Alavalikko

Tässä keskustelussa on , , ja siihen kirjoitti viimeksi Profile photo of evergreenoflife evergreenoflife 4 vuotta, 12 kuukautta sitten.

Katselet viestejä 1 - 10 (kaikkiaan 10 viestiä)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #4419
  Profile photo of TainaK
  TainaK
  Jäsen
  @tainak

  Heip

   

  Onkohan näitä vielä vuokrattavana(muualla kuin Tampereella)? Joitain mainintoja olen löytänyt että ainakin Helsingin keskustassa joku liike vuokraisi, mutta hintoja tai mitään tuon kummempaa tietoa en ole löytänyt.

  Tietäiskös kukaan?

   

  Järvenpäässä asun ja pienen vauvan kanssa olisi mukava käydä pyöräilemässä. Perävaunu tuntuu liian turvattomalta ja hankalalta kun en koko ajan näe lasta.. Haluaisin vuokrata miellellään pidemmäksi aikaa, vaikka koko kesäksi jos hinnasta päästäisiin sopimukseen.

  #4420
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  Taina, tervetuloa palstalle!

  Noita pyöriä kannattaa kysellä vuokralle samoista kaupoista, joista niitä myydään/maahantuodaan – siis Classic Bikesta ja Velosportista. Classic Biken Jari sanoi, että heidän jälleenmyyjistään ainakin sekatavarakauppa/suutari Pinkomo Helsingin keskustassa vuokraisi Christianioita.

  Hinnoista ei ole tietoa. Pelkäänpä, ettei koko kesäksi vuokraaminen ihan halpaa ole – kuvittelisi, että hinnat ovat samankaltaisesti laskettu kuin autoissa, eikä kukaan kesäautoakaan hanki vuokraamalla. (Tampereen pyörähän on yhdistyksen omistama eikä sillä tehdä kenellekään elantoa, joten sen hinta on halpa.)

  Toivottavasti maalailen turhaan piruja seinille, ja vuokrapyörän etsiminen onnistaa.

  Jos vuokraaminen tulisi liian kalliiksi, suosittelen samaa lähestymistapaa kuin kesäautoon: osta nyt ja myy syksyllä / ensi keväänä pois. Hyvän perhepyörän arvo ei vuodessa montaa satasta alene.

  #4421
  Profile photo of TainaK
  TainaK
  Jäsen
  @tainak

  Kiitos. 🙂

   

  Se voi tosiaan olla, että vuokraaminen tulisi liian kalliiksi sekin. Pitää vielä kysellä ja ihmetellä, josko uskaltaisi tilata jonkun tuollaisen vähän halvemman mallin jotain kautta.

  #4422
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  Ei kestä, kiva jos saatoin olla avuksi.

  Halvimman vuokran tietenkin saisi, jos löytäisi jonkun laatikkopyöräihmisen, jolla ei ole omalleen käyttöä tänä kesänä, mutta joka ei raaski kuitenkaan myydä omaansa pois.

  Halpojen (esim. Babboe) laatikkopyörien vaarana on, että ne ruostuvat ensimmäisen sateen jälkeen rapakuntoon, jolloin ajaminen ei enää maistu ja pyörää on kaiken lisäksi hankala saada myytyä kelpoon hintaan eteenpäin. Halpapyörää uskaltaa suositella vain, jos käyttöä on vähän, hyvällä kelillä ja pyörää säilytetään aina kuivassa varastossa. 

  #4423
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  Pinkomo Helsingin Iso-Roobertinkadulla siis vuokraa Christianioita. Kyselin hintoja pari viikkoa sitten, sanoivat silloin seuraavaa: päivä 50 euroa, puoli päivää kolmekymppiä. Pidemmistä vuokrauksista sovitaan erikseen. 

  #4424
  Profile photo of Tomi Hukkalainen
  Tomi Hukkalainen
  Jäsen
  @tpievila

  Melko kova hinta. 50 eurolla voi vuokrata jo pakettiauton, jolla selvinnee lähes mistä vain siirrosta nopeammin (jos siis ei asu aivan vuokraamon vieressä). Pyörä tarvitsee saada annettua vuokralle vain muutamia kymmeniä kertoja, niin se on maksanut itsensä takaisin. Toki jos vuokraajia ei ole, ei katteitakaan saa takaisin kovin nopeaan, mutta uskoisin että tuollainen hinnoittelu ei kovin montaa ihmistä houkuttele (erityisesti kun kierkeltä saa ilmaiseksi lainaan…).

  #4425
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  Kaipa nuo pyörät ovat enemmän tuolla näytillä kuin vuokrattavina.

  Tavarafillarin vuokraukseen sopisi hyvin samantyyppinen systeemi kuin niihin mainos-Smartteihin, joista velotetaan nimellinen maksu ja rahat tulevat mainostajilta. Vuokrapelit on sitten vuorattu mainoksilla ja vuokralaiset velvoitetaan liikkumaan kaupungilla riittävästi, että mainos tulee nähdyksi – autolla pitää ajaa vähintään 30km, fillarille riittäisi ehkä kolmannes siitä.

  Systeemin voisi siirtää sellaisenaan fillareiden vuokraamiseen, jos kierrätyskeskuksen meininki osoittaa, että kysyntää on. 

  #4426
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  Lisäsin meidän perheen fillarin Kuinoma-lainauspalveluun. Tuonnehan voisivat muutkin pyöriään lisäillä, niin olisi tavarapyörävuokrareservi. 

  Aika harvalla tavarafillari on kuitenkaan perheen ainoa kulkuneuvo, joten varmaan mahdollisia muutaman päivän vuokrapyöriä on Suomi ns. pullollaan.

  #15789
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  Taas on tullut kyselyitä tasaisesti vuokrapyöristä. Jostain syystä ihmiset soittavat minulle sen sijaan että kysyisivät palstalla.

  Eli kysytäänpä palstalla. Tietääkö kukaan vuokrapyöristä, siis siitä että joku vuokraisi laatikko- tai kuormapyöriä? Lähinnähän näitä kysellään häihin ja vastaaviin kemuihin. Ja sitten firmat haluaisivat pyörän koko kesäksi, mutta eivät toiseksi.

  Firmoille olen sanonut, että kannattaa ostaa omaksi uusi pyörä ja myydä se käytettynä pois. Käypä päivävuokra on luokkaa 50€, viikko ehkä 150€, kuukausi 400€. Jos pyörää käyttää kaksi kuukautta, niin sen todennäköisesti saa kaupaksi 500–600 euroa alle ostohinnan, mikä jää sitten ”vuokraksi”.

  Yksityiskäyttöönhän tuo ei käy. Onko ideoita?

  #15792
  Profile photo of evergreenoflife
  evergreenoflife
  Jäsen
  @evergreenoflife

  Classic Bike mainostaa ainakin facebook-sivuillaan, että pyörän vuokraus olisi mahdollista.


  https://www.facebook.com/classicbike/posts/771095352912064

Katselet viestejä 1 - 10 (kaikkiaan 10 viestiä)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin