Alavalikko

Mitä polkupyörällä voi kuljettaa?

Yksi Tavarafillari.fin suosituimpia postauksia kautta aikain on pykäläviilaus siitä, mitä lainsäätäjän mielestä polkupyörällä saa kuljettaa.

Ihan kokonaan toinen juttu on, mitä polkupyörällä voi kuljettaa. Oikeasti aika paljon.

Tässä pari ihan elävän elämän keissiä tältä keväältä meidän perheestä.

Automarketti tyhjäksi ruokatavarasta

Ennen fillarimessuja oli jääkaappi päässyt ihan totaalisen tyhjäksi, joten ajattelin yhdistää hyödyn ja huvin ja käydä testaamassa, mitenöverisetti kulkisi fillarilla.

Siispä lapsi mukaan ja ostamaan automarketti tyhjäksi päivittäistavarasta.

Ja niille, jotka takarivissä huutelevat, että tämä nyt varmaan ylittää sen 50kg painorajan, joka laissa on kaksipyörälle sallittu: Bakfietsin  jarrut on mitoitettu 150 kilon kuormalle ja sitä tuossa ei kyllä kyydissä ollut. Eli jos rikottiin pykäliä, niin liikenneturvallisuutta ei kyllä vaarannettu.

Tän setin kanssa olin kyllä huomattavan onnellinen sähköavustuksesta, kun kapusin Viikin pelloilta Herttoniemen Hiihtomäelle. Ei tullut edes hiki, ilman sähköjä olisi voinut tulla itku.

Pahvilaatikkovuori varastontyhjennykseen

Viime viikonloppuna oli Herttoniemessä pihakirppispäivä, ja sen kunniaksi meillä pantiin käyntiin hemmetinmoinen varastotyhjennysrumba.

Kaman lajitteluun tarvittiin laatikoita – tunnetusti ilmaissarjan parhaita ovat kaupan banaanilaatikot – ja ajattelin että haetaan nyt sitten kerralla sen verran etteivät lopu kesken.

Laatikkopyörän lisäksi otin mukaan Carryfreedomin Y-trailer -tavarakärryn, jonka sain Liikkuvan Laatikon Paulilta aiemmin keväällä. (Loistovehje, pitää kirjoittaa siitäkin kunnon arvio kun vain ehtii.)

Lopputulos: Yhdeksän banaanilaatikkoa ja yksi lapsi kulkivat oikein hyvin kilometrin matkan ylämäkeen, ennätysajassa (ei muita yrittäjiä). Toinen lapsi oli testin aikana toisaalla eikä pahvilaatikoita ollut enempää, joten testi jäi tähän. Toisintoa tuskin tulee.

Perävaunu + laatikkopyörä -yhdistelmä on itsessään sen verran pöhkö, etten tällaisella kyllä joka päivä ajelisi.

Aika rauhallisesti piti ajella, mutta kotiin päästiin ilman ongelmia. Suurin ongelma olisi varmaan ollut sivutuuli, koska se olisi hyvinkin voinut kaataa tuon perävaunun.

Ällistyttävää kyllä, tämä setti lienee täysin laillinen, koska kuorman paino- tai leveysrajat eivät ylittyneet.

Kovin turvallinen tuo korkea perävaunulasti ei kyllä olisi kovissa vahdeissa ollut. Siksipä ajeltiinkin hyvin hyvin hiljaa ja rauhallisia katuja kotiin.

Kuinka monta lasta mahtuu laatikkopyörään?

Ja sitten se tärkein kysymys: Kuinka monta lasta mahtuu laatikkopyörään?

Tosi monta, jos vähän sovittelee.

Älkää huoliko, lapsenne ovat Tepon käsissä täysin turvassa...

Älkää huoliko, lapsenne ovat Tepon käsissä täysin turvassa…

Tämä kuva on parin vuoden takaa, kun setä lupasi vähän ajeluttaa pihan lapsia. Ihan aikuisten oikeasti en viisi lasta kyydissä liikenteeseen lähtisi, mutta tällaiset ajelut rauhallisella – ja tasaisella – pihakadulla ovat hauskaa ja harmitontä höpsöttelyä.

Ja tavallaanhan siinä sivussa tulee todistaneeksi jotain. Kuten vaikka sen, että kyllä tällä enemmänkin kulkisi, ei tässä mitään äärirajoja arjessa koetella.

Lisää tavarafiilistelyitä

Näitä tavarankuljetusihmettelyitä on Tavarafillari.fissä koottu muutaman vuoden ajan keskustelupalstalle Tavarafiilistelyt-aiheeseen. Tässä jotain kuvapoimintoja vielä sieltäkin, kannattaa lukea koko ketju!

Näitä kuvia on aina hauska katsoa, vaikka ehkä välillä vähän hirvittää ja naurattaa yhtä aikaa. Pankaahan lisää tavaran- ja lastenroudauskuvianne ja -kokemuksia (tai vaikka muualtakin napattuja) tuonne keskusteluketjuun tai tämän postauksen kommentteihin!

, , ,

4 Responses to Mitä polkupyörällä voi kuljettaa?

 1. Profile photo of Teppo
  Teppo 29.4.2014 at 09:29 #

  Jos ootte Twitterissä / Instagramissa, niin myös siellä on nyt menossa #kuormahaaste. Tsekatkaas. Twitter: https://twitter.com/search?q=%23kuormahaaste&src=hash

 2. janim. 29.4.2014 at 10:06 #

  Lapsia menisi vielä kaksi lisää. Toinen tarakalle ja yksi pienokainen bobike miniin ohajustangolle.

  Täällä on siihen sopiva setuppi, mutta ei lapsia kyydissä: http://www.flickr.com/photos/henryinamsterdam/12773799573/in/photostream/

Trackbacks/Pingbacks

 1. Testissä: Strolla lastenkuljetuspyörä – pyörä, joka muuttuu rattaiksi | Tavarafillari.fi - 27.5.2014

  […] suurten kuormien pyörä Strolla ei ole. Siinä missä raskaalla Bakfietsilla tai Christianialla voi hurauttaa Prismaan ja tehdä koko viikon ruokaostokset…, Strolla sopii pikemminkin parin uunituoreen croissantin, pienen lasipulloon pakatun jäälatten ja […]

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Helsinkiläinen Pelago-pyöräpuoti on tuomassa kesäksi Punavuoressa hitsattua, käsin tehtyä tavarafillaria. Kuvassa pyörän prototyyppi ja sen suunnitellut Olli Erkkilä
Fillarimessut 2012: Pelagon uusi rahtipyörä, tyylikäs arkikypärä ja muita hyötypyöräilybongauksia

Fillarimessujen hyötypyöräkauppiailla oli hyvä pöhinä. Tavarafillarien lopullista läpimurtoa Suomessa povattiin ensi vuodelle.

Close