Alavalikko

Tavarafillariblogi Tavarafillarifoorumi Ihan ohi aiheen Hermot menee haaruksista hajoaviin housuihin

Tässä keskustelussa on , , ja siihen kirjoitti viimeksi Profile photo of HenkkaE HenkkaE 3 vuotta, 11 kuukautta sitten.

Katselet viestejä 1 - 15 (kaikkiaan 33 viestiä)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #9185
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  Ei saakeli! Taas on farkut haaruksista puhki!

  Tää on mun mielestä fillaroinnin suuri vaiettu ongelma. Mulla menee vuodessa kahdet housut puhki nivusten alta. Kalliiksi tulee käyttää merkkihousuja, kun elinkaari on niin lyhyt.

  Pyöräilyhousuja en käytä, koska ne ovat niin hirveän näköisiä. Eihän jengi käytä autoillessakaan ajohaalareita, vaikka varmasti niistä on hyötyä, koska Kimikin käyttää. Liikuntavaatteet on liikuntapäiville, työpäiville on työvaatteet.

  (Kesäisin käytän 3/4-pitkiä housuja, joissa on sellainen erityiskestävä kangas, mutta ne ei näytä pyöräilyhousuilta. Ne on kestäneet monta kesää, toisin kuin farkut sun muut)

  Siksipä olenkin tässä muutaman vuoden odotellut, että fillaroinnin noste hipsteripiirissä toisi jälleen muotiin vanhat kunnon perspaikkahousut. Tyylikkäimmillä meistä olisi farkuissa nahkapaikat ns. strategisisssa kohdissa. Näitä sit käyttäis metrolla ja Audilla työmatkaa tekevät trendsetterit tehdäkseen kanssaihmisiin vaikutuksen, mutta ennen kaikkea ne kestäis fillarilla ajoa.

  Mutta ei. Pitää varmaan askarrella itse. Jos trendit on pyllystä, pitää luoda pylly-ystävällisempiä trendejä 😉 Tweed-bleiseri ja nahkapaikkapöksyt ftw!

  #9211
  Profile photo of Eemeli
  Eemeli
  Jäsen
  @eemeli

  Mulla ainakin ensivaikutelma Swrven pyöräilyfarkuista on parin kuukauden päivittäisen käytön perusteella oikein hyvä. Näissähän on haaroissa tuommoinen ylimääräinen kappale, joka tekee pyöräilystä mukavaa. Tavalliset hipsterihousuthan ei oikein sovi kuin paikallaan seisomiseen hölmön näköisenä, joten haarasaumojen kohdalta ne kuluvat, kun kiristelevät ajaessa koko ajan.. Nämä on sitten malliltaankin kivat, takapuoli ei vilku eikä napaa kiristä kumarammassakaan ajoasennossa. Mutta näitä suosittelen tällä kokemuksella lämpimästi, tilaaminen briteistä kävi helposti ja nopeasti. Että nähtäväksi jää, kauanko kestävät. Mulla on kaikki tavalliset kaupan farkut menny kans yleensä puolessa vuodessa puhki jo ennen pyöräilyinnostusta. Kesäksi laitan ehdottomasti shortsiversiot näistä.

  #9230
  Profile photo of ulla
  ulla
  Jäsen
  @ulla

  Merkkihousut ja hipsteri mainittu, joten pakko sanoa Rapha. Kyllä minäkin maksaisin itseni kipeäksi übermageista kaupunkipyöräilyvaatteista, mutta miksi ne on kaikki miehille? Pyöräilyhousut saa onneksi piiloon sopivan pituisen hameen alle, mutta silti! Pelagon kaveritkaan eivät innostuneet lupaamaan merinopaitojaan naisten mitoituksella. Vinkkejä hovihankkijoista?

  Kokeilin muuten kerran ratsastushousuja alan liikkeessä ajatuksena ostaa ne pyöräilykäyttöön. Myyjä ei kuitenkaan suositellut nahkapaikkoja pyöräilykäyttöön, koska fillaroidessa takamuksen ei ole tarkoitus liimautua satulaan kuten ratsastaessa.

  #9231
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  Raphalla on kyllä kivoja kamoja, mutta iso osa niistäkin on vähän sporttisia. Otse tykkään muotipuolella paljon Chrome industriesin lähettivermeistä, mutta niissäkin on samaa vikaa: näin varhaiskeski-ikäistyvänä toimistotyöntekijänä haluaisin tyylikkäitä kamoja, jotka kestäisivät fillarointia, mutta jotka eivät näytä pyöräilykamoilta.

  Ja oot kyllä ihan oikeassa, miehille kamoja löytyy, mutta naisille ei… Raphasta yksivaihdelaiset pvat tehneet kimppatilauksia, ehkä tässä voisi yhdistää voimia…

  #9244
  Profile photo of Johanna
  Johanna
  Jäsen
  @johanna-m-koivisto

  Pyöräilyhousut hameen alla, neroutta! Jos ne ei vaan ole sellaista kiiltelevää lycraa… 🙂

  Naisille on kyllä lohduttoman huonot markkinat. Mä voisin ommella itsekin, mutta laadukkaiden materiaalien metsästyskin on aikas haasteellista.

  Ratsastushousut ei kyllä ole pöllö idea, sellaisilla kaavoilla voisi ommella pyöräilyyn paremmin istuvilla materiaaleista housut.

  Mä googlaillessa törmäsin tähän: http://ivajean.com/ Housuja niillä ei taida olla myynnissä, mutta tuo hame on hauska idea. Vetoketjun alla takana on pyöräilyä varten jatkopala, jonka perillä saa takaisin piiloon. Ja tuo jatkopalahan voisi hyvin olla vähän kulutuskestävämpääkin kangasta.

  Mä olen myö haaveillut vaatteiden teettämisestä, muidenkin kuin pyöräilytamineiden. Saisi juuri omaan makuun ja täydellisesti istuvat vaatteet. Montaahan niitä ei tarvitsisi olla, kunhan olisivat kauniita ja monikäyttöisiä. Nyt on sen verran huolella tili tyhjentynyt, kun pyörä on ostettu, että tämä todellakin lykkääntyy jonnekin hamaan tulevaisuuteen. Mä en usko, että se mitenkään tolkuttoman kalliiksi edes tulisi. Muutaman juhlavaatteen olen teettänyt, mutta nyt koen, että järkevämpi olisi teettää muutama joka paikan vaate, ja ostaa harvoin käytettävät juhlavaatteet ihan kaupasta.

  Mites te jotka pyöräilette joka säällä, millaiset sadevermeet teillä on? Mä en yleensä katso säätiedotuksia. Kesähelteillä ei sadetakki kulje mukana, mutta melkein millä vaan muulla kelillä mulla on Marmotin musta goretakki päällä, menee joten kuten perustakista, kun on sen verran simppelin näköinen. Ja sadehousut pakkaan mukaan, jos epäilen pudottelevan vettä, ne mä vedän tavallisten housujen päälle tarpeen tullen. Kumisaappaat vedän jalkaan, jos jo valmiiksi on tosi sateista.

  #9245
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  Ihan pienen vastalauseen heitän tuolle, että miehillä olisi asiat pyöräilyyn sopivien arkivaatteiden suhteen paremmin. Pojilla, joo, mutta miehillä… Nuo ns. katu-uskottavat pyöräilykamat kun tuppaavat olemaan enempi arkikäyttöön tyyliteltyä lähettikamaa pikemmin kuin mitään herrasmiesten vaatteita.

  Toki herrasmies kulkee tweedissa. Tiivis villakudoshan toki kestää ja pitää sään kaukana. Ja on brittihenkisesti tyylikästä.

  Naisille sen sijaan tehdään jonkin verran ”pyöräilymuotia”, joka ei lähde oletuksesta ”sporttinen ikiteini”. Muotoilen toisin: miesten pyöräilyyn sopiva muoti tehdään fiksikuskeille, naisten pyöräilymuoti mummispolkijoille.

  Eihän sitä ihan joka kaupasta toki saa, mutta ainakin inspiraatiota voi hakea Let’s go ride a bike -blogista. Siellä pari (nuorehkoa) asianajajanaista pyötäilee työmatkansa ja pohtii, miten sen tekisi tyylillä. Sisältää paljon tuote-esittelyitä. Iva Jean -kama vaikuttaa etäisesti tutulta, ehkä ollut jossain postauksessa esittelyssä.

  Itse asiassa tosi vähästä tässä mun valivalituksessani on kyse. Pärjään tosi hyvin arkihyötypyöräilyssä ihan normaaleilla arkivaatteilla, vain tuo housujen kuluminen riepoo. Lenkkeilyä varten on sitten lenkkivaatteet erikseen.

  @johanna-m-koivisto, mulla on sadekelejä varten yhden koon sadeviitta lootassa mukana. Vie tilaa vähän enemmän kuin kertakäyttösadetakki, mutta ei paljon.

  Viitan kanssa llman kuomua jalat pääsevät kastumaan polvesta alaspäin, kuomun kanssa pysyy kokonaan kuivana (eturengas tosin roiskii vähän kuraa kengille, eli pikkukengillä ei pärjää. Pitäisi varmaan hankkia kalossit laatikon perusvarustukseen kaiken varalta 🙂 )

  #9246
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  @Matti, jotenkin missasin ton sun postauksen. Outlier voisi olla jees (hirvittää, että noi ”slimmit” mitat ei oikein tällaiselle isivatsaistuvalle tapille istu), noi H&M:n ja Mission workshopin kamat on turhan sporttisia.

  #9248
  Profile photo of ulla
  ulla
  Jäsen
  @ulla

  Tämähän käy mielenkiintoiseksi!

  @johanna-m-koivisto, oletko katsonut kankaita Shelbystä? Niillä on pari kaavaakin naisten mitoituksella, mistä suuri plus.

  Mulla on sadetakkina Vauden ohut rotsi, joka mahtuu (keskikokoiseen) käsilaukkuun. Päädyin tyylikkään mustan sijaan valkoiseen, koska haluan tulla nähdyksi liikenteessä. Kukkamekon kanssahan se ei näytä erikoisen hyvältä, mutten tunnustaudu mummispyöräilijäksi muutenkaan.

  Noi outlierin housut näyttää hyvältä (naisille kahdet, miehille yhdeksät…) mutta housujen tilaaminen jenkeistä mietityttää. Housujen kun pitäisi istua päin persettä!

  #9262
  Profile photo of VMM
  VMM
  Jäsen
  @vesamatti-makinen

  Raphan kaupunkimallisto on tosiaan hyvää kamaa kaupunkipyöräilyyn. Hyvälaatuisista materiaaleista tehtyjä kunnolla suunniteltuja vaatteita, jotka kestää käyttöä: http://www.rapha.cc/shop/city-riding
  Rapha on alun perin maantiepyöräilyvaatteiden valmistaja – tässä syy siihen, että suurin osa tuotteista on urheilullisia. Naisille on oma mallistonsa, mutta valitettavasti naisten city riding -mallistoa ei vielä ole.

  Rennompaan tyyliin on sitten tosiaan Chrome, DZR Shoes, Pelagon valikoimasta löytyvät merinovaatteet, Swrve, H&M for BLB, Leviksen Commuter-sarja. Nämä kaikki enimmäkseen miehille – poikkeuksena Chrome ja DZR, joilla on myös unisexiä.

  Nämä merkit varmistavat Raphan lisäksi sitten jotain virallisempaan tyyliin sopivaa:

  Dromarti, hanskoja ja kenkiä: http://www.dromarti.com/index.php?main_page=product_info&cPath=10_29_12&products_id=17
  Brooks, laukkuja ja päällysvaatteita: http://www.brooksengland.com/catalogue-and-shop/clothing/
  Bicycle Fixationilla on villasta tehdyt 3/4-housut, jotka olen hyviksi todennut: http://www.bicyclefixation.com/prod_wool_knickers.html

  Betabrandilla on bike to work -tuotesarja, jossa on myös parit siistimmät miesten housut: http://www.betabrand.com/bike-to-work.html

   

   

  #9263
  Profile photo of VMM
  VMM
  Jäsen
  @vesamatti-makinen

  Tää nettikauppa kandee tsekata, kaupunkikäyttöön suunniteltua kamaa useammalta merkiltä: http://www.alwaysriding.co.uk/downtown-180/urban-cycling-apparel-181/

  #9264
  Profile photo of VMM
  VMM
  Jäsen
  @vesamatti-makinen

  Tällainen löytyi myös: http://www.vulpine.cc/Shop

  New women’s range coming soon.

  #9265
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  @vesamatti-makinen, mahtilista! Kiitos. Ostaisin heti ton Brooksin trenssin, jollei se maksaisi tuhatta euroa. Puoletkin tosta oisi liikaa. Tai toisaalta, ehkä se pitää ostaa just sen takia. Itselle lahjaksi, kun täyttää seuraavan kerran tasavuosia. 🙂

  #9273
  Profile photo of Matti
  Matti
  Osallistuja
  @matti

  @Teppo  Outlierin sivuilla on kyllä hyvä mittataulukot, mutta kyllähän tuon hintaisten vermeiden ostaminen ilman sovitusta hirvittää. Siellä on ne Keirin cut-pöksyt, jotka on suunniteltu vähän taakimmille reisille ja pepulle.

  Naisille tuli mieleen tuo jo mainittu http://ivajean.com/ ja sitten Lovely Bicycle -blogissa on muidenkin hyvin kirjoitettujen juttujen lisäksi vaatetusasiaa naisnäkökulmasta http://lovelybike.blogspot.fi/search/label/clothing (kannattaa selata niitä vanhempia postauksia).

  Sitten on vielä kotimainen vaihtoehto, jos etsii pyöräilykäyttöön suunniteltuja takkeja: http://kasperi.net/

  #9281
  Profile photo of VMM
  VMM
  Jäsen
  @vesamatti-makinen

  Heheh, taitaa olla perjantai kun nauratti se, että viimeisten viestin kirjoittajina Matti ja Teppo :-).

  Raphalta tuli justiinsa uusi city riding range: http://www.rapha.cc/city-riding-spring-summer-2013/?cm_mmc=Facebook-_-Organic-_-Gallery-_-SS13CR

  Naisille löytyy merinopaita: http://www.rapha.cc/womens-short-sleeve-merino-jersey

  ja pitkähihainen merinopaita: http://www.rapha.cc/womens-long-sleeve-jersey-1

  #9283
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  Tilasin sit Raphan farkut. 180 euroa. Ei ole halpaa. Toivottavasti istuu edes sinnepäin.

  Toisaalta, jos kestää yli puolitoista vuotta, tulee halvemmaksi kuin kuudenkympin perusfarkut. Kattellaan…

Katselet viestejä 1 - 15 (kaikkiaan 33 viestiä)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin