Alavalikko

Tässä keskustelussa on , , ja siihen kirjoitti viimeksi Profile photo of Susanna Susanna 4 vuotta, 11 kuukautta sitten.

Katselet viestejä 1 - 10 (kaikkiaan 10 viestiä)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #15838
  Profile photo of Susanna
  Susanna
  Jäsen
  @susanylinen

  Ei taida Bullitt-kuume hellittää.

  Siispä, kimppatilauksesta kiinnostuneita? Tilaus olisi lähtemässä mahd. pian, mielellään jo tänä iltana, jos vaan saisin kaverin mukaan. Mahdollista siis tilata joko kokonainen pyörä, jolloin kulut puoliksi tai lisäosia (jolloin sovitetaan kulut sopiviksi).

  Mitä mieltä muuten olette siitä pohjarakenteesta, honeycomp-jotain? Mikäli meinaa itse rakentaa laatikon, on helpointa varmaan tehdä ihan oikeasti laatikko. Kuitenkin kuvista katsellen moni oli rakentanut vain seinät ja takalevyn, ja muuten oli hyödynnetty valmista pohjarakennetta. Pohjarakenne on varmaan kevyt ja säänkestävä, mutta meneekö turhaksi säädöksi…

  Toinen juttu: onko kukaan harkinnut jotakin clarijsin kuomua yhdistettäväksi itsetehtyyn bullitin laatikkoon? Kuomu olisi aika hyvä ratkaisu, mutta bullittin oma on aika pieni. Hyvähän tuota olisi päästä kokeilemaan…

  Mutta siis, tilausta pystyyn?

  #15839
  Profile photo of Teemu
  Teemu
  Jäsen
  @timlii

  Hei,

  Meille tuli viime syksynä hankittua Bullittin runko ja mukana tuli tuo Honeycomp-pohja. Mielestäni kyseinen pohja ei ole kevyt. Toisin sanoen sopivilla materiaalivalinnoilla saa laatikosta tehtyä kevyemmän ilman tuota pohjalevyä. Samalla laatikon oma pohja ratkaisee tukevoittamiseen liittyvät ongelmat, joita joutuisit ratkaisemaan käyttämällä valmista pohjaa.

  Aluksi olin sitä mieltä, että rakentaisin oman laatikon ja siihen juuri Clarijsin sopivan katoksen. Kustannukset näille projekteille olisivat tulleet maksamaan kylläkin reilusti enemmän kuin nykyinen ratkaisu, jossa on siis Bullittin oma penkki sekä tuo koppi suojana. Hyvänä puolena tuossa Bullittin ratkaisussa on, että sillä pystyy ajamaan täysin avomallina kesälläkin. Päädyin tähän sen vuoksi, että mielestäni penkin ja kopin jälleenmyynti on suhteellisen helppoa sen jälkeen, kun omat käyttökaudet ovat tulleet loppuun niiden kanssa. Tämän vuoksi tuo oma laatikko jäi odottamaan aikaa, joilloin pyörä tulee palvelemaan ainoastaan tavarankuljetusta.

  Meidän setti olisi kokeiltavissa Espoon Tapiolassa, mikäli kiinnostaa katsoa livenä eikä ole liian kaukana…

  -Teemu

  #15840
  Profile photo of Susanna
  Susanna
  Jäsen
  @susanylinen

  Kiitos, Teemu, vastauksesta!

  Mietin itsekin aluksi sitä bullitin omaa koppia, mutta meidän tytöt jo 2 ja 7. Isompi ei enää mahdu ko. koppiin. Siksi mietin sitä laatikon rakentamista. Penkki vousi olla miellyttävä, mutta monissa muissa pyörissä vain lautapenkki. Sopisi varmaan sellainenkin.

  Eikös esim. Pienen katfieldin kuomun voisi saada sopimaan? Netissä on paljon kuvia erilaisista ratkaisuista, esim. Splendid cyclesillä on suoja bullittiin (joita yhdistelty ilmeisesti omatekemiin laatikoihin).

  Jos rakensit itse pyörän, niin mistä renkaat? Mekin mietittiin kokoamista, sais vaikka xt-vaihtajan mut mies mietti mistä kestävä rengas (levyjarrumahdommisuudella, mä en hirveesti ymmärrä :).

  Rahalle vois saada vielä enemmän vastinetta itse kootessa, nyt harkitaan deore-vaihtajalla..

  Kiitokset tiedoista ja koeajomahdollosuudesta! Päästiin jo testaamaan täällä Jyväskylässä 🙂 testin jälkeen muut tavarapyörät ei enää hotsita!

  Susanna

  #15841
  Profile photo of Teemu
  Teemu
  Jäsen
  @timlii

  Hei,

  Etukiekon rakensin itse ja takakiekko tuli Englannista rakennettuna valmiiksi Mavicin XM719 Disk kehälle. Esimerkiksi Merlin Cycles tekee customoidut renkaat sopivalla hinnalla valmiiksi. Päädyin osissa käyttämään maastopyörän settejä, jolloin ajotuntuma Bullittissa olisi samankaltainen ja osat taatusti kestävät normaalia kulutusta rajummassakin kaupunkikäytössä. Eteen toki laitoin 200mm levyjarrun. Tämän kanssa ei tarvitse pelätä jarrujen katoamista isommallakaan kuormalla alamäissä.

  Itse kasatessa varmaan ainut mikä on syytä muistaa, niin etujarrun letku ei ole riittävän pitkä valmiissa paketeissa, vaan se täytyy ostaa metritavarana. Lisää jarruille hintaa noin 20-50 euroa, ellei satu kotoa löytymään.

  Jos pyörään ei meinaa ottaa sähköapuja, niin satsaisin kyllä juuri vaihteistoon. Itse en ole kaivannut sähköjä pyörän liikutteluun. Bullitt onkin mielestäni tästä syystä kelpo pyörä ajettavaksi kaurapuuron voimalla.

  #15842
  Profile photo of Susanna
  Susanna
  Jäsen
  @susanylinen

  Kiitos tiedoista!

  Eli sopivat osaakin voisi löytyä, kun osaa etsiä oikeista paikoista. Alkaa vaan olla niin hoppu fillarin kanssa, että kokoaminen kuitenkin arvelluttaa..

  Hmmmm..

  #15843
  Profile photo of Jaakko Rantala
  Jaakko Rantala
  Jäsen
  @jrantala

  Huomenta,
  Sain Bullittini eilen, mutta kaikkea puuhaa kotona, niin ei ole ehtinyt kuin laatikon kannen avata. Avasin senkin vain tarkistaakseni värin, jonka vaimo valitsi ja epäilytti eniten. Se oli kyllä väri, josta ihan ensiksi pidin noista eniten, vaikka kuvissa se ei pääse oikeuksiinsa -> British Racing Green…

  Hei, jos yrität tilata Bullittia Tanskasta, niin viestisi ohjataan Espooseen tavarapyörä-asiantuntijalle. Olin löytänyt Bullitt-pyörät messukeskuksessa lapsimessujen yhteydessä ja tämä hollantilainen Gert-Jan oli jo sieltä kaveri, jonka tiedän. Kävin koeajamassa esittelypyöriä Bullitt, Winther ja Dolly, Espoon Olarissa ja tämä peli oli aika selvää, että Bullitt tai ei mitään. Vaikka tuo Winther olikin lapsien kuljettamiseen parempi. Edullisempikin, valmiiksi kasattu ym. Mutta jos ei sytytä, niin ei sytytä… Kysyinkin jotain lapsipenkkiaiheista asiaa sieltä LarryvsHarry-sivuilta ja viestiin vastasi kukas muu, kuin Gert-Jan. Eli kaikki viestit välittyvät Espooseen, kun hän on nykyään Bullittin Suomen edustaja. Että tämmöinen yllätys, mutta sieltä sitten tilasin Bullittini. Bullitt 8v Alfine, Canopy(on hieman leveämpi, kuin peruslaatikko.Sis.Honeycomb, istuin, sadesuoja&verkko) ja tavarateline. 8v vaihteet tuntuivat koeajopyörässä sopivilta, 7v:tä en halua jalkajarrujen takia. Nuo Alfinen mukana tulevat levyjarrut on tosi hyvät, minulla ei niistäkään ole aiempaa kokemusta…

  #15844
  Profile photo of Susanna
  Susanna
  Jäsen
  @susanylinen

  Hei Jaakko!

  No voihan, kun ehdit tilata bullitisi itseksesi! Kauanko toimitus kesti?

  Olen tutkinut sekä gertin että larryn& Harryn nettisivuja. Molempien kanssa olen itse asiassa ollut myös yhteyksissä. Larryvsharryn sivuilla lukee, että pyörät toimitetaan valmiiksi koottuina! Tämän, vähän edullisempien hintojen ja yhden välikäden puuttumisen takia taidan tehdä tilauksen nettisivujen kautta. Eri juttu tietysti olisi, jos gertin kautta olisi ollut mahdollista esim. yhdistää tilauksia. Olen yrittänyt löytää kimppaa, mutta huonolla menestyksellä!

  Onnea uudesta pyörästä!

  #15845
  Profile photo of Jaakko Rantala
  Jaakko Rantala
  Jäsen
  @jrantala

  Kiitoksia, toivottavasti siellä on oikeita osia boxissa =)

  Tilasin pyöräni 23.5. ja se saapui Turkuun 27.5. ja minulle soiteltiin siitä jo 26.5., että paketti tulossa milloin voi tuoda, mutta sitten DSV jotain sääti ja kävin hakemassa sen eilen itse heidän varastoltaan Vantaalta. Muuten olisin saanut sen tänään -> kesken työpäivää kuitenkin olisi pitänyt lähteä ottamaan sitä vastaan… On muuten yllättävän painava laatikko!

  Kyselin Gertiltä jatkoa ajatellen noita lisävarusteita, esim.ohjausiskaria ja muiden saapuvien tilauksien yhteydessä ei tarvitse maksaa kuljetuksesta, mutta jos ei ole tulossa muita tilauksia, niin sitten hän joutuu lisäämään vähän kuluja. Bullittin kanssa koitin saada häneltä tingattua kuljetuksista, että voin vaikka hakea pyörän jostain (niinkuin sitten kävikin, mutta ei hänen syystään), mutta ei päästy tässä eteenpäin. Kokeile, jos saat tilattua sieltä pyörän, en itse edes ajatellut sen onnistuvan, kun luulin niidenkin tilausten päättyvän Gert-Janille.

  #15846
  Profile photo of Susanna
  Susanna
  Jäsen
  @susanylinen

  Kiitos tiedoista!

  Postimaksut on aika tyyriit, ja eihän tuo itse pyöräkään mikään puoli-ilmainen ole.. :)! Huippunopea toimitus kylläkin! AI jai, ehtisiköhän mullakin tulevaksi viikonlopuksi..

  Hinnat taitaa olla aika tiukkoja. Aiemmissa kimppatilauksissa olivat kuulemma saaneet alennuksia. Olisi pitänyt itsekin herätä aiemmin asiaan!

  #15893
  Profile photo of Susanna
  Susanna
  Jäsen
  @susanylinen

  En ole malttanut käydä netissä ollenkaan pyörän saapumisen jälkeen..

  Pyörä tuli kahdessa päivässä Kööpenhaminasta (!!), ja olin ihan malttamaton kokoamisen suhteen. Mies-”kurja” kun oli töissä, niin ei ehtinyt kokoamispuuhiin enne sunnuntaita. Hienosti sai pyörän kasattua päivässä, laatikon teki seuraavana päivänä töiden jälkeen. Eilen testailtiin, ja hyvältä tuntuu! Äsken leikkasin pressusta sadesuojan, niin ei kyytiläiset kastu naamaa lukuunottamatta! Jossain vaihteessa pitää panostaa enemmän..

  Ihana fillari! Onnellisuustaso on samanlainen kuin aikoinaan, kun jo hommattiin chariot cougar (mikä vapauden tunne!!)

  S

Katselet viestejä 1 - 10 (kaikkiaan 10 viestiä)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin