Alavalikko

Vinkki: Taittolaatikko etutarakalle

Voiko myös muovilaatikko olla tyylikäs? No, kyllä voi. Huomatkaa myös pieni itämainen matto laatikon pohjalla estämässä turhaa kolinaa.

Voiko myös muovilaatikko olla tyylikäs? No, kyllä voi. Huomatkaa myös pieni itämainen matto laatikon pohjalla estämässä turhaa kolinaa.

Okei, myönnetään, tämä on aika marginaalinen vinkki, mutta jos pyörässäsi on etutarakka ja laatikko, kannattaa harkita taittolaatikkoa. Siihen mahtuu hyvin tavaraa, mutta kun tulee tarve kuljettaa jotain isompaa, saa sen littanaksi alustaksi.

Taittolaatikoita saa halvalla. Se ei ole tavallista muovilootaa kalliimpi. Meillä on käytössä tämä laatikko Etolasta. Minusta tämä ei ole edes hirvittävän ruma. Tämä laatikko on hieman ohuempaa muovia kuin Workcyclesin Fr8:n mukana tullut standardilaatikko, mutta koska se on isompi ja taitettavissa kasaan olen pitänyt siitä enemmän.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laatikon asennus on helppoa. Aseta laatikko tarakalle, tee pohjaan poralla, naulalla tai jollain muulla terävällä reiät sopiviin kohtiin ja kiinnitä laatikko vähintään neljällä nippusiteellä tarakkaan. Sitten voitkin jo ajaa matkoihisi. Nippusiteet kannattaa välillä vaihtaa, koska ne kuluvat ja katkeavat kovassa käytössä.

Meillä taittolaatikkosta on tullut suorastaan välttämätön. Kun kuljetetaan ostoksia tai mitä tahansa tavaraa, on laatikko auki ja täysi. Kun lähdetään perheretkelle ja lapset haluavat ottaa omat pyörät mukaan voi laatikon taittaa alustaksi ja kiinnittää mustekaloilla pyörän etutarakalle laatikon päälle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6 Responses to Vinkki: Taittolaatikko etutarakalle

 1. Profile photo of Jeremias
  Jeremias 25.11.2014 at 06:57 #

  Toimi itselläkin kunnes kaaduin pakkasella ja laatikko meni säpäleiksi. Kehitysideana mietin laatikon alle vaneria jotta siitä olisi saanut tukevamman ja vaneriin parit lenkit mustekaloja varten.

 2. Profile photo of Teppo
  Teppo 25.11.2014 at 07:21 #

  Omaan pyörään viritin myös tuollaisen Etolasta ostetun halvan taittolaatikon. Se tuhoutui jossain fillarin kaatumisessa, mutta toisaalta se kyllä oli niin käsittämättömän ruma, että menetys ei ollut suuri.

  Mutta konseptina kyllä kätevä. Ehkä kuitenkin liputtaiisin tukevamman maitokorin puolesta, vaikka sen miinus tietenkin on, ettei se taitu isomman kaman tieltä pois.

 3. apatceh 25.11.2014 at 08:02 #

  Moi.

  Sivusta huutajana mainittakoon, että Bauhaus myy pienempiä taittolaatikoita. Olisikohan tilavuus 20l paikkeilla. Pitkään mietin laitanko tämän pyöräni tarakalle, mutta en ole vielä kokenut niin tarpeelliseksi.

  Ps. Tämä sivusto on mahtava, Kiitos Tepolle ja muille kirjoittajille 🙂

 4. Profile photo of Jeremias
  Jeremias 25.11.2014 at 10:13 #

  Mulla ei ole enää muuten käyttöä ’maitolaatikolle’ jossa eteen asennettavan istuimen mentävä aukko. Vaihdan sen vakiomuovilatikkoon jos jollain on tarvetta tai myyn kohtuu hintaan. Laittakaa viestiä. Aika on tuonut jo patinaa ja tarkoitus onkin, että tuo muuttuu jo tämän talven aikana harmaaksi.
  https://xzxezw-bn1306.files.1drv.com/y2pUIKIL6vzOMhVgfC1Z6wYfb55lbZuJaUrZcSMWlitLpi4fSreZCx_egiZdTfbCDyHmX__9Tu6wyHFC1QK9_n89_ZyKEdqSa1sUUmoM-DieAU/WP_001194.jpg?psid=1
  https://8ndh9a-bn1306.files.1drv.com/y2pHo7aaziF6ardKHWPMcFErX7f_MMnPFafh4KUbz9X3XP-_zokYVK3u4XPznJy–5nMpqoN7BSEaSS7WQosNcx7FlJxvzkjfRz4AjuqQFYgmc/WP_20140821_002.jpg?psid=1

 5. Profile photo of janim.
  janim. 25.11.2014 at 15:01 #

  Kiinnityksestä vielä. Ei kannata kiinnittää laatikko liian tukevasti. Jos laatikko on vain neljällä nippusiteellä kiinni, antaa nippusiteet periksi jos pyörä kaatuu ja laatikko kolahtaa maahan. Silloin laatikko ei kärsi niin pahasti.

 6. Helianna 22.9.2015 at 10:25 #

  Voi miten huippuhyvä blogi tulikaan vastaan!!! Etutarakasta haaveillut jo aikoja, nyt alkanut haaveilla myös läskipyörää ja siihen se on saa-ta-va. Luin sen ylistyksestä ja oli juuri loistava artikkeli auttamaan etsinnässä! Ja nyt vielä tämä taittolaatikko juttu autto päätöksessä että tunkeakko se laatikko siihen mukaan vai ei! Nimimerkillä En ole autoa tarvinnut kun pyörälläkin saa vietyä ja mentyä!

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Täydessä tällingissä laivaa odottamassa.
Laatikkopyöräretki Ahvenanmaalle

Laatikkopyörä sopii paitsi arkeen, myös rentoon retkeilyyn perheen kanssa. Ja Ahvenanmaa on pyöräretkelle mahtava kohde.

Close