom.

, , , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Long John Christmas Tradition in Copenhagen Photo CC  Michael Colville-Andersen
Kerro, miten perheen arkipyöräily onnistuu

Hyötypyöräilyoppaan kirjoittaja tarvitsisi haastateltavaksi arkeaan polkupyörällä hoitavia perheitä.

Close