Alavalikko

Tavarafillariblogi Tavarafillarifoorumi Kauppapaikka Mikä on sopiva hinta käytetystä pyörästä?

Tässä keskustelussa on 1 vastaus, , ja siihen kirjoitti viimeksi Profile photo of Jeremias Jeremias 5 vuotta, 3 kuukautta sitten.

Katselet viestejä 1 - 2 (kaikkiaan 2 viestiä)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #14047
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  Mahtavaa, että täällä palstalla alkaa liikkua käytettyjä laatikkopyöriä!

  Aika monet varmaan miettivät, mikä on sopiva hinta käytetystä pyörästä? Siihen ei tietenkään ole yhtä oikeaa vastausta, koska sopiva hintahan on se, minkä joku on pyörästä valmis maksamaan ja jolla toinen siitä suostuu luopumaan.

  Tästä olisi kuitenkin kiva kuulla mielipiteitä ja perusteltuja näkemyksiä.

  Itse olen pitänyt nyrkkisääntönä, että pyörän hinta putoaa 20% ensimmäisenä vuonna ja sitä seuraavina vuosina aina 10%.

  Siis näin: Uusi pyörä kaupasta 3000 euroa, vuoden vanha 2400, kaksi vuotta vanha pyörä 2160, kolme vuotta vanha 1944, neljä vuotta vanha 1750, viisi vuotta vanha 1575, jne.

  Ensimmäisenä vuonna hinta putoaa eniten, koska uuden pyörän ostaja asioi kauppiaan kanssa ja saa tuotteelleen takuun, käytetyn pyörän ostaja on huomattavasti heikomman lupaustakuun varassa. Siksi harva on valmis maksamaan 90% uuden pyörän hinnasta, vaikka pyörä oikeasti vastaisi uutta pyörää.

  Kaava ei tietenkään vastaa todellisuutta. Jos viisi vuotta vanhaan pyörään on juuri vaihdettu kuluvat osat (vaihteet, ketjut, rattaat, sähköpyörässä akku) ja se on silmämääräisesti uutukaisessa kunnossa, niin kyllä sen arvo on monta satasta enemmän kuin kaavan osoittama noin puolet alkuperäisestä.

  Toisaalta, jos pyörällä on ajettu aktiivisesti arkiajoa viisi vuotta, kaikki osat ovat alkuperäisiä ja kyseessä on vieläpä sähköpyörä alkuperäisellä akulla, edessä on todennäköisesti kalliihkoja remontteja (täysi vaihteistoremontti maksaa kokonaan fillaripajassa teetettynä satasia, samaten uusi akku sähköpyörään).

  Tässä asiassa viisaus ei asu minussa. Olisi mukava kuulla muitakin näkemyksiä. Onko esimerkiksi tuo ajatukseni viidenneksen pudotuksesta ensimmäisenä vuonna liian raju?

  Osin juuri käytettyjen pyörien käyvän hinnan arvioimisen helpottamiseksi Tavarafillari.fin keskustelun linja on ollut, ettei vanhoja myynti-ilmoituksia poisteta. Vanhoista myynti-ilmoitukseista muodostuu ajan mittaan varsin hyvin suuntaa-antava toteutuneiden kauppojen arkisto.

  Toteutuneet kaupat löytyvät nyt omasta ketjustaan Kauppapaikan alta, siivoan vanhoja ja sulkeutuneita kauppoja sinne vähän kerrassaan tulevina viikkoina.

  #14065
  Profile photo of Jeremias
  Jeremias
  Jäsen
  @jerrypa

  Niin. Tähän varmaan vaikuttaa fillarin arvo ja laatu uutena. Itse. Ajattelin, että ekana vuotena lähtee hinnasta 400€ ja tämän jälkeen 10% vuodessa.
  Kaveri osti Velosportin myymän shortin jolla oli ajettu vuosi ja n. 400km 1200€:lla. Mukaan tuli kuomu ja tarakkalaukut. Oisko uutena maksanu yli 2000€. Toinen kaveri yritti myydä miltei käyttämätöntä parin vuoden ikäistä longia pressulaatikolla muutaman sadan halvemmalla. Ei ole saanut kaupaksi.

Katselet viestejä 1 - 2 (kaikkiaan 2 viestiä)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin