Alavalikko

Laatikkopyörä on luksusta

Laatikkopyörään mahtuvat sekä koira että lapset.

Bakfiets.nl Cargobike Short. Luksusta.

Laatikkopyörä on överivalinta, vähemmälläkin selviäisi. Se on lattevanhemmuudelta haiskahtavaa luksusta – ja ihan käsittämättömän hauska juttu sekä lasten että vanhempien arjessa.

Näyttökuva 2015-02-24 kello 10.12.08Kevään tullen netissä on alkanut taas näkyä postauksia siitä, miten laatikkopyörät ovat lyömässä läpi. No totta hemmetissä ovat. Ne ovat ihan käsittämättömän siisti juttu. Koko tämä saitti perustuu siihen intoon, mitä juuri laatikkopyörät kipinöivät samalla aallonpituudella värähtelevissä sieluissa.

Postausten kommenttiraidalla joku aina ihmettelee, että ovatpa laatikkopyörät kalliita. Ja että eikö sitä vähemmälläkin selviäisi.

Totta helvetissä selviäisi! Lasta voi toden totta kuljettaa alle kahden tonnin pyörällä. Muksujen kuljettamiseen sopii ihan hyvin roskalavalta dyykattu konkeli ja vitosella kirpparilta ostettu lastenistuin, kunhan vaan katsoo ennen liikkeelle lähtöä että jarrut ovat kunnossa ja pyörä pysyy kasassa.

Fillarointi on halvimmillaan käytännössä ilmaista ja aina yksinkertaista.

Mutta siinä missä on autoja ja sitten on Autoja, niin samalla tavalla on fillareita ja Fillareita. Voi tyytyä siihen mikä riittää tai sitten voi miettiä, mitä haluaa.

Babboe City

Babboe City on budjettiluokan laatikkopyörä.

Laatikkopyörät ovat övereintä luksusta mitä lapsiperhe voi hankkia fillariarkeen. Ne ovat tyylikkäitä, ne ovat arjessa näppäriä ja niillä saa naapurin hipit kateelliseksi.

Okei, toki laatikkopyörällä on fillarina käyttöarvoa. Sillä pystyy kuljettamaan kaksi tai vaikka neljä lasta päiväkotiin/kouluun, kyydissä saa kulkemaan hävyttömän määrän ostoksia ja elämänpiiri laajenee, kun voi käydä muksujen kanssa vaivatta siinä kolmen kilometrin päässä olevassa leikkipuistossa.

Kaiken tämän voisi tehdä kuitenkin halvemmallakin. Kaksi taaperoa saa kyllä ihan peruspyörän kyytiin lastenistuimiin, ja isot ostokset voi panna tavarakärryyn pyörän perään. Pyörään voi viritellä vaikka millaisia kuljetussysteemejä.

Ja joo, meidän kolme tonnia maksaneen sähköavusteisen laatikkopyörän hinnalla olisi jo saanut paskan auton tai vaikka kaksi susipaskaa moottoroitua käyttöromua.

Mutta se fillarikärryjen ja kassien kanssa kötöstäminen on hirveää säätöä verrattuna siihen, että vaan heittää muksut ja kassit laatikkoon kyytiin ja polkaisee liikkeelle. Laatikkopyörä on yleensä liian iso, vähemmälläkin pärjäisi, mutta juuri se siinä on niin siistiä. Ei tarvitse vetää äärirajoilla.

Ja se paska auto vasta äärirajoilla onkin. Mökkimatkoille se kolmen tonnin auto on parempi valinta, mutta kaupunkiasujan kauppakassina luksuspyörä hakkaa rupukoslan 6–0. Paska auto vituttaa aina, luksuspyörä vain räntäsateella.

Myönnetään, laatikkopyörää ostaessa pitää panna tiskiin sen verran tuhti tukku rahaa, että pakkohan sitä on yrittää perustella järjellä. Älkääkä ymmärtäkö väärin, kyllä siinä laitteessa on järkeä.

Mutta pohjimmiltaan laatikkopyörä ei ole järkivalinta. Se on fiilisvalinta. Se on valinta iloisemman arjen ja paremman fiiliksen puolesta.

Lisää tietoa laatikkopyöristä ja perheiden pyöräilystä? Meiltä löytyy!

Jos laatikkopyörät ja lasten kanssa pyöräily ylipäätään innostavat, kannattaa selailla tätä sivustoa. Saitti toi bloggaajalleen vuoden pyöräilijä -tittelin 2013 ja on sittemmin vain parantunut.

Blogissa on parisataa artikkelia (pyöräarvioita ja varuste-esittelyitä, vinkkejä, uutisia ja yleistä hehkuttelua) ja olennaisimmat asiat on koottu pähkinänkuoreen Pieneen perhepyöräilyoppaaseen – oppaasta voi myös tulostaa kopioita jaettavaksi vaikka päiväkodissa. Saitin keskustelupalsta on netin ystävällisimpiä, siellä voi aina kysyä jos jokin asia jää askarruttamaan. Osto- ja myyntipalstalla liikkuu myös käytettyä tavaraa, myös laatikkopyöriä. Saitin jäsenet hölisevät myös Tavarafillarin seinällä, tuoreimmat päivitykset voi tsekata aina sieltä.

Jos tykkäät saitista, kerro siitä kavereillesi Facebookissa,Twitterissä ja leikkipuiston hiekkalaatikolla. Pane hyvä tieto kiertämään!

, , , , ,

4 Responses to Laatikkopyörä on luksusta

 1. Profile photo of Jeremias
  Jeremias 7.4.2015 at 07:58 #

  Juuri näin.

 2. Suvi 8.4.2015 at 10:40 #

  Luksusta ehkä, jos varaa olisi muunkinlaiseen kulkupeliin. Meillä ei pienituloisena perheenä ole. Arki on helpottunut suuresti sen jälkeen kun viime keväänä hankimme käytetyn laatikkopyörän, jolla kuljetetaan 3, 4 ja 5-vuotiaiden lisäksi kauppakassit. Jos on enemmän/isompia tavaroita kuljetettavana, yleensä pienin huristelee toisen vanhemman jopparilla istuimessa. Sen voin kuitenkin allekirjoittaa, ettei laatikkopyörällä tosiaan juuri koskaan potuta lähteä liikenteeseen. Meidän arki pyörii parin kolmen kilsan säteellä keskusta-alueella ja näin ollen se rupukosla todennäköisesti vain aiheuttaisi ennenaikaista hiusten harmaantumista.

 3. Heidi 16.4.2015 at 18:40 #

  Noinhan ihmiset yleensä aina tekee päätökset. Fiilis on oikeesti tärkein, mutta järkisyillä sitä perustellaan itselle ja muille. Jos on mahdollisuus tehdä valinta fiiliksen mukaan ja järkiperusteetkin on keksittävissä, niin sehän on täydellistä. Jos mukana on pelkkä fiilis, ei homma ehkä käytännössä toimi ja jos valintaa ohjaa vain järki, on ihminen ehkä kuitenkin toimivaan ratkaisuun tyytymätön.

 4. Profile photo of Joniponi
  Joniponi 31.8.2017 at 23:14 #

  Sen jälkeen kun lapsiluvun kasvaessa kaksipyöräinen laatikkopyörä on jäänyt pieneksi, ei voi kuin olla eri mieltä tämän blogipostauksen kanssa.

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin
Read more:
Perheetkin pyöräilevät, kun se on näppärin ja turvallisin tapa hoitaa arjen kulkemiset. Kuva Amsterdamista 2013.
Perheet tarvitsevat pyöräteitä – myös Hämeentielle

Amsterdamissa ja Kööpenhaminassa perheet liikkuvat laatikkopyörillä, Helsingissä eivät. Yksi syy on Hämeentie. Vaadi muutosta, allekirjoita Pyöräkaista Hämeentielle -kuntalaisaloite.

Close