Alavalikko

Varoitus: Laatikkopyörään voi jäädä kerrasta koukkuun

Project Mama Bakfiets

”Semipaha hurahdus”, Katja Lahti nauraa. ”Kyllä nyt oman laatikkopyörän hankinta on vakavasti harkinnassa.”

Katja pitää suomen suosituimpiin mammablogeihin kuuluvaa Paroject Mamaa. Koska ideani Tavarafillari.fin perustamisessa oli levittää perhepyöräilyn ilosanomaa, tuntui luotevalta antaa meidän perheemme sähköavusteinen Bakfiets Cargobike Katjalle lainaan. Täältä sivustolta kyllä löytää tietoa laatikkopyöristä jos sitä osaa hakea, mutta Katjan lukijoista aika iso osa ei ole laatikkopyöristä vielä kuullutkaan.

Katja kyllä oli hehkutellut Tavarafillaria jo aiemmin ja potenut kateutta Lähiömutsin Babboesta. Niinpä soitin ja kysyin, haluaisiko Katja ottaa pyörän testiin. Ja halusihan hän.

”Mutta en kyllä tiennyt, mihin olin ryhtymässä, kun pyörää tarjosit!” Kävi nähkääs niin, että viikon kokeilusta seurasi semipaha laatikkopyörähurahdus.

”Kun toit pyörän, ajattelin, että tää on ihan kiva mutta ei meillä tälle tarvetta ole”, Katja kertoi, kun kävin hakemassa pyörää takaisin. ”Mutta viikon mittaan pyörää käyttäessä huomasi, miten moneen asiaan sitä voi käyttää. Ajatustavassa tapahtui niksahdus.”

Mutta mitä minä siitä höpisemään, kun Katja kertoo itse kokemuksistaan Project Mamassa: Laatikko on lastattu lapsilla

Kävipä kerran Kouvolassa…

Project Kouvola Bakfiets

Tämä ei itse asiassa ollut ensimmäinen kerta, kun blogin pitämisen verukkeella on tullut aiheutettua laatikkopyöräriippuvuus.

Viime kesänä olin kuukauden töissä Kouvolassa ja sain Classic Bikesta reissuun lainaksi kolmipyöräisen Christiania Lightin. Se todennäköisesti oli Kouvolan ensimmäinen laatikkopyörä, ja herätti huomiota.

Työkaverini Katri oli pyörästä kiinnostunut, hän ei laatikkopyöristä ollut koskaan kuullutkaan. Kehotin ottamaan pyörän kokeiluun.

Katri tuli seuraavana päivänä töihin aivan riemuissaan. ”Tää on ihan mielettömän kiva peli. Lapset olivat aivan intona.” Ruokakauppareissulla itse kauppias oli tullut ulos kaupasta pyörää kehumaan ja ihmettelemään.

Kun lähdin takaisin Helsinkiin, pyörä jäi Kouvolaan. Katri osti pyörän kulkupeliksi viisihenkiselle perheelleen.

Kyselin kuulumisia muutama viikko sitten. Katri kertoi, ettei melkoisena herätteenä tullut ostos ollut kaduttanut. Ja marssijärjestys on selvä: ”Meillä pyörää säilytetään autotallissa ja autoa ulkona.”

Siispä, hyvät lukijat, varoituksen sana: Välttäkää laatikkopyörän koeajoa. Se voi muuttaa elämän.

Jos ette halua kaikista varoituksista ottaa opiksenne, kannattaa tsekata Laatikkopyörän osto-opas kesälle 2013. Sieltä löytyy kootusti tietoa paikoista, joissa pyöriä pääsee testaamaan ja ostamaan.

Uusi blogi, toinen tulossa

Tavarafillari.fi on muuttumassa yhdestä blogista moneksi.

Olen itse aloitellut omaa isiblogiani Kantoliinaisän uudet seikkailut. Se kertoo toki meidän perheemme pyöräilystä, mutta välillä pysähtyy ihmettelemään taaperoikäisten paimentamista miettimättä lainkaan liikennettä tai edes liikuntaa.

Ensi viikon maanantaina aloittaa turkulaisen toimittajan Laura Frimanin blogi, jossa hän kertoo nelihenkisen perheen Babboe-laatikkopyörän hankinnasta ja elämästä uuden pyörän kanssa. Lauran blogi on tehty yhteistyössä Babboen kanssa.

Toisin kuin virallisella Tavarafillariblogilla, uusilla blogeilla ei ole tarkkaa julkaisupäivää, vaan ne päivittyvät sitä mukaa kuin asiaa on. Tavarafillariblogi päivittyy joka tiistai, muut blogit vapaamuotoisemmin pitkin viikkoa. Tavarafillariblogi kokoaa eri kirjoittajilta yhteen vinkkejä, arvioita ja juttuja hyötypyöräilystä, muut blogit luotaavat syvemmin yksittäisten bloggaajien kokemuksia.

Toivotamme myös muut blogit tervetulleiksi. Jos olet miettinyt perheiden hyötypyöräilyä tai muuten tavarafillariharrastusta sivuavan blogin perustamista, Tavarafillari.fi olisi blogillesi hyvä paikka. Nykäise hihasta, niin pannaan sinullekin oma fillarielämäblogi pystyyn.

, , , , , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
WorkCyclesin Gr8 on laatuluokan mammis. Värin saa valita mielensä mukaan.
Ylistys raskaan sarjan mammiksille – arviossa WorkCycles Fr8 ja Gr8

Tavaran- ja lastenkuljetukseen ei tarvita välttämättä valtavaa laatikkopyörää. Hollantilaiset sen tietävät – siellä arjen tavarat liikkuvat tukevalla peruspyörällä. WorkCyclesin Fr8...

Close