Alavalikko

Tavarafillari.fi on 2 vuotta ja vähän päälle – näin se alkoi, tässä ollaan nyt

Teppo Classic Biken lainaaman Christiania Biken selässä, molemmat pojat kyydissä. Päässä Ribcapin myssy, sattumoisin Classic Bikesta sekin.

Teppo Classic Biken lainaaman Christiania Biken selässä, molemmat pojat kyydissä. Päässä Ribcapin myssy, sattumoisin Classic Bikesta sekin.

Kevät tulee, pyöräilykausi alkaa ja Tavarafillari.fissä alkaa taas näkyä uusia kasvoja. Tervetuloa! Mahtavaa, että te olette täällä.

Tavarafillari.fi on lapsiperheiden hyötypyöräilyyn keskittyvä verkkojulkaisu ja nettiyhteisö. Sivuston tarkoitus on antaa vinkkejä ja innostaa perheitä arjen fillarointiin. Polkupyörä on etenkin kaupungeissa erinomainen kulkuneuvo, jolla pääsee nopeasti ja vaivatta paikasta toiseen eikä pysäköinti aiheuta huolta. Nykyaikaisella perhefillarilla – lasten kuljetukseen tehdyllä kuormapyörällä tai tavallisella fillarilla ja perävaunulla – mukana kulkee kevyesti kaksi lasta ja nelihenkisen perheen ostokset.

Ydinasiat on tiivistetty Pieneen perhepyöräilyoppaaseen.

Tavarafillari.fi ei ole tavarafillarikauppa. Emme myöskään vuokraa pyöriä tai perävaunuja. Me vain kerromme niistä. (Tavarafillari.fissä on toki kauppa, mutta sieltä voi tilata vain hauskoja t-paitoja.)

Tavarafillari.fi ei ole myöskään pelkästään lapsiperheiden sivusto. Vaikka tiukin tarkennus on lapsiperheissä, sivustolla käsitellään hyötypyöräilyä laajemminkin. Lasten lisäksi tai tilalle laatikkopyörän kyytiin voi hyvin lastata lemmikit tai siirtolapuutarhan työkalut ja tarveaineet.

Ydinasia on, että pyörä ei ole täällä urheiluväline, se on kulkuneuvo. Ja sillä kulkee yllättävän paljon.

Mistä kaikki alkoi?

Kun itse hankin meidän perheelle ensimmäistä laatikkopyöräämme kolme vuotta sitten keväällä 2010, tietoa perävaunuista ja tavarafillareista sai metsästää kissojen ja koirien kanssa. Kokoilin tiedonmurusia muutamasta suomalaisesta keskusteluketjusta ja ulkomaisista blogeista.

Prosessi oli vaivalloinen, mutta se palkitsi. Kun pyörä vihdoin tuli, olin siitä aivan liekeissä. Muutkin olivat. Ohikulkijoiltakin tuli iloista palautetta, mitä tapahtuu Helsingissä muuten todella harvoin.

Päätin, että minun jälkeeni tavarafillarikuume ei saa olla yhtä tuskaisa tauti. Aloin kerätä hankkimaani tietoa yhteen paikkaan.

Syntyi Tavarafillari.fi. Sen ensimmäinen postaus julkaistiin tammikuussa 2011. Tätä vanhemmat tekstit on kopioitu aiemmasta blogistani, johon olin jo alkanut koota ajatuksiani perheen kanssa pyöräilystä.

Missä ollaan nyt?

Tavarafillariblogi on Suomen paras hyötypyöräilyjulkaisu. Tämän voi sanoa varauksetta, koska se on käytännössä myös ainoa. Kun joku vaivautuu pyöräilystä kirjoittamaan, on näkökulma useimmiten urheilussa tai kuntoilussa, ei liikenteessä.

Blogi päivittyy joka tiistaiaamu uudella jutulla – tarjolla on aina arvio, vinkki tai ajatus perheen pyöräilystä tai perhepyörästä. Sivuston päätoimittajana haalin kauppiailta tavaraa arvioitavaksi, testaan ja kirjoitan. En pystyisi tähän yksin, vaan mukana on joukko muita saman pyöräilyinnostuksen puremia ihmisiä. Kiitos kaikille teille!

Vielä enemmän ihmisiä on mukana Tavarafillarin keskustelupalstalla. Se on yksi netin lämminhenkisimmistä keskustelupalstoista. Siellä sopii kysyä tyhmiä, eikä kukaan katso pahasti. Ihmiset tarjoavat apuaan ja jopa omia pyöriään koeajettavaksi. Tämä on mielettömän hienoa ja arvokasta. Kiitos, kanssanne on mukavaa viettää aikaa!

Tavarafillari.fi ei ole bisnes. Koska myymme paitoja ja mainostilaa, joista pitää tehdä kuitit ja maksaa verot, taustalla on toiminimi Tavarafillarikustannus. Se ei tee tavoittele voittoa, vaan tarkoitus on käyttää sivustosta tulevat rahat sisällön ja tekniikan parantamiseen tai seuraavan paitatilauksen maksamiseen.

Minne ollaan menossa?

Tavarafillariblogi jatkaa viikottaista julkaisutahtia, samalla positiivisella meiningillä. Fillarointi on iloinen asia, ja Tavarafillariblogi matkasaarnaa perhepyöräilyn ilosanomaa. Toivon mukaan saamme testattua ja arvioitua suurimman osan Suomessa tarjolla olevista tavarafillareista ja peräkärryistä, jotta niitä ostavien on helpompi tehdä omat valintansa.

Toivottavasti uusi kausi tuo uusia innostuneita kirjoittajia mukaan avustajakaartiin. Kirjoittamis-, testaus- ja kuvausinnostaan voi ilmoittaa vaikka tämän postauksen kommenteissa.

Parin viikon päästä ilmestyy Perhepyörän osto-opas 2013, jossa listataan kaikki kauppiaiden ilmoittamat tavarafillarit ja perävaunut. Se toimii hyvänä pohjana niille, jotka harkitsevat perävaunun tai tavarafillarin hankkimista tänä kesänä.

Ja kun kesä tulee, lähdetään taas perhefillariretkille ja tutustutaan taas uusiin tyyppeihin eväsretkimeiningillä!

Hienoja juttuja tulossa. Pysykää kanavalla. Osallistukaa keskusteluihin. Ostakaa paita. Jakakaa parhaat jutut Facebookissa ja Twitterissä. Tulostakaa Pientä perhepyöräilyopasta ja vielää sitä päiväkodin ilmoitustaululle.

Tervetuloa mukaan, kiitos että olette täällä! Te olette Tavarafillari.fi.

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Mahtuisiko kyytiin vielä yksi? Tuskin.
Näin käyt tavarafillariostoksilla Hollannissa

Miten onnistuu käytetyn tavarapyörän haku Hollannista? Nyt se on kokeiltu, kertaheitolla kolmella pyörällä.

Close