Alavalikko

Ribcap: Näyttää pipolta, tuntuu pipolta, onko tää muka kypärä?

Ribcap-suojapipot saa Classic Bikesta.

Ribcap-suojapipot saa Classic Bikesta.

Meidän perheessä ollaan oltu pyöräilykypäröiden suhtaan melko turhamaisia. Pyöräily on meille tyylikäs tapa liikkua, eikä tyylikkyyteen kuulu susiruma potta. Kuntoilu on sitten asia erikseen.

Ratkaisut ovat vaihdelleet. On etsitty tyylikkäintä mahdollista, oltu kokonaan käyttämättä, vaiheiltu ja tuskailtu. On kokeiltu Yakkay, innostuttu Helt-Prosta, hypistelty Nutcasea.

Innoistuinkin jonkin verran, kun Classic Biken Jari kertoi, että heille on tulossa uudentyyppisiä tyylikkäitä talvikypäröitä. Hän kysäisi, haluaisinko kokeilla ja kertoa mielipiteeni, ja muutaman päivän päästä postissa odotti kassillinen Ribcapin pipoja. Pari eri kuosia isälle, yksi äidille ja yksi taaperolle.

Ribcapit ovat sveitsiläisiä, varsin laadukkaan oloisia talvimyssyjä, joissa in kylkiluita muistuttavassa kuviossa pääkoppaa suojaava geelipatjarivi. Kypärämateriaalina geeli on siitä hauska, että toisin kuin normikypäröiden styroksi, geeli taipuu, mukautuu ja jopa taittuu. Kypärämyssy mukautuu pään muotoon ja sen saa taitettua varsin pieneen tilaan laukun pohjalle.

Vaimo tykkää omasta punaisesta Jackson-Ribcapistaan, ja taaperolla on täsmälleen samanlainen. Tosin vaimo ei ole tositoimissa kypäräänsä käyttänyt kertaakaan (pöperökelien takia on pyöräilyyn tullut pitkänpuoleinen tauko), toisin kuin taapero, jolle se puetaan joka aamu tarhamatkalle. Itse olen ollut todella tyytyväinen omaan harmaaseen Harris-malliini, joka on pitänyt pään todella hyvin lämpimänä jopa parinkymmenen asteen pakkasessa polkiessa.

Ribcapin kypärä tuntuu päässä paksulta talvihatulta ja näyttää paksulta talvihatulta. Kysymys kuuluu: onko se enemmän kuin paksu talvihattu?

On ja ei. Itse ajattelin uskaltautua Ribcap päässä pelaamaan pipolätkää, vaikka olen niin huono luistelemaan, että en usko pärjääväni pelkällä pipolla. Ribcapin kanssa ei välttämättä menetä porukassa kasvojaan, mutta kyllä geelipehmusteista varmasti on enemmän turvaa kuin pelkästä lampaanvillasta.

Mutta ei Ribcap mikään oikea pyöräilykypärä ole, eikä se sitä itse asiassa väitäkään. Virallisesti hyväksytyn pyöräilykypärän tulee kuulua EU:n turvavälineluokkaan kaksi, ja Ribcap julistaa kuuluvansa ykköseen. Samaan luokkaan kuuluvat esimerkiksi puutarhahanskat.

Ribcapissa on kuitenkin puolensa.

Meillä oli ongelmia taaperon kypärämeiningin kanssa, kun kylmillä säillä päähän piti panna paksu pipo ja sen päälle pyöräilykypärän sovittaminen oli hankalaa. Lasten kypäränkäyttö on meillä ennen kaikkea periaatteellista – koetamme opettaa, että kypärä pannaan päähän, mutta mitä tehdä, kun se ei mahdu? Tarhamatkan pyöräilemättä jättäminen tuntuisi typerältä, koska se helpottaa elämää. Jos kypärän käytöstä luopuu pipokaudella, kevään uudesta kypärään opettelusta tulee yhtä helvettiä.

Ribcap on riittävän kypärämäinen, että lapsi kokee panevansa kypärän päähän. Se on myös niin lämmin, että alle ei tarvitse panna oikeaa pipoa, vaikka sää olisi kylmä kuin mikä. Varsinainen turvallisuus tulee sitten muusta kuin päähineestä: laatikkopyörän koppa suojaa paljon, ja talvikelillä nopeudet ovat pieniä.

Ja myssy on sen verran mukava, että sen voi panna päähän myös pulkkamäkeen.

Keväällä sitten jatketaan pyöräilyharjoituksia ihan oikeiden kypäröiden kanssa. Ilman uudelleenaloitusraivoa.

Tietääkö kukaan muuten kivan näköisiä lasten pyöräilykypäröitä? Sellaisia ihan oikeita, kesäkelille?

, , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Christiania Light Bugatti-kuomulla.
Tavarafillariblogin parhaita 2012

Vuosi 2012 oli Tavarafillari.fin toinen ja tähänastisista paras. Nyt alkaa uusi ja uljas vuosi 2013, mutta pysähdytäänpä hetkeksi katsomaan viime...

Close