Alavalikko

Uutisia uuteen tavarafillarivuoteen

tapaninpäivän pyöräretki.jpg

Hauskaa uutta vuotta kaikille Tavarafillarin lukijoille! Blogi on ollut muutaman kuukauden varsin hiljainen, mutta polkaistaanpa kärry uudestaan liikkeelle saman tien vuoden alusta!

Tänä vuonna talvi on antanut odottaa itseään, mutta mitä hiihtokeleissä on hävinnyt, sen on pyöräilysäissä vastaavasti voittanut. Meidän perhe esimerkiksi on voinut jatkaa varsin vaivatonta kulkemista kiitos sulan kelin. Tapaninpäivänä esimerkiksi retkeiltiin pulkkamäen sijaan sähköavusteisella laatikkofillarilla kahdeksan kilometrin päähän Talvipuutarhalle ja loppiaisviikonloppuna otettiin iloa irti Helsingin hyvästä uimahallitarjonnasta.

Ja esikoinenkin innostui uudestaan pyöräilystä, piti kantaa apupyöräfillari ullakolta takaisin fillarikellariin. Pulkat saivat jäädä vielä odottelemaan sopivampia säitä.

Vuosi 2013 oli mainio Tavarafillari.fille ja perhefillariskenelle yleisemminkin. Saittihan sai suurtunnustuksen siinä muodossa, että allekirjoittanut, arvon päätoimittajanne, palkittiin Vuoden pyöräilijä -arvonimellä. Laatikkopyöriä myytiin haalimieni suuntaa-antavien lukujen mukaan muutamia satoja ja kärryjä varmaan tuhansittain. Uusia kauppiaitakin innostui aloittamaan pyörien myymisen, joukossa palstaltakin tutut Liikkuvan laatikon @pa ja Velomixin @ronnie.

Vuosi 2014 näyttäisi ennusmerkkien perusteella olevan vielä parempi. Tässä muutamia uutisia, joita keskusteluissa on kantautunut korviini.

Espooseen tulee tavarafillarien erikoiskauppa

Babboen, Urban Arrow’n ja Johnny Locon maahantuojana tutuksi viime vuonna tullut Gert-Jan Hendriks kertoi joulun alla, että aikoo laajentaa omaa tavarafillaritarjontaansa entisestään.

Keväällä aukeaa uusi monen merkin tavarafillarikauppa, josta vanhojen merkkien lisäksi tarjolle tulee ennestäänkin suosittuja Bullittin pyöriä sekä uudempia tuttavuuksia, kuten Achiellen ja Dollyn tavarafillareita.

Kyllä, Bullitt saa tätä myötä virallisen maahantuojan. Saattaa vaikuttaa mahdollisuuteen tilata pyöriä suoraan Larry&Harryltä.

Kaikkia Gert-Janin valikoimaan kuuluvia pyöriä pääsee kokeilemaan Olarissa, samassa osoitteessa jossa fillarien testausta on pyöritetty tänäkin vuonna. Ja Gert-Jan tulee kiertämään vaimonsa kanssa tapahtumia tarjoamassa koeajoja.

Jos muuten Babboen, Urban Arrow’n tai Johnny Locon pyöriä mielii, kannattaa soitella Gerkolle ja kysellä vanhoja testipyöriä. Vanhat pyörät tuskin ottavat toista koeajokesää, joten vanhat koeajopyörät lienevät halvennuksella kaupan. Ja muistakaa Tavarafillarin mainoskoodit, Tavarafillarin lukijat saavat Gerkon pyörät vähän halvemmalla – ja jokaisesta käytetystä koodista tulee vähän käyttörahaa sivuston ylläpitoon ja kehittämiseen.

Liikkuvan laatikon ensimmäinen tilaus lähtee tammikuussa

Tavarafillarin palstalla aktiivisen Paulin viime vuonna perustama perhe- ja tavarapyörien erikoistkauppa Liikkuva Laatikko jatkaa tänäkin vuonna. Paulin kauppahan perustuu siihen, että pyöriä tilataan nipuissa, ja tilauksen sulkemisen jälkeen odotusaikaa on muutama viikko. Tarjolla on sivuston suosiossa olevia Workcyclesin pyöriä.

Ensimmäinen tilaus lähtee tammikuun lopussa. Jos haluaa Workcyclesin Bakfietsin alle heti alkukeväästä, kannattaa olla aktiivinen nyt.

Workcyclesin pyöriä voi suositella aikalailla varauksetta. Kävin viime vuonna tsekkaamassa meiningin sekä Workcyclesin pajalla että Bakfietsin tehtaalla, ja nää on oikeasti hyviä pyöriä. Itsella ollut tuollainen alla nyt jo yli kolme vuotta eikä hetkeäkään ole kaduttanut. (Tämä ei ole maksettu mainos, vaikka Pauli kyllä ostaa Tavarafillarista ajoittain mainostilaakin.)

Onkohan muuten Workcyclesin omat Kr8-laatikkopyörät jo tänä vuonna myyntikamaa? Pauli?

Pelagolla käynnisteillä perhepyöräprojekti

Helsingissä pyöriä valmisteleva Pelago Bicycles pohtii, josko sitä tekisi perhefillarin. Pelagoltahan tuli viime vuonna myyntiin parikymmentä Linahammar-kuormapyörää. Tavarafillari sai yhden pyörän testiinkin, ja olihan se mainio peli.

Linahammarit ovat varsin hienoja ja ketteriä pelejä, mutta nyt Jätkäsaaren pojat miettivät, olisiko perheenkuljetusfillarissa ideaa. Ja jos olisi, millainen olisi täydellisen tyylikäs perhepyörä?

Tästä minulla ei ole juuri muuta tietoa, mutta jos jollakulla on haluja osallistua (esimerkiksi kertomalla omia toiveitaan Pelagon perhepyörästä) kannattaa ottaa Pelagoon yhteyttä ([email protected]).

Helkaman perhepyörä, vihdoinkin Suomeen?

Helkama Family

Viime keväänä kerroin täällä keskustalupalstalla, että Helkama on kehittänyt oman perhepyörämallinsa, jota se esittelee aktiivisesti Saksan-markkinoilla.

Pitää palata asiaan ja katsoa, josko pyörän saisi testiin Tavarafillarin blogiinkin. Lupauksia siitä, että pyörää voisi nähdä Suomessakin (myös Hangon-tehtaan porttien ulkopuolella) on ilmassa, sillä satoin bongaamaan pyörän syksyllä esitteillä Helkaman kojulla sähköpyöräpäivänä Helsingin Narinkkatorilla.

Useful Bikes, kuormapyörätietokanta englanniksi

On minulla itsellänikin yksi toinen projekti, josta voi teille Tavarafillari.fi -faneille olla iloa: Olen hiljalleen rakennellut englanninkielistä tietokantaa erilaisista kuormapyöristä osoitteeseen usefulbikes.info.

Homma on kesken eikä oikeastaan vielä julkaisukelpoinen, mutta ideana on koota tietoa maailman tavarafillareista kielellä, jota mahdollisimman moni ymmärtää. Toiveena on, että sivustolla saisi vuosien mittaan samaa hyvää henkeä ja mahtavaa jeesausmeininkiä mitä täällä Tavarafillari.fissä on.

Ja joo, tuossa projektissa saa jeesata. Tässä vaiheessa tarjolla olisi melko mekaanista hommaa, jossa keräillään perustietoja ja esittelykuvia muutamasta sadasta tiedossa olevasta pyörästä selaamalla läpi valmistajien verkkosivuja.

Mitäs muuta? Niin joo, aloitin juuri hoitovapaat, joten oma kevääni ja kesäni on tutustumista perheen kuopukseen, ulkoilua ja isyyden pohtimista. Todennäköisesti tämä näkyy myös Tavarafillari.fin, sivuilla, kun toimittaja-ihmisen on pakko purkaa ajatuksiaan paperille, jonka joku lukee. Kannattaa pitää silmällä myös enemmän isyyteen ja vähemmän pyöriin keskittyvää Kantoliinaisä-blogiani.

Tästä tulee hieno vuosi!

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Project Mama Bakfiets
Varoitus: Laatikkopyörään voi jäädä kerrasta koukkuun

Project Maman Katja testasi Tavarafillari.fin pyynnöstä sähköavusteista Bakfietsia viikon ja jäi semipahasti koukkuun. Ei muuten ollut eka kerta, kun näin...

Close