Alavalikko

Tässä keskustelussa on 1 vastaus, , ja siihen kirjoitti viimeksi Profile photo of Heikki Heikki 1 vuosi, 5 kuukautta sitten.

Katselet viestejä 1 - 2 (kaikkiaan 2 viestiä)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #18297
  Profile photo of Joniponi
  Joniponi
  Jäsen
  @joniponi

  Soitin paikalliseen pyöräliikkeeseen Bakfiets.nl:n pientä säätöä varten.
  Sanoivat että Bakfiets.nl:ssä on niin halvat pinnat ja vanteet, että pitää varmaan pinnat/pinnoja vaihtaa. Pinnat kuulemma katkeilevat.
  Tuli sitten puhelun jälkeen mieleen, että meidän bakfietsissa on ehkä yksi pinna katkennut viiden vuoden käytön aikana eikä missään aiemmin käyttämässäni kolmessa pyörähuollossa ole aiheesta mainittu.
  Mitäs tämä nyt sitten meinaa?

  #18299
  Profile photo of Heikki
  Heikki
  Osallistuja
  @hnurminen

  Halvat pinnat ja kehät?

  Meidän Bakfietsissämme on käsittääkseni Ryde Andra 40 -kehät ja todella paksut pinnat. Pyörä on vuodelta 2012 ja sillä on ajeltu lähestulkoon päivittäin kesät talvet yleensä huonoilla teillä ja pyörää säälimättä likemmäs 10 000 kilometriä. Metsäpolullekin on joskus eksytty.

  Etukiekolle en ole tehnyt mitään, takakiekosta olen kerran kiristänyt yhden löystyneen pinnan. Yksikään pinna ei ole vielä katkennut, vaikka raskaassa lastissa on vedetty yhden jos toisenkin kerran täyttä vauhtia soratien monttuihin ja nimismiehen kiharoihin. Ja suorinakin nämä kiekot ovat pysyneet.

  Oma kiekonrakennus ja -rihtauskokemukseni on vielä vähäisenpuoleista, mutta en sanoisi Bakfietsin kiekkoja huonoiksi tai halvoiksi. Jos ne ovat jonkun mielestä sellaiset, niin en halua tietää mitä oikeasti huonot kiekot ovat. Olen meinaan nähnyt paljon huonompiakin tekeleitä.

  Jos kehät ovat suhteellisen suorat, pitäisi asiansa osaavan pyörämekaanikon saada kiekot kiristettyä ja rihdattua ne suoriksi. Samalla tietysti uusitaan katkenneet pinnat. Jos kiekosta on mennyt useampi pinna ja kehä muistuttaa banaania, on siitä vaikea saada hyvä.

  Asiansa osaava pyöräilijä taas soittelee säännöllisin välein laatikkopyöränkin kiekkoja kuin harppua ja kiristää löystyneet pinnat sopivalla pinna-avaimella. Se ei maksa paljoa ja ehkäisee pinnojen katkeilua. Jos tuntuu liian vaikealta, niin vie sellaiseen pyörähuoltoon, joka sanoo: ”Pinna kireälle vaan.”

  Jos Bakfietsen laatu ei ole mystisesti huonontunut, tarkoittaa ”halvat pinnat ja vanteet” todennäköisesti väärinymmärrystä tai sekaannusta. En usko, että meille on sattunut erikoislaatua oleva pyörä.

  Kysy, mikä kehissä ja pinnoissa on oikeasti vikana. Kuinka suuri otos Bakfietsistä katkenneita pinnoja on? Ja mikä voisi olla parempi kehä?

Katselet viestejä 1 - 2 (kaikkiaan 2 viestiä)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin