Alavalikko

Näin myydään suomalaista designia polkupyörän peräkärrystä kööpenhaminalaisille

20130613-IMG_2204

Auringon alkaessa pidentää päiviä, maaliskuun lopussa, kauppakuittien reunoihin alkoi ilmestyä hahmotelmia pyörästä – pyörästä, joka olisi pienen helsinkiläisen vaatemerkkimme, Tauon, showroom kesäkuisessa Kööpenhaminassa. Till Bovermann ja minä, toinen TAUOn suunnittelijoista ja omistaja, halusimme tutustua kaupunkiin, jossa kumpikaan meistä ei aiemmin ollut käynyt mukanamme liikkuva showroom, joka ei sitoisi meitä yhteen tilaan koko matkan ajaksi.

Ajatus -TAUKO on wheels- sai meidät molemmat hyvälle tuulelle joka kerta kun istuimme alas ihmettelemään kuittien reunoille syntyneitä piirrustuksia.

20130407-IMG_0685

Ratkaisu: Carry Freedomin peräkärry

Lopulta kuittien reunat kuitenkin kerättiin järjestykseen. Ajatukset paikan päältä vuokrattavasta christiania- tai muusta laatikkopyörästä kumottiin ja päätimme ottaa mukaan peräkärryn ja kaiken mitä showroomin rakentamiseen tarvitsemme, vain pyörät vuokraisimme paikan päältä.

trailer-rack

Carry Freedom löytyi Tavarafillarissa käydyn keskustelun tuloksena, jonka jälkeen otimme suoran yhteyden kärryn valmistajaan. Carry Frredomin Nick suostui tekemään meille kärryyn kiinnityvän ja koottavan vaatetangon, joka teki koko projektista jopa oletettua helpomman. Vaatetangon suojaksi hankittiin paikallisesta urheiluliikkeestä löytynyt valtava golf-sateenvarjo. Till kehitteli pohjasta lusikoilla kärryyn kiinnittyyvän laatikon vaatteiden kuljetusta varten.

Koko pyörillä liikkuva TAUKO showroom meni lopulta nätisti matkalaukkuun ja rinkkaan.

20130430-IMG_1789
20130430-IMG_1796

Kööpenhaminassa – millaista se sit oli?

Tutuistuimme viiden päivän ajan sateessa ja auringossa, showroomia mukanamme vetäen yhteen viehättävimmistä kaupungeista joihin olen toistaiseksi tustustunut. Ihmiset hymyilivät, välillä jopa nauroivat, kun liityimme pyöräbaanalle showroomimme kanssa ja liikenne antoi tilaa jokaiselle mukana liikkujalle. Nämä kuvat ovat palasia matkastamme.

Liikkuvan showroomin kanssa voi käydä kahvilla ja tutustua paikallisiin. Parhaimmillaan hämmästystä aiheuttava kärry toimii keskustelun avausta helpottavana tekijänä, se ei ole mitään, johon kenenkään tarvitsisi suhtautua suurella vakavuudella.

20130612-IMG_2127
20130612-IMG_2154

Puistojen leveillä ja hiljaisilla pyöräbaanoilla on hyvä harjoitella täyden rekin kanssa ajamista. Vaikka katukivetykset keikuttivat jonkin verran rekkiä, ajaminen täyden rekin kanssa muuttui koko ajan luonnollisemmaksi ja isotkin pyöräbaanat saivat nähdä mekkojen helmojen heiluvan showroomimme liukuessa eteen päin. Pitempiä siirtymiä varten mekot, hameet ja housut pakattiin laatikkoon.

20130612-IMG_2157
20130615-IMG_2264
20130615-IMG_2258

Puistot, piknik ja pyörä. Lyömätön yhdistelmä.

20130615-IMG_2293
20130612-IMG_2159

Peräkärryn päälle kiinnyttyvä laatikomme nousee selkään repuksi ja kuljetimme sitä joinakin iltoina mukanmme illalliselle ja vielä yömyssyllekkin.

20130612-IMG_2168

Norrebrøn Superkillen-puisto on se betonisempi vaihtoehtoa julkiselle tilalle kaupungissa. Todella vaikuttava puisto on suunniteltu yhdessä alueen asukkaiden kanssa, jotka edustavat yli 50 eri kansallisuutta. Sateisenakin päivänä puiston eri väriset ja muotoiset pinnat, patsaat, keinut ja laatoitukset tuovat väriä ympärilleen.

20130613-IMG_2208
20130613-IMG_2210

Tuulinen päivä koitui golf-varjomme kohtaloksi. Muutama minuutti tämän kuvan ottamisen jälkeen katukivetys keikautti kärriämme ja tuuli hoiti loput – kärry kaatui laatikoineen, varjoineen ja rekkeineen ja varjo jouduttiin pakkaamaan kasaan tämän reissun osalta.

20130614-IMG_0858

Vesterbrøn meatpacking district on kaupunkitila, joka on muuttumassa autojen hallitsemasta tukkutorista eläväksi ravintoloiden ja baarien kansoittamaksi alueeksi.

20130614-IMG_2239

Oi Christiania! Christianiaan tullessa kannattaa noudattaa neuvoja ja ohittaa sisääntulo sen enempiä ihmettelemättä, pyöräillä hiekkateitä pitkin aina hevostalleille asti ja kurkistella uteliaasti sisäpihojen perille.

20130615-IMG_2278

Kirjoittaja on vaatemerkki TAUKOn perustaja. TAUKOn vaatteet tehdään kierrätysmateriaaleista ja niitä voi ostaa vaatemerkin omasta verkkokaupasta taukodesign.fi tai muutamista tarkoin valituista kivijalkaliikkeistä. Mila on myös Tavarafillari.fin perustajan Tepon sisko.

, , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Bakfiets (1700 euroa) vs. Babboe (800 euroa).
Viikon vaihtarit: Babboe vs. Bakfiets

Miten käy, kun kaksipyöräisen Bakfietsin (1700 euroa) ja kolmipyöräisen Babboen (800 euroa) omistavat perheet vaihtavat pyöriään viikoksi päittäin?

Close