Alavalikko

Tavarafillariblogi Tavarafillarifoorumi Ihan ohi aiheen Aamupiirretyt – uhka vai mahdollisuus

Tässä keskustelussa on , , ja siihen kirjoitti viimeksi Profile photo of Teppo Teppo 5 vuotta, 6 kuukautta sitten.

Katselet viestejä 1 - 4 (kaikkiaan 4 viestiä)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #11203
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  Meillä piirrettyjen näyttäminen aamulla aiheuttaa ihan käsittämättömiä raivariongelmia. Jos toi kohta kolmevuotias saa katsoa yhdenkin piirretyn pätkän aamulla, koko aamupäivä on pelkkää vastaankiukuttelua. Siis ei pelkästään ruudusta irrottaessa, vaan monta tuntia siitä eteenpäin.

  Onko vastaavia kokemuksia? Tai vaikka jotain tutkimuslinkkiä, mistä toi johtuu.

  #11204
  Profile photo of Kirsi
  Kirsi
  Jäsen
  @kirsihant

  Täytyy myöntää että meillä on ajoittain ihan sama meininki. Hiukan huijaan ka kerron nauhoittavani ohjelmat. Sitten saa kattoa vaan pienen ajan. Joskus jos eivät hoksaa pyytää jää lastikset välistä. Mutta i padin pelaaminen aiheuttaa agressiota 5 vuotiaassa. 15 minuuttia on ihan maksimi. Ja meidän pelit on plapelejä ja väritystehtäviä.

  #11205
  Profile photo of Rouva S.
  Rouva S.
  Jäsen
  @rouva-s

  Meillä vanhemmalla pojalla oli sama juttu, ohjelmat jotenkin sekotti sen pasmat ihan täysin. Nuoremmalla ei mitään, mutta toisaalta hän ei ole niistä ollutkaan niin kiinnostunut. En tiedä mistä johtuu, mutta nähtävästi lapset on eri lailla herkkiä tuommoisille ärsykkeille, ja jotenkin yhdistin sen myös verensokeritasoon. Esikoinen ei oikein pysty syömään mitään heti herättyään, kun taas nuorempi tulee herättämään ”Mullon nälkä!” ja marssii suoraan ruokapöytään. Kunhan vatsat on täynnä, niin kaikilla on hauskempaa.

  Aamuohjelmat oli meillä siis tauolla jonkun aikaa. Kaukosäädin piti muistaa piilottaa siinä vaiheessa, kun napero oppi itse avaamaan telkkarin.

  Nyt kun esikoinen käy pitkälti kuudetta ikävuottaan, ei ongelmaa enää ole ja me vanhemmat saamme nauttia viikonloppuisin pitkistä aamu-unista lasten katsellessa Pikku Kakkosta. Tai itse asiassa juuri nyt on kyllä sellainen kausi, että piirustelu ja legot voittavat telkkarin. Ihanan rauhallista!

  #11230
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  Kiitos osanotosta!

  Tunnistan itsessäni kyllä tosi hyvin addiktoitumisen liikkuvaan kuvaan, että siinä mielessä ei poikaa voi syyttää. Pitää vaan panna jonkinlainen videodietti päälle.

  Ja kyllä se sitten on tosi hyvällä tuulella kun sen saa taisteltua ulos, pyörän kyytiin ja leikkipuistoon. Tosin jos se ei suostu laatikkoon vaan lähtee potkupyörällä, matkasta voi tulla melkoista neuvottelua.

  Mutta siis, tänään taas erehdyttiin ottamaan aamulla rauhallinen hetki antamalla katsoa Areenasta lastenohjelmia. Sitten ihan hirveä taistelu. Mut lopulta seitsemän tuntia yhteen menoon ulkona, eikä se sieltä olisi halunnut tulla sisään. (Hississä alkoi sit neuvottelu, että saisko kotona katsoa jotain, graah…)

Katselet viestejä 1 - 4 (kaikkiaan 4 viestiä)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin