Alavalikko

Etutarakan ylistys

Fr8 ViOr

Workcyclesin Fr8 -pyörään saa jykevän etutarakan, johon voi laittaa vaikka ihan holtittoman kokoisen laatikon.

Perusfillarista saa kelpo tavarankuljetuspelin kun siihen asentaa tarakat eteen ja taakse. Jos vielä hankkii kunnolliset laukut taakse ja laittaa etutarakalle laatikon kuljettaa perusfillarilla melkein yhtä paljon kuin laatikkofillarilla. Kokoonpanolla kulkee helposti esimerkiksi neljä kauppakassillista ruokaa.

Moneen kaupunkipyörään asennetaan kori kiinni ohjaustankoon ja haarukkaan. Kori on kaunis lisä ja kelpaa hyvin käsilaukun tai pienemmän kassin kuljetukseen. Etutarakka on tukevampi ja siihen voi kiinnittää tarpeen mukaan sopivia laatikoita. Laatikot eivät aina ole se kaunein vaihtoehto, mutta ne kestävät paremmin kuin korit, jotka ovat varsin heppoisia ja kolhiintuvat helposti pyörän kaatuessa. Jos tavaraa kulkee enemmän kannattaa kokeilla etutarakkaa ja laatikkoa.

Etutarakan voi kiinnittää joko haarukkaan ja ohjaustankoon tai pyörän runkoon. Ohjaustankoon kiinnitettävä tarakka on yleisempi. Näitä löytyy välillä jopa markettipyöristä. Niiden heikkous on, että kun tarakalla on paljon painoa, alkaa se tuntua käsissä. Ohjaamisesta tulee painon vuoksi hieman raskaampaa.

Amsterdam huhtikuu 201324

Tyylinäyte Amsterdamista. Perinteinen etuhaarukkaan kiinnittyvä tarakka (ja siihen nippusiteillä kiinnitetty iso kori), vähän vähemmän perinteinen lastenkuljetusratkaisu.

Etuteline_emaputkeen2Runkoon etutarakan saa kiinnitettyä joko lenkeillä emäputkeen tai pulteilla alaputkeen. Lenkeillä kiinnitettävä tarakka on helppo asentaa melkein mihin tahansa pyörään. Tarakka ei vaikuta ohjaukseen, mutta lenkit hankaavat runkoa eivätkä kannattele kovinkaan paljon painoa. Stålhästen-fillareissa on tarjolla tällainen etutarakka. Kotisivun mukaan tarakan suositeltu maksimipaino on 8 kiloa, mikä tekee tarkasta lähinnä koristeen. Tukevampiakin malleja on. Kannattaa siis olla tarkkana.

Etuteline_viistoputkeen2Alaputkeen kiinnitettäviä etutarakoita saa mm. Liikkuvasta laatikosta. Nämä ovat laadukkaita, mutta eivät sovi kaikkiin pyöriin. Vanhoissa leipuripyörissä ja postipyörissä on etutarakka pulteilla alaputkessa ja tukena vielä jalat, jotka pitävät pyörän pystyssä. Workcylesin Fr8:ssa on oma ratkaisunsa, jossa rungossa on valmiina reiät tarakkaa varten. Tällä tarakalla voi kuskata jopa pientä ihmistä. Se kestää sen hyvin.

Lisää tietoa perheiden arkisesta hyötypyöräilystä? Meiltä löytyy!

Jos ostosten kuljettamiseen soveltuvat tarakat ja arkinen hyötypyöräily ylipäätään innostavat, kannattaa selailla tätä sivustoa. Saitti toi bloggaajalleen vuoden pyöräilijä -tittelin 2013 ja on sittemmin vain parantunut. Sivusto katsoo asioita enimmäkseen lapsiperheiden näkökulmasta, mutta vinkkejä löytyy kyllä kaikenlaiseen tavaran- ja elikonkuljetukseen.

Blogissa on parisataa artikkelia (pyöräarvioita ja varuste-esittelyitä, vinkkejä, uutisia ja yleistä hehkuttelua) ja olennaisimmat asiat on koottu pähkinänkuoreen Pieneen perhepyöräilyoppaaseen. Perhepyöräilyoppaasta voi myös tulostaa kopioita jaettavaksi vaikka päiväkodissa. Saitin keskustelupalsta on netin ystävällisimpiä, siellä voi aina kysyä jos jokin asia arkipyöräilystä jää askarruttamaan. Osto- ja myyntipalstalla liikkuu käytettyä tavaraa jäsenten kesken. Saitin jäsenet hölisevät myös Tavarafillarin seinällä, tuoreimmat päivitykset voi tsekata aina sieltä. Ja jäseneksi pääsee ilman eri hakemuksia ja ihan ilmaiseksi, kunhan luo käyttäjätunnuksen.

Jos tykkäät saitista, kerro siitä kavereillesi Facebookissa,Twitterissä ja leikkipuiston hiekkalaatikolla. Pane hyvä tieto kiertämään!

, ,

3 Responses to Etutarakan ylistys

  1. Harri 17.3.2015 at 10:25 #

    Ääni etutarakalle. Mulla on vaan yksi fillari (enkä enempää halua) jolla pitää hoitua lenkkeily, työmatkapyöräily, lapsen päiväkotiin kuljettaminen, geokätköily, kaupassa käynti, rannalle meno, siis ihan kaikki.

    Tavarafillarilla lenkkeily ja työmatkapyöräily ei oikein innosta, joten hybridistä piti tehdä monikäyttöisempi. Tukeva etutarakka (kiinnitys eturenkaan keskiöön, lokasuojan mutteriin ja tangon pystyputkeen) on mahdollistanut tämän. Kyydissä menee ihan kivasti vaikka 15kg kissanhiekkaa, tai kolme isoa laatikkoa mansikoita (mummut ja papat kyseli kateellisena että mistä notia saa), reput, rantakamat, lapsen potkupyörä, jne. Ja lenkkeillessä ja työmatkapyöräilyssäkään se ei haittaa kun ei se paljoa paina.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Tavarafillarilla voi vaikka lähteä vähän kauemmas retkelle.
Kolumni: Perhepyörä pelastaa arkipäivän

Kotiäidille tavarapyörä on arjen apuväline, jolla ehtii viime tingassa lauluhetkeen ja saa lähikaupasta kerralla kotiin vaikka koko vuoden jauhot kerralla.

Close