Alavalikko

Viisi +1 vinkkiä laatikkopyörän ostoon

Uuden laatikkopyörän omistajan on helppo hymyillä. Liity joukkoon!

Uuden laatikkopyörän omistajan on helppo hymyillä. Liity joukkoon!

Neljä vuotta laatikkopyörän omistaneena ja kaksi laatikkopyörää ostaneena tavarafillaribloggarina voin antaa vilpittömän vakuutukseni, että loota on siistein asia ikinä. Okei, pyörä maksaa hurjasti perus-Jopoon verrattuna ja sen hankinta voi olla siksi aika kuumottava päätös, mutta annetaan pyöräkuumeelle tilaa ja otetaan kauhulta terää muutamalla syvältä sydämestä lähtevällä vinkillä.

  1. Hanki pyörä nyt, älä ensi vuonna. Kukaan ei ole kiroillut, että hankki laatikkopyörän liian aikaisin. Sen sijaan monet ovat harmitelleet, että hankintaa tuli odoteltua. Laatikkopyörä ei ole huipputekniikkaa, jonka hinta romahtaa odottelemalla ensi kauteen. Samat pyörät maksavat ensi vuonna ihan yhtä paljon. Odotellessa missaat lasten lapsuuden. Laatikkopyörä on ehdoton, kun vauva on kaukaloiässä, sillä silloin ei peruspyörällä lasta liikutella. Ei kannata odottaa, että se toinen lapsi sitten joskus syntyy. Hitto, hyvin sen lootan voi hankkia käyttöön, vaikkei niitä lapsia vielä edes olisi.
  2. Muista, että pyörän voi myös myydä pois. Sen omien unelmien pyörän monen tonnin hintalappu tuntuu hurjalta, mutta suurimman osan siitä saa takaisin, kun pyörän myy eteenpäin kahden tai vaikka kymmenenkin vuoden päästä. Kännykkä on vuoden päästä arvoton muinaismuisto, mutta laatikkopyörät ovat ihan samanlaisia kuin tänäkin vuonna.  Ne pitävät hintansa (muutaman satasen joudut antamaan myöten, koska ei kukaan osta käytettyä hinnalla, jolla kaupasta saisi uuden).  Tavarafillarin keskustelupalsta on hyvä paikka myydä vanha perhepyöränsä nopsasti pois (uuden tieltä).
  3. Tilaa keväällä, niin pääset ajamaan kesällä. Vain muutaman laatikkopyörämerkin pyöriä saa alle kuukaudessa tilauksesta. Toimitusajat ovat pitkät, ja alkukesän sesongin aikana helvetilliset. Keskikesällä pyörätehtaiden duunarit lähtevät lomille, etkä näe juhannuksena tilattua pyörääsi ennen syyssateita.
  4. Käy kokeilemassa koko perheen voimin. Pyörämerkeissä on eroa, mutta ennen kaikkea kannattaa kokeilla, onko kaksi- vai kolmipyöräinen kuormapyörä se teidän juttunneEnsi viikonlopun fillarimessuilla pääsee testaamaan isoa liutaa erilaisia fillareita. Helsingin seudulla on muutenkin jo useita pyöräkauppiaita, jotka pitävät koeajopyöriä valmiina juuri sinua varten. Jos et asu pääkaupunkiseudulla, tee varta vasten viikonloppureissu koeajojen takia.
  5. Perheen pyörän valitsee vaimo. Pardon my sukupuolistereotypiat, mutta yleensä se on äiti, joka on kotona lasten kanssa kun isä suhaa autolla töissä. Kun vaimo tykkää, pyörä on käytössä joka päivä. Jos äiti ei tykkää, pyörää ulkoilutetaan lasten kanssa kerran viikossa. Kokemusta on.

Ja lisävinkki: Jos et asu Hollannissa, Tanskassa tai Pohjanmaalla, harkitse hyvin vakavasti sähköapuun sijoittamista. Onhan se kallis lisävaruste, mutta hintansa väärti. Katso kohta 5.

Muista myös Tavarafillari.fin lukija-alennukset 2014 laatikkopyöristä!

, , , , , ,

No comments yet.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
eka kerta
Video: Viikon vanha vauva laatikkopyörän kyydissä

Meidän kuopus pääsi ekalle pyöräretkelle seitsemän päivän ikäisenä.

Close