Alavalikko

Tässä keskustelussa on , , ja siihen kirjoitti viimeksi Profile photo of sirpa sirpa 1 vuosi, 7 kuukautta sitten.

Katselet viestejä 1 - 15 (kaikkiaan 46 viestiä)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #9646
  Profile photo of Ursula
  Ursula
  Jäsen
  @ursula

  Eilen avattiin lasten potku- ja polkupyöräilykausi ja samalla tuli todettua että sekä 3v että 5v tarvii kunnollisen fillarin. Nyt siis haussa polkupyörä, potkupyörä on jo.

  Mitä lastenfillareita suosittelette? Mitä kannattaa huomioida pyörää ostaessa?

  Minun toiveita on ainakin
  – kestää kolmen lapsen käytön
  – mukava ajaa / riittävät säätömahdollisuudet
  – LASTEN pyörä, värillä ei niin väliä, mutta prinsessa/rallikuski/jne turhuuksia en halua

  #9647
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  Mulla on samat suositukset haussa. Lisäksi, kun tuo meidän kolmivuotias on pienenpuoleinen, kelpaisi vinkki kokohaitarin matalimmista poljettavista kaksipyöristä.

  #9648
  Profile photo of slane
  slane
  Jäsen
  @slane

  Suomalaisista merkeistä muistaakseni ainakin Tunturi on pitänyt mallistossaan lapsille kolmea mallia: Tyttöpinkki, poikien ”krossipyörä” ja neutraali vaihtoehto. Nykyään tuo neutraali vaihtoehto taitaa olla vanha tuttu Poni.

  #9649
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  @slane, piti heti tsekata Tunturin tarjonta lapsille. Tosiaan, on Poni (josta on myös 12 tuuman potkupyöräversio, sama rengaskoko kuin pienimmässä pyörässä) ja tyttö- sekä poikapyörät. Tosta setistä se olisi kyllä Poni.

  Meillä on kaiketikin Nopsan 12-tuumainen, mutta siinä jalat tuntuvat nousevan hurjasti korkeammalle kuin meidän Islabiken Rothan-potkarissa. Jos ensi kesänä koetetaan opetella polkemaan, pitäisi löytyä niin pieni pyörä, että jalat ylettävät kunnolla maahan.

  Huvittaisi olla ryhtymättä appareihin. Kolmipyörät on sit erikseen 😉

  No, kattellaan. Ehkä me vaan potkutellaan toinen kesä putkeen. Ehtiihän tuota. Ja potkupyörälläkin pääsee hyvin päiväkodille ja pystyy opettelemaan liikennettä sen mitä kolmivuotiaalle sopii.

  #9650
  Profile photo of ulla
  ulla
  Jäsen
  @ulla

  Meillä on islabiken 16- ja 20-tuumaiset fillarit, joista pienemmällä persjalkaiset lapset on oppinut ajamaan ilman apupyöriä alta nelivuotiaina. Naapurin lasten pyöriin verrattuna islabiken ehdoton etu on keveys: lapsi jaksaa polkea sen riittävän vauhdin, minkä pystyssä pysyminen vaatii. Eikä hintakaan ollut hirveän paljon enempää kuin markettipyörissä.

  20-tuumainen oli jo selvästi hintavampi, mutta kyllä siinä on tullut rahoille vastinetta. Ainoa miinus on se, ettei viisivuotiaan käsivoimat tai tekniikka riitä vaihtamaan vaihdetta kuin isommalle. Viisivuotias ajaisi vielä tolla pienemmälläkin pyörällä mutta sai isomman synttärilahjaksi, kun vanha pyörä piti testamentata seuraavalle käyttäjälle.

  #9652
  Profile photo of Joni
  Joni
  Jäsen
  @jonis

  Bikestation mainostaa vaihtavansa lastenpyöriin Rohloffit, joten sillä ei niin väliä minkä pyörän ostaa aihioksi 🙂 http://www.bikestation.fi/info/fi/braendit/bike_station/custom_station/lastenpyoeraet/lastenpyoerae/

  #9653
  Profile photo of Joni
  Joni
  Jäsen
  @jonis

  @Ulla, oottelo tuunanneet Islabikesia? Kiinnostaisi tietää onnistuuko esim. ketjusuojan tai pakkarin lisääminen, ja jos niin mistä semmosia
  kannataisi hankkia.

  #9656
  Profile photo of Tilley
  Tilley
  Jäsen
  @tilley

  Varmasti hyvä toi Bikestationin pyörä, mutta harva raaskii käyttää 1500 euroa lastenpyörään. varsinkin 20-tuumaisilla renkailla varustettuun, jonka käyttöikä on pari vuotta. Okei, kalliit navat voi tosiaan siirtää  seuraavaan isompaan pyörään ja maksaa 100 euroa per kiekkojen uudelleenrakennus (+ uudet kehät ja pinnat parisataa).

  #9672
  Profile photo of Kesäkukka
  Kesäkukka
  Jäsen
  @kesakukka

  Suosittelen itse Nopsia. Tein aikoinaan aika paljon vertailua, koska halusin, että lapset jo pieninä kokevat fillaroinnin mukavana. Kokeilimme Helkama Somaa, Tunturin Ponia ja jotain muuta jota en enää muista plus Nopsa Fleuria (siis 12-tuumaisista). Nopsa oli niistä ketterä poljettava ja esikoinen tykkäs eniten sillä polkea. Ollaan oltu tyytyväisiä. Esikoisella (nyt 5,5 v) jo toinen (16 tuumainen) Nopsa menossa. Viime kesänä polki kevyesti pitkiäkin matkoja. Musta on tärkeää että pyörä on kevyt poljettava, ja pienten pyöräthän ei helposti ole koska renkaat on paksut. Mutta makuasioita kaiketi nää myös 🙂

  #9673
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  Tervetuloa palstalle, @kesakukka!

  Kiva kuulla, että Nopsa on vertailussa hyvä valinta. Pitää käyttää toi meidän ullakolla oleva 12-tuumainen huollossa ja panna satula alas, niin on odottamassa kesäkäyttöä 🙂

  #9675
  Profile photo of Ursula
  Ursula
  Jäsen
  @ursula

  Kiitos hyvistä vinkeistä!
  Meillä on kolmipyöräisenä Nopsan Fleur, ja olen tykännyt siitä. Pitääpä lähteä pyöräkaupoille koeajamaan Nopsaa ja Tunturia kunhan pyhät loppuu. 🙂

  #9676
  Profile photo of Jani T.
  Jani T.
  Jäsen
  @randomm

  Täältä ääni Islabike:lle!

  Ikävää toki niissä on koeajon mahdottomuus (tilaustavaraa UKsta), mutta paljon pyöräilevänä oli virkistävää nähdä miten on lapsille tehty ”oikea” pyörä: pyörä ei ole suhteessa sikaraskas, toisin kuin monet markettivehkeet, hallintalaitteet ovat laadukkaat ja tehty pienille käsille ja muutkaan osat eivät ole sieltä aivan halvimmasta päästä, joten voisi odottaa kestävän myös sisarukselle.

  Meidän 16 tuumaista Islabikea saa tulla Hki/Arabiaan katsomaan jos kiinnostus heräsi.

  #9681
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  filosofista ajatustenvirtaa

  Näistä prinsessa-, ralli- ja keveysjutuista: Mä veikkaan että tässä on aika iso koulukuntaero. Harrastuspyöräilijät arvostavat erityisen paljon tuota keveyttä ja teknista laatua. Mummispyöräilijöiden lapsilla voi mennä edelle se, että fillarin pitää olla lapsen mielestä kiva, ja silloin nää pinkit värit ja ralliraidat painaa enemmän kuin, no, paino.

  Toki toinen puoli on siinä, että jos fillarin mieltää leluksi, niin sit sen pitää olla halpa ja se saa näyttää lelulta. Jos Fillari on kulkuneuvo, niin se saa maksaa enemmän ja sen pitää olla katu- eikä hiekkalaatikkouskottava.

  Mä kuulun vähän molempiin koulukuntiin. Pyörä saisi olla kevyt, mutta kyllä siinä pitää joku hauska eläinaiheinen kilikello, nukenistuin ja kori olla. 😀

  /filosofinen ajatustenvirta päättyy

  #9682
  Profile photo of slane
  slane
  Jäsen
  @slane

  Kunhan lapsi tykkää fillaroida ja jaksaa olla innoissaan niin varustus on kunnossa.

  #9683
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  @slane, just näin.

  Tosin on sellaisia fillareita, joista muksut tykkää todennäköisemmin kuin toisista. Onko Islabike varma hitti? Ja onko kellään käynyt niin, että se hankittu fillari ei kelpaa, kun kavereilla on erilainen?

  @ursula, ota kamera mukaan ja napsi kuvia shoppailureissulta. Ja postaa tänne, niin nähdään mitä oikeasti oli tarjolla 🙂

Katselet viestejä 1 - 15 (kaikkiaan 46 viestiä)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin