Alavalikko

Tässä keskustelussa on , , ja siihen kirjoitti viimeksi Profile photo of vastavirta vastavirta 2 vuotta sitten.

Katselet viestejä 1 - 7 (kaikkiaan 7 viestiä)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #16580
  Profile photo of Ursula
  Ursula
  Jäsen
  @ursula

  Mietin tässä että laittaisin CargoTriken (etu)nastarenkaat tänä vuonna laatikkopyörän sijaan pojan Frogiin. Mutta onkohan ekaluokkalaisen talvipyöräily ihan hullua hommaa?

  Poika on nyt polkenut itse kouluun pari-kolme päivää viikossa, muuten liikutaan laatikolla tai kävellen reilun 3km mittainen koulumatka.

  Näin olis mukava jatkaa talvellakin. Koulumatkoilla on mukana nuoremmat sisarukset ja kolme lasta laatikossa alkaa olla liikaa vanhalle akulle – sähköt hyytyy ylämäessä jo 3km ulkoilun jälkeen. Muutaman päivän viikossa jaksan tapella mäessä sammuilevan sähkön kanssa, mutta joka päivä en…
  (Joo, uusi akku varmaan auttais, mutta siihen ei just nyt ole budjettia)

  Fillaroiko muiden lapset talvella? Minkä ikäiset, minkälaisia matkoja? Nastat vai ei?

  #16582
  Profile photo of Jeremias
  Jeremias
  Jäsen
  @jerrypa

  Heitin pojan Frogiin nastat alle. Jää varmaan huvitteluajoihin kun tuntuu, että se n. 2-3 km matka kouluun ei ole kävellen tuottanut ongelmia.
  Kunnon valotkin on hommattu.

  Itseäni vanhempana vähän raivostuttaa kun näkee valottomia ja heijastimet rikki olevia jopoja kesäkumein pakkasessa koululaisen alla. Krr… Kyllähän sitä iteki kesäkumein ajeli fillarilla kesät talvet. Mutta nykyään on nastaa tarjolla joka lähtöön, niin sekään ei ole syy.

  #16584
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  Meillä nelivuotias alkoi kärttää jossain lokakuun kieppeillä Frogin 43:een sekä maasto- että talvirenkaita. En ole tsekannut, mutta jotenkin vähän epäilen saatavuutta.

  Huono isä?

  #16587
  Profile photo of Antti Korttinen
  Antti Korttinen
  Jäsen
  @antiko

  Meillä eskaripoika ajeli 20″:lla teräsrunkofillarilla, jossa 3-vaihdetta ja etujousi, läpi talven eskariin. Pistin syksyllä pyörään Marthon winterit, ja vaikka matka oli vain joitain satoja metrejä ehkä 500 m., ei poika oikein jaksanut vääntää kampia, varsinkaan talvikelissä. No minä vähän tuupin vauhtia ylämäissä, niin homma sujui paremmin kuin kävely (josta ei tykkää, kun hidasta).

  Nyt poika meni sitten kouluun ja matkaa 1,5 km. On polkenut kouluun joka päivä mallikkaasti. Kun tuli liukkaat pistin vain eteen yhden nastatenkaan. Pyörä on sellainen krossipyörän näköinen vempele, jossa on 1.75 leveät maastorenkaat pienellä kuviolla. Poika väitti, että pyörästä tuli kevyempi polkea (johtuu varmaankin pumpatuista renkaista). No kuitenkin, meno maistuu ja pystyssä on pääosin pysytty. (Tuolle sankarille nyt tulee kaatumisia kesälläkin.)

  Meillä on melko hyvin hiekoitetut tiet, joten en ihan heti pistä tuonne taakse nastaa, jos pyörä on noin helpompi ajaa. Pojasta on vain hauskaa, kun takarengas vähän driftaa. Kypärän päivitin syysalesta sellaiseen pottamalliseen skeittikypärään. Sen alle mahtuu pipo paljon paremmin, ja on se lämpimämpikin. Tärkeintä on kuitenkin se, että kaikilla muillakin koululaisilla on tuollainen ”kilon ämpäri”. Myös lamppu ja erityisesti nopeusmittari, jossa kello ovat lisänneet valtavasti ajomotivaatiota.

  Luulen, että meillä ajetaan tuonne kouluun melko pitkään talvea: reitti on melko helppo ja hyvin aurattu, ja poika tosiaankin vihaa kävelemistä, juoksee mieluumin.

  Sent from my iPad using Tapatalk HD

  #16592
  Profile photo of Ville
  Ville
  Jäsen
  @vpeltoniemi

  [quote=16580]Mietin tässä että laittaisin CargoTriken (etu)nastarenkaat tänä vuonna laatikkopyörän sijaan pojan Frogiin. Mutta onkohan ekaluokkalaisen talvipyöräily ihan hullua hommaa?

  Fillaroiko muiden lapset talvella? Minkä ikäiset, minkälaisia matkoja? Nastat vai ei?
  [/quote]

  Jos lasta vain kiinnostaa talvella polkea, niin kannattaa ne nastat laittaa. Muistelisin, että oma poika sai ekan luokan syksyllä synttärilahjaksi nastarenkaat ja montaa kertaa ei ole vähän alle kilometrin koulumatka jäänyt pyöräilemättä. Oma esimerkki ja kavereiden tottumukset vaikuttaa paljon. Meillä kävi onneksi niin päin, että naapurit joutuivat lopettamaan lasten pyörien talvisäilytyksen.

  Huviajelut talvisin lasten kanssa on jäänyt aika vähiin, kun jollakin alkaa aina naama tai sormet jäätyä.

  [quote=16584]Meillä nelivuotias alkoi kärttää jossain lokakuun kieppeillä Frogin 43:een sekä maasto- että talvirenkaita. En ole tsekannut, mutta jotenkin vähän epäilen saatavuutta.

  Huono isä?
  [/quote]

  Tässä ehtii vielä ennen lumentuloa tekemään monet pienet ruuvirenkaat.

  #17683
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  No nyt taidan antaa periksi ja hankkia pojan 20-tuumaiseen nastat, kun se on niitä koko talven kärttänyt ja varmaan ainakin satunnaisia liukkaita riittää kuitenkin vapun korville asti.

  Onko muita vaihtoehtoja kuin Marathon winterit?

  #17684
  Profile photo of vastavirta
  vastavirta
  Jäsen
  @vastavirta

  En tiedä muita kuin nuo renkaat, enkä vaihtoehtoja osaa kaivata. Tänä talvena Schwalben mallistoon tuli 16″ nastarengaskin, mutta se on omituisen kapea ja jäi hankkimatta. Toisaalta poika alkoi syksyllä jo ajella 20″ pyörällä, johon olen jo siskolle aiemmin talvirenkaat hankkinut. Säästyin siis yhdeltä turhalta hankinnalta.

  Vaikka ajelut talvella aika vähiin jääkin, haluan lasteni oppivan pyöräilyn olevan yhtä luonnollinen asia talvella kuin kesälläkin. Oma esimerkki ja lasten pyörien varustelu nastoilla ja kunnon valoilla onkin siinä tuottanut tulosta. Käytännössä kelit kuitenkin rajoittaa, koska epätasaisessa lumessa kiemurtelun myötä en lapsistani halua kasvattaa pyöräilyn vihaajia. Kelin merkitys korostuu, mutta muutoin ajelu onnistuu lähes siinä missä kesälläkin, enkä pidä lasten talvipyöräilyä mitenkään vastuuttomana. Suurin ongelma on ehkä löytää hanskat, joissa sormet ei palellu, mutta jarrujen ja vaihteiden käyttö onnistuu. Etenkin 5-vuotiaalla on tuossa hieman ongelmia.

  Matkat on parista sadasta metristä (kaverin luo tms. matka) aina lähes 20 kilsaan (keskustaan kauppaan, kirjastoon tms. asioiden hoitoon).

Katselet viestejä 1 - 7 (kaikkiaan 7 viestiä)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin