Alavalikko

Kahden tavarafillarin perhe

cykelfamilj


Meidän viisihenkinen perhe muutti Berliiniin. Toimme Helsingistä mukanamme viisi pyörää, koska tarkoitus oli pyörittää arjen kuljetuksia pyörällä. Yksi pyöristä on Workcyclesin Fr8, jolla kuljettaa helposti kahta lasta. Melko pian tuli kuitenkin selväksi, että tarvitsemme vielä kuudennen pyörän – toisen tavarafillarin. Fr8:n kaveriksi ostettiin laatikkofillari Babboe city. Meistä tuli kahden tavarafillarin perhe.

Näinhän se menee autojenkin kanssa. Perheeseen ostetaan toinen auto sen takia, että vältytään ylimääräiseltä säätämiseltä lastenkuljetuksissa ja kauppareissuilla. Jos aikuisten työmatkat ovat eri suuntiin, helpottaa toinen auto tilannetta.

Ero on vain siinä, että nämä kahden auton perheet kuvataan omakotiasujiksi haja-asutusseuduilla tai pienissä kaupungeissa. Me olemme viisihenkinen perhe miljoonakaupungin umpikorttelissa.

Meillä toisen tavarafillarin hankinta liittyi lähinnä molempien vanhempien haluun pyöräillä. Vauvan kanssa pitää olla laatikkofillari tai sitten pitää kulkea julkisilla. Oli ärsyttävää neuvotella siitä kuka menee perheretkille bussilla tai metrolla ja kuka saa pyöräillä. Laatikon hankkiminen ratkaisi tämän ongelman. Nyt liikutaan koko perhe pyörillä.

20140928_161957

Periaatteessa meille olisi riittänyt Fr8:n vaihto suureen laatikkopyörään, mutta kahdella tavarafillarilla arki on helpompaa. Isä vie lapset kouluun ja jatkaa sieltä töihin. Äiti hakee toisella fillarilla lapset kotiin. Kumpikin voi käydä matkalla kaupassa, lapsilla voi olla tavaroita mukana, jopa omia pyöriä, aina päästään eteenpäin. Kun koko perhe liikkuu yhdessä, on kokoonpanossa joustoa. Jos vauvan ruoka on jäänyt vahingossa kotiin, voi toinen vanhemmista napata vauvan laatikkoon ja lähteä kotiin ilman että muiden tarvitsee kiirehtiä.

Pyöräretket ovat älyttömän hauska tapa tutustua uuteen kaupunkiin. Kun tähän lisätään Berliinin hyvä pyöräinfra ja kohtuullinen autoliikenne, on selvää, että kannatti panostaa perheen pyöriin jotta voidaan retkeillä yhdessä.

One Response to Kahden tavarafillarin perhe

  1. Profile photo of janim.
    janim. 3.11.2014 at 13:23 #

    Pitää vielä kommentoida Babboe cityä. On selvä, että pyöränä Fr8 on parempi. Cityssä on halvemmat osat. Pieniä ongelmia on ollut valojen, ohjauksen ja ketjusuojan kanssa. Kaikki nämä ovat olleet helposti hoidettavissa, mutta hieman ärsyttävää kun tarvitsee säätää. Kalliin ja vähän halvemman pyörän ero onkin usein, että sen kalliimman kunnosta ei tarvitse niin paljon huolehtia. Vuosihuolto riittää.

    En kuitenkaan ole pettynyt. Tiesin mitä ostin ja ostaisin uudestaan Babboe cityn. Pidän siitä fillarina ja lisäksi se mahtuu portista sisäpihalle (laatikko on kapeampi kuin useimmissa kaksipyöräisissä), jossa säilytetään fillarit meidän talossa. Tärkein kriteeri on kuitenkin raha. Kalliimpaa pyörää ei vain juuri nyt ollut varaa ostaa.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Greenbiken Macon omatekoinen Long John -tavarafillari.
Bongattu kaupungilla: Tavarafillari

Greenbiken edustalta bongattu itse tehty Long John. Mitäs te ootte bonganneet kaupungilta?

Close