Alavalikko

Tähän avataan ensi viikolla Helsingin nostalgisin pyöräkauppa

Jari Vainio ja ensi viikolla avautuva Classic Biken liike Mechelininkadulla Helsingissä. Remonttia on vielä jäljellä.

Jari Vainio ja ensi viikolla avautuva Classic Biken liike Mechelininkadulla Helsingissä. Remonttia on vielä jäljellä.

Classic Biken uusi kauppa Mechelininkadulla ei ole vielä ihan valmis, mutta jo nyt näyttää hyvältä. Tästä saattaa hyvinkin tulla Helsingin hienoin fillarikauppa (sori Pelago, nyt teidän tontillanne on kilpailija). Ja mikä parasta, Classic Biken kauppa tuo perhefillarit hypisteltäväksi ihan Helsingin keskustan kupeeseen Etu-Töölöön.

Classic Bikehan oli ensimmäinen (yhä pystyssä oleva) firma, joka ryhtyi tosissaan kauppaamaan laatikkopyöriä. Jari Vainio alkoi kaksi vuotta sitten tuomaan Christianian ja Triobiken pyöriä, ja pyöräilytapahtumissa parina viime kesänä käyneille Jari esittelypyörineen lienee tuttu näky.

Classic Biken Christiania ja Triobike rinnakkaan parin vuoden takaisten Stadibike-messujen koeradalla.

Omaa kunnon kauppaa Classic Bikella ei ole ollut, mutta tilanne muuttuu ensi viikolla. ”Maanantaina avataan”, Jari lupaili, vaikka remontti oli vielä aikalailla kesken. Varsinaisia avajaisia ei 15.4. vielä kuitenkaan vietetä. ”Aluksi harjoitellaan. Jossain vaiheessa varmaan järjestän tänne pariksi päiväksi tarjolle hyvää ruokaa ja jonkun hyvän porukan soittamaan musiikkia.”

”Tuohon nurkkaan tulee kahvila, tai no, tarjolle kahvia ja jotain pientä syötävää. Tarkoitus on, että tänne voi tulla, istua alas ja hengähtää.”

Jutut ovat tuttuja kahden vuoden takaa, kun tapasin Jarin ensimmäisen kerran. Silloin hän oli alkanut tuoda Pashleyin ja Christianian pyöriä ja piti niitä näytillä Mummola-ravintolassaan Tikkurilassa. Silloin Jari puhui pyöräliikkeen perustamisesta ”kirkolle” ja että siellä pitäisi olla juuri tällainen meno: hienoja pyöriä, hyvä tunnelma, kahvintuoksua, paikka johon istahtaa. Ja kahvinurkan viereen on kuulemma suunnliteltu taidekulmausta, jossa kiertäisi jollain tavalla aihepiiriin (Fillarit, niiden käyttäjät) liittyviä näyttelyitä.

Nyt Mummola on myyty ja Vainio on pannut paukkunsa pyöräkauppaan. Tosin pyöräkaupassa on samaa fiilista kuin Vainion ravintolabisneksessä: Tunnelman miettimiseen on selvästi pantu aikaa, ja siinä on paljon samaa kuin Mummolassa. Nostalgiaa.

Iso kauppa, prameat pyörät

Classic Biken tilat ovat fillariliikkeeksi melko suuret. Isojen näyteikkunoiden ääressä on suuri showroom istumanurkkauksineen, keskelle tulee fillarihuolto ja takaakin löytyy vielä pyöriä hypisteltäväksi.

Ja pyörät, ne ovat hienoja. Pasleyta, Cooperia, Christianiaa, Bromptonia, Triobikea. Laadukkaita teräspyöriä, ajattomia klassikoita tai niiden hengessä tehtyjä uusia laatupyöriä. Jotkut näistä voivat olla nopeita, mutta ne ovat kulkuneuvoja, eivät kuntoiluvälineitä.

Eivätkä ne ole halpoja.

Classic Biken kauppa ei varsinaisesti olekaan fillariliike siinä mielessä kuin Suomessa on totuttu. Se on show room, esittelytila. Näin myydään design-tavaroita, kalliita autoja, Applen tietokoneita.

Varsin pienellä usuttamisella Jarin saa pitämään loputtoman puheen laadusta ja sen merkityksestä. Miehen asenne tuntuu olevan, että miksi ottaisi jotain huonompaa, kun laadukkaampaakin on tarjolla.

Toivon, että tällaiselle pyöräkaupalle on Suomessa paikkansa, ja että se paikka on tässä Mechelininkadulla.

Classic Biken pyöräkauppa avataan 15.4. osoitteessa Mechelininkatu 15 (kartta). Taloyhtiö vastustaa verisesti Mechelininkadun pyöräkaistoja, mutta pyöräkaupan perustaminen kivijalkaan on OK.

Disclaimer: Classic Bike on sponsoroinut Tavarafillari.fitä tarjoamalla Christiania Lightin puoleksi vuodeksi ilmaiseen koeajoon ja antanut testikäyttöön mm. Ribcapin kypäröitä. Yhteistyö jatkuu. Tavarafillari.fin innostus Jarin touhuista ei kuitenkaan johdu kytkyistä, vaan kytkyt innostuksesta.

, , , , , , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
tapaninpäivän pyöräretki.jpg
Kesäpyöräilijä, lue tämä nyt! Kaksi vinkkiä maaliskuun alkuun

Vaikkei vielä olisi aloittelemassa pyöräilykautta, niin kannattaa ottaa hyöty irti siitä, etteivät muutkaan ole. Vie pyörä huoltoon nyt. Ja lataa...

Close